peki o zaman sayın eyilik;
kambiyo senedinde düzenlenme tarihi 07/05/2005 yazıpta alt tarafında
da ikinci bir düzenleme tarihi olarak da 03/03/2005 yazıyorsa bu senet ne senedidir acaba vade olarak belirttikleri tarih te 07/08/2005
Printable View
peki o zaman sayın eyilik;
kambiyo senedinde düzenlenme tarihi 07/05/2005 yazıpta alt tarafında
da ikinci bir düzenleme tarihi olarak da 03/03/2005 yazıyorsa bu senet ne senedidir acaba vade olarak belirttikleri tarih te 07/08/2005
sormak istediğim bir soru daha var.
seneti icraya vermek ile ilgili. şahıslar arasında borç alacağı olarak imzalanan senet, seneti imzalayan kişinin adına kayıtlı mülk mal varlığı yoktur. sadece kamu görevlisi olduğundan maaşı vardır. senetteki alacak miktarını maaşından haciz ettirebilirmiyiz. maaşı senetteki meblağı karşılamadığından bu haciz kesintisi senetteki alacak miktarı bitene kadar maaşından aylar hatta yıllarca kesilebilirmi????
sormak istediğim bir soru daha var.
seneti icraya vermek ile ilgili. şahıslar arasında borç alacağı olarak imzalanan senet, seneti imzalayan kişinin adına kayıtlı mülk mal varlığı yoktur. sadece kamu görevlisi olduğundan maaşı vardır. senetteki alacak miktarını maaşından haciz ettirebilirmiyiz. maaşı senetteki meblağı karşılamadığından bu haciz kesintisi senetteki alacak miktarı bitene kadar maaşından aylar hatta yıllarca kesilebilirmi????
İcra takibini kesinleştirmeniz halinde, borçlunun maaşına haciz koyabilirsiniz ve borç kapanana kadar bu haciz devam edebilir.
İcra takibini kesinleştirmeniz halinde, borçlunun maaşına haciz koyabilirsiniz ve borç kapanana kadar bu haciz devam edebilir.
tabii maaşında başka haciz yoksa ; sizden önce başkalrı varsa sıraya girme ihtimalinizde yüksektir. hem haciz de hem de maaş haczinde
tabii maaşında başka haciz yoksa ; sizden önce başkalrı varsa sıraya girme ihtimalinizde yüksektir. hem haciz de hem de maaş haczinde
Bende bir kişinin borcuna kefil oldum. Vade Tarihi : 05.07.2007 ve Senedin sahibinin avukatı ile görüştüm. Ailemden çekindiğimi belirttikten sonra Bana ''bu durumu ailene bildiririz ve senden bu bedeli tahsil ederiz tabi masraflarıyla birlikte" dedi. Bekarım ve Üzerime hiç bir mal varlığı yok. Mal beyanı bildirmemekten 10 gün içeri girebilirsin dedi. Aradan bir süre sonra Mal Beyanında bulunmamaktan 10 gün hapis cezası kaldırıldı. Avukatın yardımcısı beni aradı ve bu kanunun kaldırılması ile ilgili bana bilgi verdi. Ardından yine aile baskısı uyguladılar. Evine gelir eşyaları götürürler felan diye. Ne yapmalıyım? O bedeli ödeyebilecek gücüm yok. Borç benim borcum değil. O Kefil olduğum kişide bekar ve hiçbir mal varlığı yok. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.