çok karışık bir durum
ortak alanda yapılan hangi giderelere kiracılar karışmaz o nasıl ayırt edilecek
Printable View
Bu gider paylaşım konusu her zaman baş ağrıtmaya devam edecektir. Çünkü herkes kendi menfaatine göre yasayı yorumlayacaktır. Çünkü yasada bir yere kadar bu tanımı yapmaktadır. Bir yerden sonra günlük hayatın çok çeşitli yönleri devreye giriyor ve iş içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Burada önemli olan yöneticinin tutumudur bence. Çünkü iş kat maliki ile kiracı arasına düşmeden işi çözmelidir. Bakınız sayın hakkaniyetli rumuzlu üye, pek çok kez, olması gereken hesap özetlerini yayınladılar. Orada toplanan bedeller, harcanan bedeller, neye göre ayrıldıkları, kimi ilgilendirdikleri vs hepsi yazıyor. Ama iş fiiliyata geldiğinde böyle düzenli tablolar göremiyoruz. Bizde bir hesap özetinden başlıklar yazıyorum (bir kiracı olarak tamamını ben ödüyorum)
1- Ofis kirası
2- Yönetici maaşı (aidat mufiyeti ve huzur hakkı)
3- Personel maaşı (kapıcı maaşları, sekreter maaşı, teknik eleman maaşı)
4- SGK ödemeleri
5- Elektrik (spor sahalarının aydınlatılması, ofisin klima ve diğer elektrikleri, kazan dairesi elektrik giderleri vs)
6- Güvenlik şirketi ödemeleri
7- Muhasebe ödemesi (her ay ödeniyor)
8- Avukatlık ödemesi (her ay maaş gibi bir anlaşmaları var)
9- İnşaat malzemeleri
10- Posta ve ulaşım masrafları
11- Temsil ve ağırlama giderleri (rakamları görseniz dersinizki devlet dairesi)
12- Bilirkişi ödemesi
13- Banka giderleri (pos makinesi kesintileri ve ben hiç kredi kartımla ödemedim)
14- Yönetim ve güvenlik telefon ödemeleri
Pek çoğunu yazmadım. Rakamları ufak tefek diye. bunlar her ay ciddi ciddi tutarları olan ödemeler. Şimdi bunlardan hangileri kiracı olarak bana aittir. Sanırım pek çoğu değil diyeceksiniz ama dediğim gibi tamamını benim verdiğim aidatlar içinden yapıyorlar.