Cevap: Kira Miktarı İle Sınırlı Olmak Ne Demektir
Sevgili kadeşim ortada bir belirlenmiş aidat var ise bunu ödemek zorundasınız fakat bu aidat içinde sizin ödemek zorunda olmadığınız giderler var ise ev sahibine ödediğiniz kiradan düşersiniz. Ev sahibi bunu kabul etmez ise sizi mahkemeye verir yada eksik kiradan dolayı icraya verebilir bu ayrıdır.
kira sözleşmesinde bunlar yazılıdır. Aidatın ne kadarını sizin ödeyeceğiniz ev sahibi ile aranızdaki kira kontratında yazılıdır. bunu ev sahibi ile aranızda halledin fakat aidatı mutlaka ödeyin
Bununla birllikte yönetici sizi aidat ödemesi için icraya verebilir Ödemeniz gereken borca itiraz ederseniz tabiki inkar tazminatı ödersiniz.
Ayrıca; ben icra müdürlüğüne (hatalıymış demekki) şöyle bir dilekçe vermiştim. Demiştim ki; bu borç kat malikimi ilgilendiren bir borç, ancak kendisi ödeme yapmadığı için ben kirama mahsup edilmek kaydıyla ve her ayın 5 inde borç bitene kadar ödememi yapacağım. Verdiğim dilekçenin özü budur.
Bu şekilde dilekçe vermek taahhütte bulunmak demektir. borcu zaten kabullenmişsiniz ve taahhütü yerine getirmez iseniz tazyik hapsine bile mahkum olabilirsiniz(3 Ay)
Yargıtay demirbaş ödemeleri ile ilgili kiracının icraya verilemeyeceği hakkında bir kararı var fakat bu karar aidatları kapsamaz.
Eğer 1000 tl borcun aidat borcundan ve bununla ilgili icra masraflarından ileri geliyorsa aidat borcu zaten senin borcun
hemde taahhütlü bir borç karşı tarafın avukatına git bunu yapılandırt fakat bu taahüttür ve ödemelisin.
Ev haczi ile ilgili yeni yasa var uygulamar hala muallakta(ev eşyalarının haciz edilemiyeceği ile ilgili)
fakat para menkul kıymetlerin banka hesapların haczedilir