Cevap: Hacİzlerİn kaldirilmasi İle İlgİlİ bİr soru
Karşı yan avukatının işin içinden daha kolay çıkacağına inanıyorum ben. Dosyaya dediğim gibi talep açıp dosyaya ibraz edilen mahkemeden feragat edildiğini itirazlarının halen geçerli olduğunu takibin durmaya devam etmesi gerektiği için hacizlerin kaldırılmasını talep edebilir. Haczin kaldırılması ile harç tahakkuk etmez sizden de talep edilemez. Mahkeme dosyasından feragat icra dosyasından feragat değildir feragat nedeni ile mahkemenin de bir karar vermiş veya vermesi gerektiğini sanıyorum bu defa o kararı da ibraz edip dediğim gibi talepte bulunulabilir red olursa icra hakimliğine müracaat edilir aleyke karar verilirse yargıtay son noktayı koyar.
İlginize teşekküler. yanlız mahkeme dosyasından feragat icradan feragat değildir. demişsiniz. ama itirazın iptalinden feragat edilince icra dosyayının yoluda tıkanmış oluyor. icra dosyasından bu şekilde takip devam edemiycek. o nedenle icra müdürüde harcı istiyor. buna karsı nasıl bir savunma yapmamız lazım
Mahkemede yapılan feragatin harcı mahkemece hesaplanıp mahsup edilmiştir. İcra dosyasının yolu icra dosyasından tıkatılmadığı sürece icradan harç doğacağına ben inanmıyorum. Ayrıca bu sizi ilgilendirebilir ama borçlu tarafı ilgilendirmez bilemiyorum feragat nedni ile davanın açılmamış sayılmasına ya da bu anlama gelecek bir hüküm kurulduysa hatta geniş düşünüldüğünde icra dosyasının geriye dönük takipsizlikten düşmesi gerektiği de tartışılabilir. Yani borçlu itiraz ediyor bir yıl içinde dava açmanız lazım icra dosyasında bir yıl işlem yapılmadığında dosya düşer itirazın iptaline karar verilmiş ama feragat edilmiş borçlunun itirazı bir anlamda kabul edilmiş itiraz geçerliğini sürdürüyorsa haciz hükümsüz kalır. Konuyu mahkemeye götürsünler derim. Kolay gelsin.
Merhaba Engin Bey..
Ben geçmişte 3 bankadan kredi kartı kullandım. Bu kredi kartlarımın borçlarını ödedim ve ödemem için arkadaşlarım yardım etti. Ama 3 tane kredi kartı için 3 tane ayrı ayrı icra dairelerinde açık konumda beklayen dosyalarım varmış.Bu dosyaların harçlarını ödemezsem bana müeyyidesi ne olur? Dosyaların harçlarını ödersem ve kapatırsam bana faydası ne olur? Bu arada bankalara veya avukatlarına borcum kalmadı dosya tarihleri 2007-2008-2008 yıllarında ve borlarım daha 3 ay önce bitti.
SAYGILARIMLA..
Harçları ödememenin cezai bir müeyyidesi yok icra dosyası infaz edilmiş olarak görünmeyeceği için ilerde başka bankalara kredi talepleriniz kabul görmeyebilir.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Yüksek müsaadenizle bir sorum daha olacak: şuan geçerli olan güncel icra dosyası masraflarının kesin bir toplam değeri varmıdır? SAYGILARIMLA..
Değerler nisbidir ve duruma göre değişir örneğin haciz yoksa %4 varsa %8 satış varsa %12 gibi tahsil harcı oranları var.
- - - Updated - - -
Değerler nisbidir ve duruma göre değişir örneğin haciz yoksa %4 varsa %8 satış varsa %12 gibi tahsil harcı oranları var.
Merhaba Hukukçular ve Hukuk severler..İzninizle bir sorum olacak sizlere:2007 tarihli 3 tane icra dava dosyam bulunmakta ve harçları öğrendim neredeyse 2 maaşım kadar dosya kapatma ve yenileme harçları çıktı. Yani 1200 TL harç çıktı. Ben bu dosyaları hemen kapatırsam acaba banka kayıtlarındaki icra takibi bilgilerim anında temizlenir mi? çünkü kredi almak istiyorum. ve bu dosyaların banka ekranlarında görünmesi sebebiyle alamıyorum. kredi notunuz çok düşük diyorlar. yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla..
Kredi notunuzun düşük olması sadece açık icra dosyaları ile alakalı ise gerekli meblağı yatırıp dosyaları kapattıktan sonra kapanış yaptığınıza dair evrakları bankanın sizi yönlendireceği birimlerle paylaşırsanız sorununuz çözülebilir. Ayrıca genelde kredi başvurularının ret veya kabul durumu merkez bankası kayıtlarına göre belirlenebiliyor, bu yüzden evrakları merkez bankasının ilgili birimleri ile de paylaşmanız yerinde olur.
Anladım arkadaşım ama bu Merkez Bankası ile nasıl iletişim kuracağım onu bilmiyorum. Birde dosyaları kapattığım ilgili icra müdürlükleri bu konuda gerekeni yapmazlarmı acaba? saygılarımla..
- - - Updated - - -
Merhaba Engin Bey.. Verdiğiniz harç oranlarına göre 3 tane dosya harcım dediğiniz gibi çıktı. 1200 TL toplam harç miktarı. Acaba ilgili icra daireleri bunlarla ilgili indirim yapma gibi bir insiyatifleri varmıdır? saygılarımla..