Cevap: Bayram Tatili ve Haftalık Tatil
Alıntı:
fermanmc rumuzlu üyeden alıntı
işverenin böyle bir hakkı var mı? haftalık tatilimle bayramı birleştirmek gibi? senelik izinlerde haftalık tatil pazar gösteriliyor. devlet memuru için bildiğim kadarıyla sabit cumartesi pazar. ama özel sektörde sabit mi dğeil mi bunu öğrenmek istiyorum. bana kafasına göre izin yazabiliyor mu şirketim?
Şirketiniz, size işin durumuna göre hafta tatili yazabiliyor, uyması gereken ilk şart bu hafta tatilinin, 6 günlük çalışmadan sonra mutlaka verilmiş olması, diğer şart ise, kesintisiz 24 saat olmasıdır.
Bu 24 saat te, evinize ulaştıktan sonra değil, çalışma saatinizin sona ermesinde başlar. Yani; sizin hafta tatiliniz perşembe günü sabah değil, bir önceki çarşamba günü 17:31 de başlamış olur ;)
Hafta tatilinin mutlaka pazar olması zorunlu değil, işveren hafta tatillerini işin gereğine göre düzenleyebilir, bu düzenlemede herkese farklı günlerde de olabilir, herkes için aynı gün de olabilir.Bu düzenlemeyi de kafasına göre değil, iş kanunun verdiği yönetim hakkına dayanarak yapar.
Servis aracı konusunda ise,
işvereninizle görüşerek belki servis güzergahının yeniden düzenlenmesini sağlamaktan başka tek bir yol var, servisi kullanmaz, kendi imkanlarınızla ulaşımı seçebilirsiniz.
Yalnız şu var arkadaşlar,haftalık tatili 30 Ağustos perşembe gününe denk geliyorsa,o gün zaten resmi tatil olduğundan işçi bir gün alacaklı olmaz mı?
O gün çalışıyorsa bayram çalışma mesaisini zaten alır.
- - - Updated - - -
Yalnız şu var arkadaşlar,haftalık tatili 30 Ağustos perşembe gününe denk geliyorsa,o gün zaten resmi tatil olduğundan işçi bir gün alacaklı olmaz mı?
O gün çalışıyorsa bayram çalışma mesaisini zaten alır.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
En baştaki soru bıydu ve sonuca bağlandı. En baştan itibaren okumanız gerek sanırım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
En baştaki soru bıydu ve sonuca bağlandı. En baştan itibaren okumanız gerek sanırım.
Teşekkürler uyarınız için.
Sonuca bağlamaktan mutluluk duydum...:)