Cevap: Hakaret,Facebook,Temyiz ve Suça Sürüklenen Çocuk
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Soruşturma sonunda kamu davası açılır yargılama yapılır yani mahkeme görülür deliller ifadeler savunmalar tanıklar vs. toplanır ve mahkeme bir karara varır bu karar sonunda suçlu bulunup bulunmadığınız anlaşılır. Sizi ve dava ile ilgili kimseler duruşmaya çağırırlar. Avukat tutabilirsiniz veya mahkemeden size bir avukat (müdafi) atanmasını isteyebilirsiniz bu müdafi siz yokken de sizi temsil eder savunur ancak mahkeme sizin bizzat savunmanızı en azından bir kez ister.
Suç tarihinde 18 yaşından küçükseniz çocuk mahkemesinde yargılamanız devam edebilir sizden başka bir çocuk da olabilir bu davada bilemiyorum belki onun için çocuk mahkemesinde görülüyor olabilir.
-----------------THE END----------------------------
ama ben bir suç ışlemedim,mahkeme olmadan önce bunun soruşturulması gerekmiyormu,ifadem alınalı 3 ay oldu.yani kesin mahkemeye cıkarmısınız mı diyosunuz? yani dosyanın mahkeme olmadan reddedilme gibi durumu yokmu,yada benim mahkemeye çağrılmama gibi bir ihtimal yokmudur, duruşma günü nezaman belli olur,dava şuan inceleniyormu demektir bu.Ve ben daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım,mahkemeye çıkınca ne olacak ilk mahkemeye girdimde hakim bana ne soracak,hemen konuyamı girecek,
Birazdan rumuzumu cilginavukat olarak değiştiricem. Sorularınıza kafi cevap verilmiştir. Son The End artık.
Alıntı:
Birazdan rumuzumu cilginavukat olarak değiştiricem. Sorularınıza kafi cevap verilmiştir. Son The End artık.
Gerçekten Kusuruma bakmayın,yinede çok teşekkür ederim,avukata gidip danışmak istiyorum ama ücretli,buna durumum yok:/ yani aslnda merak ettiğim uyapta kadıköy 1.çocuk mahkemesi müşteki adı ve benim adım yazıyordu.Yani öğrenmek istediğim açılmış olan bir davanın mahkeme olmadanda düşmesi ihtimali varmı yani kapanması gibi bir durumu
Alıntı:
engin bey formunuzdasınız :)
uyaptan tekrar baktım.Kadıköy 1.çocuk mahkemesine ilk duruşma günü vermişler.uc ay sonra duruşmam var,duruşmaya ben katılmayıpta avukatım girse kabul olurmu? ayrıca hıc mahkemeye çıkmadım ne yapmam gerek.Ve çocuk mahkemeleri nasıl olur yanı şimdi yaşımı doldurdum sonuç ne olacak suçlu değilken ceza almak ıstemıyorum ne gibi haklarım var ne yapmam lazım,yani mahkemeden önce isnat edilen suç hakkında delil toplanmasını isteme hakkım varmı yada bunun gibi birşey,mahkemede bana ne soracaklar,ayrıca şuan avukatm yok ama tam olarak neyle suçlandığımı öğrenmek için adliyeyemi gitmem gerek bana dava dosyasını gösterirlermi yada bir kopyasını vericeklermidir
duruşmaya katılın. ne sorarlarsa doğruca cevap verin. yapmadığınız şeyleri kabul etmeyin. mahkemede saygılı olun.
ilk cezanız falansa büyük ihtimal cezada alsanız ertelenir onun için korkmayın. duruşmaya katılmadan önce neyle suçlandığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterseniz uyaptaki dosya numaranızla Kadıköy 1.çocuk mahkemesine kalemine gidin adliyedeki ordan dosyanın ayrıntılarını öğrenin ona ögre mahkemede vereceğiniz kendinizce sözlü savunma hazırlayın. iyi forumlar
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
duruşmaya katılın. ne sorarlarsa doğruca cevap verin. yapmadığınız şeyleri kabul etmeyin. mahkemede saygılı olun.
