Cevap: İş Sözleşmesi yasaya uygun değilse?
Söylediğiniz gibi, firma müşterileri için hazırlanmış tasarımlar.
Allah'ın sopası yok, firma çalışmaları kaybetti. Yani teslim ettiğim çalışmalar firmanın elinde şuan yok. Bana attıkları formatlar sonrasında çalışmaların kendilerinde bulunmadıklarını söylediler. Ödemedikleri maaşı ödemek için çalışmaları da tekrar göndermemi istiyorlar. Hatta yarıda kalan bazı çalışmaları tamamlamam konusunda yüzsüzlükte de bulundular.
Artık çalışanları olmadığım için, hiç bir şekilde çalışmaları tamamlamayacağımı ve hatta maaşımı geçerli sebep olmaksızın 20 gün geciktirdikleri için çalışanları olsam dahi iş yapmama hakkımın olduğunu belirttim.
Çalışmaları firmaya tekrar gönderecek olmam ve bu kopyaların kullanılacak olması yeni bir hak kazanımı sayılır mı. Yani göndereceğim kopyalar daha önceden gönderdiklerimin aynısı, bunlar için şuan iş sözleşmizin fesih edilişini düşünerek yeni bir sözleşme ile eserlerin kullanım haklarını kısıtlayarak onlara teslim edebilir miyim, mutlak hakları devretmek istemiyorum bu mümkün mü. Sözleşmede nasıl bir ibare yer almalı bunun için?
Forum düzeni için yapmış olduğunuz uyarıyı dikkate alacağım, teşekkürler.
- - - Updated - - -
Söylediğiniz gibi, firma müşterileri için hazırlanmış tasarımlar.
Allah'ın sopası yok, firma çalışmaları kaybetti. Yani teslim ettiğim çalışmalar firmanın elinde şuan yok. Bana attıkları formatlar sonrasında çalışmaların kendilerinde bulunmadıklarını söylediler. Ödemedikleri maaşı ödemek için çalışmaları da tekrar göndermemi istiyorlar. Hatta yarıda kalan bazı çalışmaları tamamlamam konusunda yüzsüzlükte de bulundular.
Artık çalışanları olmadığım için, hiç bir şekilde çalışmaları tamamlamayacağımı ve hatta maaşımı geçerli sebep olmaksızın 20 gün geciktirdikleri için çalışanları olsam dahi iş yapmama hakkımın olduğunu belirttim.
Çalışmaları firmaya tekrar gönderecek olmam ve bu kopyaların kullanılacak olması yeni bir hak kazanımı sayılır mı. Yani göndereceğim kopyalar daha önceden gönderdiklerimin aynısı, bunlar için şuan iş sözleşmizin fesih edilişini düşünerek yeni bir sözleşme ile eserlerin kullanım haklarını kısıtlayarak onlara teslim edebilir miyim, mutlak hakları devretmek istemiyorum bu mümkün mü. Sözleşmede nasıl bir ibare yer almalı bunun için?
Forum düzeni için yapmış olduğunuz uyarıyı dikkate alacağım, teşekkürler.
merhaba iyi günler ben mobilya mekanizma tasarımcısıyım 2011 yılında dünyada eşi benzeri olmayan bir ürün tasarladım ve buna tasarım tescil faydalı model aldım şuanda bu ürünü bir firmaya üretim hakkını verdim ve piyasada bu firmanın bir rakibi bu ürünün birebir ayni sini yapıp piyasaya sundu ve sunduğundan itibaren benim bulmuş olduğum diğer tasarım ürünlerini kopya korkusundan dolayı üretim iznini kimseye veremiyorum bununla ilgili sizden nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardım istiyorum
Saygılarımızla;
Bu şekilde çözebileceğiniz bir sorun olmadığını düşünüyorum bunun.
Bu konuya ilgili bir avukat ile anlaşırsanız, bahsettiğiniz sahtekar firmayı çok ciddi bir şekilde sarsabileceğinizi düşünüyorum. Birkaç örneğini duymuştum.
Üstelik bu dava diğer tasarımlarınızı çalmak isteyenler için bir referans da olur.
Ancak bu tip davaların yorucu, uzun ve masraflı olduğunu zannediyorum.