Cevap: Asgari ücret üzerinden yatan sigorta primleri
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Kişilerin konuşmalarının bilgisi dışında kaydetmenin suç olduğunu size hatırlatırım.Ayrıca yasal olmayan şekilde delil elde ettiğiniz için(bilgi dışında konuşma kaydederek) bu kayıtları delil olarak da kullanamazsınız.Böyle bir durumda hakkınızda dava açılması ve ceza almanız söz konu olacaktır.
Merhaba,
Benzer problemi iş yerimle ben de yaşıyorum. Bankaya yatan ve sigortaya ödenen miktar birbirini tutuyor fakat elden ilaveten aldığım ücret için bana herhangi bir belge verilmiyor. İşveren elden verdiği miktara karşılık üzerinde ismimin, elden verdiği miktarın ve başka şeylerin daha yazılı olduğu bir kağıt imzalatıyor fakat bu kağıdı kendisi alıyor. Bu kağıdın fotoğrafını çekmem halinde yasal ve geçerli bir delil teşkil eder mi? Kağıdın üzerinde bu paranın ne için verildiği mutlaka yazmalı mıdır?
Merhabalar Sevgili Arkadaşlar
3aydır bir firmada pazarlamacı olarak çalışmaktayım maaş 1750 tl olarak girdim ve işverenim hiçbir şey söylemeden ansızın işime son verdi ve daha öncedende bilgi vermedi ve ben 3 aydır maaş alamıyorum ve 10 kişiden az çalışan olduğundan maaşlar elden veriliyor hiçbir şeye imza atmadım ama ssk asgari ücretten yatmış ve ben işden ayrıldıktan sonra maaşımı alabılmek için 1,5 aydır git gel yapıyorum bir psikploğa giderek durumumu ve sıkıntılarımı anlatarak işverenın bu haksız tavrından dolayı psikolojımın bozuldunu söylerek ruh halimimin depresyon olduğuna dair rapor aldım,işyerinde eski çalışanlarından biride bana şahitlik yaparak sigorta primlerinin eksik yattına dair şahit olacak bana şimdiki sorunum şu benim
ben bu firmaya noterden ihtarname cekemedim daha ssk yada başvurmadım
soru,ben bu firmadan mahkeme yolu ile paramı alabilirmiyim?
soru,bu firmadan ryh halimin bozuldunu söylerek manevi tazmınatta bulunabilirmiyim
soru,ssk ya sigorta primlerimin eksik yatması durumundan prim hakkımın eksik yatan kısmını isteme ihtimalim nedir
ve bunların hepsini aynı dosyada mahkemeye mi başvuracam yada hepsi için ayrı davalarmı acılaçak?
ve benim izlemem gereken yol
1.ihtarname cekmek noterden
ve diğer gerekli yollar nedir bu konuda yardımcı olaçak arkadaş yada arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
Dava acmalısınız,
psikolojinizin bozuldugu iddiasıyla manevi tazminat alabilme ihtimaliniz pek yok.