ilk cezanız falansa büyük ihtimal cezada alsanız ertelenir onun için korkmayın. duruşmaya katılmadan önce neyle suçlandığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterseniz uyaptaki dosya numaranızla Kadıköy 1.çocuk mahkemesine kalemine gidin adliyedeki ordan dosyanın ayrıntılarını öğrenin ona ögre mahkemede vereceğiniz kendinizce sözlü savunma hazırlayın. iyi forumlar
ilk cezamsa ve bu ertlenirse derken yani,ertelenirse yinede sonradan ceza alacağım anlamınamı geliyor bu,anlamadım.:/ Ayrıca ilk duurşmaya girdiğimde hakim bana ilk ne soracaktır hemen konuyamı giricek,yoksa? daha önceki karakolda verdiğim ifadeyi okuyacakmıdır? çocuk mahkemesi nasıl olur.bilgisi olan yokmu,ve ben mahkemede konşmasam mahkeme öncesi hakimle knşma ihtimalim varmıdır.ayrıca dava açılmış ve mahkemem var,bu dava açan kişinin elinde isnat edilen suç hakkında bir delil oldğu anlamınamı geliyor,çok soru sordum özürdilerim:)
Alıntı:
cilginkiz rumuzlu üyeden alıntı
ilk cezamsa ve bu ertlenirse derken yani,ertelenirse yinede sonradan ceza alacağım anlamınamı geliyor bu,anlamadım.:/ Ayrıca ilk duurşmaya girdiğimde hakim bana ilk ne soracaktır hemen konuyamı giricek,yoksa? daha önceki karakolda verdiğim ifadeyi okuyacakmıdır? çocuk mahkemesi nasıl olur.bilgisi olan yokmu,ve ben mahkemede konşmasam mahkeme öncesi hakimle knşma ihtimalim varmıdır.ayrıca dava açılmış ve mahkemem var,bu dava açan kişinin elinde isnat edilen suç hakkında bir delil oldğu anlamınamı geliyor,çok soru sordum özürdilerim:)
ertelenme demek yani bi daha o suçu işlerssenniz yada başka bi suç işlersen bi dahaki suçta alacağın cezaya ertelenen suçun eklenmesi demek.
mesala bundan 1 yıl hapis cezası aldın ertelendi bi daha yaparsan başka bi suçtranda atıyorum 1 ay ceza aldın ozzaman bu aldığın 1 seneyide yatıyosun ama 5 sene falan olması lazım ertelenme süresi tabi buınu hakim belirliyo ona göre bu süre sonunda ertelelnen cezan düşer oomatik olarak siliniyor. hakimin ne soracağını duruşmada bilinmez. büyük ihtimal olisteki ifadenizde okunur. okunmayabilirde duruşmada hakimle her zmaan gibidp konuşabilirsiniz ancak bu durum size bişey kazandırmaz hakim her davası olanla konuşmaz. konuşmanız ters tepebilir hiç o işe kalkışmayın. elinde dedli olmasa karşı tarafın zaten dava açılmaz iyi forumlar
Çok paniksiniz.Mahkeme görülmeye başlasın,karşı taraf adına profil açan belli zaten.Arada bir bağ var mı.? araştırılır.Karşı taraf doğal olarak şikayetçi olmuş.Siz burada yazdığınız ve anlatması 1-2 dakika olan süreci anlatacaksınız Hakim karşısında.Başka bir şeyden haberiniz olmadığı,profil açan şahsı tanımadığınızı belirtip büyük ihtimal ceza almazsınız.
Eğer profil açan ben çılgın kızı tanıyorum deyip sizi suçlarsa mahkeme suçluyu,suçsuzu,doğru söyleyen,yalan söyleyen ayırt edecektir.
Mahkemede burada sorduğunuz,aldığınız cevap kadar konuşma şansınız olmaz herhalde.