Cevap: İskan Belgesi ve Müşterek Tapu Sorunu
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
Sizdeki durum farklı apartmanda dükkan ve ev ayrı bağımsız bölüm değiller. zaten onu yapmaya çalışıyorsunuz kimsatabiliyorki?
Sayın Mantıklı, özür dileyerek söylüyorum bağımsız değil derken tam olarak neyi kastettiniz ...Tapu müdürü ev ve dükkanı 2 katlı olduğu için apartman gösterilmesi gerekiyor demişti ama kadastro ellerinde bulunan bir kanun metni nedeniyle kasaba gibi yerlerde 2 katlı binaların apartman yapılamayacağını söylemişti, aslına bakarsanız apartman olarak gösterilmese bile iskan belgesi olsun işinizi hallederim dedi, sorun şu daha önce var olupta şimdi olmayan ve bir türlü çıkartamadığımız iskan belgesi:(
yani sizdeki bina toplu bir bina iki kat ayrılmamış demek istiyorum sizde bunu yapmaya çalışıyorsunuz dimi.
Sayın mantıklı evet tam da bunu yapmaya çalışıyoruz. Bayram sonrası yine bu konu ile ilgilendim fakat ulaştığım sonuç şu;
- Küçük veya büyük bir tadilatla yeni proje, yeni ruhsat, yeni yapı izin belge vs vs. yoluna başvurmak..
O kdr üzerine gittim fakat bundan başka yol gözükmüyor. Ne yazık ki belediye dilekçede yazsam bir arşivi olmadığı için bana cevap veremiyor. Şikayet etsem durum yine değişmiyor. Kısacası klasik Türkiye vakası diyelim. Neyse olan oldu maddi zarara katlanmak zorunda kalacağım mecburen.
Yardımlarınız ve cevaplarınız için tşk.ler arkadaşlar.
Saygılarımla
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
yani sizdeki bina toplu bir bina iki kat ayrılmamış demek istiyorum sizde bunu yapmaya çalışıyorsunuz dimi.