Cevap: Kidem tazmİnati ve İŞ ÇikiŞ belgesİ
- - - Updated - - -
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sözle mi haber verdiler yoksa yazılı mı?
Ama her durumda size ihbar (haber vermeme) tazminatı da vermeleri gerek. Çünkü 1.5 sene için ihbar süresi 4 veya 6 haftadır. (1.5 seneyi 1 gün geçse 6 hafta olur, 1 gün önce olsa 4 hafta olur. Tam 1.5 yılda ne olur bilmiyorum)
Ayrıca işyerinde kaç çalışan var?
Sözlü olarak söylediler. sonuçta bana tam 10 gün önce söylediler. ayın 20 sinde söyleyip aysonu çıkarıyoruz dediler. burada 20 kişi çalışıyor. Ayrıca hamile olduğum için çıkaramamaları gerekiyormuş. yasalarda böyle bişey var mı? çünkü hamile olduğum için çıkarıyorlar ki hamileliğim çalışmama engel değil işim masabaşında ve rapor izin vs. kullanmıyorum. sadece ayda 2 saat izin alıp doktora gidiyorum.
Cevap: Kidem tazmİnati ve İŞ ÇikiŞ belgesİ
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sözle mi haber verdiler yoksa yazılı mı?
Ama her durumda size ihbar (haber vermeme) tazminatı da vermeleri gerek. Çünkü 1.5 sene için ihbar süresi 4 veya 6 haftadır. (1.5 seneyi 1 gün geçse 6 hafta olur, 1 gün önce olsa 4 hafta olur. Tam 1.5 yılda ne olur bilmiyorum)
Ayrıca işyerinde kaç çalışan var?
1,5 yıla kadar 4 hafta deniyor sn.Eker. Yani tam 1,5 yılda ihbar süresi 1,5 yıldan 1 gün eksik te olduğu gibi 4 hafta olacaktır.
Alıntı:
sry rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Sözlü olarak söylediler. sonuçta bana tam 10 gün önce söylediler. ayın 20 sinde söyleyip aysonu çıkarıyoruz dediler. burada 20 kişi çalışıyor. Ayrıca hamile olduğum için çıkaramamaları gerekiyormuş. yasalarda böyle bişey var mı? çünkü hamile olduğum için çıkarıyorlar ki hamileliğim çalışmama engel değil işim masabaşında ve rapor izin vs. kullanmıyorum. sadece ayda 2 saat izin alıp doktora gidiyorum.
Çalışan sayısı 30 altında kaldığından işe iade davası açma şansınız yok. Kötü niyet tazminatı için dava açabilirsiniz.
İhbar süresi uygun olarak kullandırılmadığından, ihbar tazminatı talep edebilirsiniz.