mahkemede yüzüme okunan ile yazılan çok farklıydı.
benim de mahkemede yüzüme okunan ile yazılan çok farklıydı. aslında mahkemelerde kamera kaydı olmalı.neyse.
ben öğretmenim.10 yıl önce haksız yere gözaltına alındım.10 gün cezaevinde kaldım.6 ay görevden açığa alındım.6 yıl sonra duruşma bitti.beraat ettim.
2008 de tazminat davası açtım.850 tl maddi ve 4000 lira manevi tazminat kararı alındı.ama mahkemede bana söylenen 4 binin on yıllık faizi ,diğerinin 3 yıllık faizi işleyecekmiş.zaten senin 4000 liran çok.onun on yıllık faizi fena etmez dediler.tamam dedim.çünkü bitsin istiyordum.mahkeme çıkışı kararı istedim vermediler.bir kaç gün sonra aradım.yazılmadı.2-3 hafta sonra gel dediler. ben de artık o günleri unutmak istediğim için itiraz etmedim.daha sonra kararı elime alınca 850 liranın on yıllık faizini alacağım yazılıydı.manevi tazminat nasıl olur da dava açtığım 2008 tarihinden başlatılır.ve karşı taraf yani hazine bu parayı da çok bulmuş temyiz etmiş.1,5 yıl sonra arşivden çıkıp esas numarası aldı.tekrar arşive düştü. sizce ne zaman sonuçlanır. 12. dairede bekliyor. ve daire şu an 2011 e bakıyor. kimbilir 2011 e ait kaç dosya var. benimki 2012 ve 30 binlerde.