Cevap: AçıLan Miras davasi
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
20 yılı aşan işlemler zaman aşımına uğrar.
Muris muvazaasına yapılan temlikin geçersiz olması için belirli bir mirasçı veya mirasçılardan mal kaçırmak istenmesi koşulu yoktur. Herhangi bir mirasçıdan veya mirasçılardan mal kaçırılması yeterlidir.
Yargıtay 1.HD.25.09.2006-7165/9159 sayılı kararında ifade ettiği gibi, muris muvazaası hukuksal nedenine dayalı davalarda zaman aşımı ya da hak düşürücü sürenin uygulanma olanağı bulunmadığı bu tür davaların süreye tabii kılınmaksızın her zaman ileri sürülmesi OLANAKLIDIR!
(alıntıdır)
Bir şey daha sormak istiyorum;
halanızla babanız aynı anneden doğma kardeşler değil mi?
Konu miras olunca aile arasında sorunlar çıkıyor.Hatta anne sağ oluyor,babadan kalan mal için davalar,sorunlar bitmiyor.
Ben mahkemede olabilecekler yani halanız Avukata verdiğinde davayı Erdoğan beyin ikinci iletisini daha yeni okudum ve o doğru sorular yöneltilecektir.
En başta doğru bilgiler ile hareket edip kaybedilecek bir davaya girmeye gerek yok.
Babanız belki tamamen haklı.Kanununda tanıdığı hak var olup,babanın vasiyetini bilen hala,baba zaten vefat etti,ben kanunen avukata danıştım,mirastan bu kadar daha hisse çıkartırım deyip,bu şekilde hak kazanabilir.Bu tamamen vicdani bir olay.
Bende babamdan üzerime daire aldım ve bütün mallları,neredeki yer kime,ne ölçüde verileceğini vasiyet ediyor.Bende biliyorum vefat olsa dava ile bozulabilir.
Tapuyu alalı 4,5 sene oldu.İleride sorun çıkmamasının tek yolu satmam bunu biliyor,kardeşlerime asla yamuk yapmam,mallar dinimize göre pay edilecek,ha kardeşim ben devletin kanununu tanırım derse tek yapılacak,hak helal edip,etmeme olayı.Bu en ağır vebal olsa gerek. Bu babanız,halanız arasında da olabilir.
Babamla halam tabiki öz kardeşler sayın KırcaLı..
Herkezin maLı müLkü ayrılmışken 4 sene hasta baktıktan sonra nefes aldırmaksızın ne bizim kapımızı çaldı nede başka bir şey duyduk avukattan kağıt geldi bende artık anlatılanardan yola çıkarak burada ki değerli insanlardan yardım istedim ki bu yol hukuk sürecine girecek neye dikkat edilmeli neler yapmalıyız ne şekilde cevaplamalıyız gibi..
Sanırım konu hakkında başka bir yorumu bilgili arkadaşlarımız yok?