Yenge evlenir çocuk olur, sonra ölür mallar hiç alakasız cici enişteye kalır enişte evlenir çocuk olur oda ölür sürer gider :) :)
Yengenize söyleyin sizi evlatlık alsın.
Printable View
Yenge evlenir çocuk olur, sonra ölür mallar hiç alakasız cici enişteye kalır enişte evlenir çocuk olur oda ölür sürer gider :) :)
Yengenize söyleyin sizi evlatlık alsın.
Vefat eden dayı değil de yenge olsaydı , durum tam tersi olacaktı.
Yada vefat eden dayının durumu iyi değil de kötü olsaydı, 4.000.000 tl miras varlık olarak değil de BORÇ olarak kalsaydı, gene yenge tarafına kalacaktı miras borç olarak , o zaman adil olacakmıydı sizin düşüncenize göre sn.sdd?
Miras meselesi 2004 senesinde dayınız ve kendi tarafı ile son bulmuş.Bundan sonra yapacak bir şey yok.
Dayınız her halde ben ölürüm,oğlum ölür,en son hanım,mallar kayınçolara hesabı yapmamıştır.Buda normaldir.
Ağbim 17 senedir Moskovada.Öğrenci iken evlendi.1 oğlu oldu.Mezun oldu.Az maaş almak evlliliğinin bitmesinde en önemli etken oldu.
Boşandıktan sonra değişik sektörler,1000,2000,3000,4000,5000 $ maaş felan derken kendi işini kurdu.Baktı işler hızlı semayeyi kendi cebinden koyup dışarıdan ortaklar alıp 40.000 m2 üzerine fabrika satın aldı.
Şuan Moskova işlerini kendi olmadan profosyonel işçiler ile düzene koyup Samsuna yerleşip ayda bir o tarafa gitme planları var.
Bende abim ile konuştum, vasiyetname düzenletelim dedim.Ne olur,ne olmaz.Vasiyetname düzenleyeceğiz Avukat ile konuşup.
Bende yarın sorunlar çıksın istemiyorum.Kaldı ki eş rus yani.Ben açık açık abime dedim,eş ile kardeş bir olmaz diye.İnsan evlenirken hayat boyu evli kalacağının garantisi yok.Mesele 2-3 dairelik mesele olsa sorun olmaz.Geliri yüksek olan sektör ve ağbim daha 35 yaşında.Yinede evrakları düzenleyeceğiz.
benim bir sorum amcam 1 ay önce vefat etti amcamın borçları varmış. kendisi boşanmış idi çocuğu reddi miras yapmış. bu durumda borç kardeşlerine ve kardeşlerin çocuklarına geçer mi eğer geçiyorsa nasıl reddi miras ?