Cevap: 16 yaşından küçük birinin evlenmesi mutlak butlan mı? Yokluk mu ?
erzurum aile mahkemesininmi temyize göndermesi lazımavukat bey yoksa bizmi göndercez
Karar kesinleşmiş ya kardeşim ne temyizi?
oğuz bey siz yani diyorsunuzki karar geçerlidir baş vurabilirsiniz elinizdeki kararla
Benim önerim mahmeye kararın tavzihi veya ek karar verilmesi için dilekçe ile müracaat etmenizdir.
mahkeme de yeni dava açmamı söyledi kararı verirken gözlerinden kaçmış yaşı
13Yaşında ikekn nüfus kayıtı bende ama velayeti annede olan boşandırıldığım kızım annesi resmi nikahsız evlendirmiş,6 yıl kadar sonra getirip bırakmışlar.Eski eşimde benmle iştirak nafakası almak için 11 yıldır uğraşıyor.Ben;%72 özürlüyüm-kalp+epielepsi+tansiyon+romatizma gibi raporlu,egzama+mideyanması+sedef+sıksık soğukalgınlığıu vb. raporsuz hastalıklarım var.2001 den beri sigortam yok,o tarihten sonra sigortalı hatta sigortasız hiç çalışamadım,sadece bir süre cami temizliği(ara sıra haşlık verirlerdi sürekli para almazdım),bir sürede ekmekçide ekmek sattım.Ama her çalıştığım işde kalp ve sara nödetleri geçirdiğimden çıkmak ve çıkarılmak zorunda kaldım.Yakın zamanda İcra Müdürlüğü'nden 3ay hapis yada 13000tl(birikmiş nafaka borcu) çıkartmış,vermedim verememde buna maddi gücüm yetmez 3aylık 2022 maaşından başka gelirim mal varlığım vb.hiç bir şey yok.Her masrafımı annem karşılıyor benim aldığım;eşimle benim muayne ücretleri+ilaçyüzdeleri+6 yaşında ve 2 yaşında olan 2 kızımın okul+bez+süt vb. ihtiyaçlarını anca karşılyorum.Nafaka iptal davası açtım ne yapmam gerek?kazanabilirmiyim?kazanmak için ne yapmalıyım?Annesi tarafından küçük yaşta evlendirip geri gelen kızımın annesinin vede evlenen kişinin cezası yokma nasıl kanunu işlem yaplayım.Yönlendirir vede yardımcı olursanız sevinirimSaygılarımla.