Kamu adına çalışan avukatların vekaletname ibrazı gerekmez. Bir liste yayımlanıyor ve listede isimleri yer alan hukuk müşavirleri ve avukatlar, baroya kayıt ve vekâletname ibrazı gerekmeksizin temsil yetkilerini kullanırlar.
Printable View
Kamu adına çalışan avukatların vekaletname ibrazı gerekmez. Bir liste yayımlanıyor ve listede isimleri yer alan hukuk müşavirleri ve avukatlar, baroya kayıt ve vekâletname ibrazı gerekmeksizin temsil yetkilerini kullanırlar.
Bende bunu öğrenmeye çalışıyorum,eğer kalkmaz ise neden vekil vekil edenin adına değilde tmsf adına işlem yapıyor?
- - - Updated - - -
Çok teşekkür ederim ismail bey,yanlış hareket etmekten korkuyordum.
- - - Updated - - -
İsmail bey baroya dediniz,ben icra dosyasından bahsediyorum.
TMSF, adıgeçen bankaların halefi gibi düşünün.Bankalar TMSF'ye geçtiğine göre yeni alacaklının vekilleri, azil gönderilmediği sürece yine eski vekillerdir. Adınızı Ali iken Mehmet olarak değiştirdiğinizde avukatınızın vekalet akdi aynı kalır gibi düşünün. Dolayısıyla TMSF'ye kanunla verilmiş bir yetki sözkonusu. Bankacılık kanunu ve ilgili mevzuatı incelediğinizde TMSF nin bahsettiğini Pamukbank vs. bankaların yerine geçtiğini göreceksiniz.
İlginiz ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. :)