Firmayı hem TOKDER'e (tüm oto kiralamacılar derneği), hem vergi dairesine şikayet edin. Avukatınızla senetten dolayı borcunuz olmadığı gerekçesiyle menfi tespit davası açın.
Printable View
Firmayı hem TOKDER'e (tüm oto kiralamacılar derneği), hem vergi dairesine şikayet edin. Avukatınızla senetten dolayı borcunuz olmadığı gerekçesiyle menfi tespit davası açın.
Kasko kaza durumlarında devreye girer aracın arızalarıyla ilgilenmez.Bu yüzden kaskoyla aracın arızalanmasının bir bağlantısı yok.Aracın garantisi sürüyorsa ve kullanıcı hatası söz konusu değilse ancak ozaman fabrıkadan böyle bir şey talep edilebilir.Gerçekçi olmak gerekirse ortada şöyle bir durum var, olaya sizin anlattığınız pencereden bakarsak siz haklısınız deriz ancak karşı tarafın anlatımını atlayamayız.O da, aracımı sorunsuz bir şekilde vermiştim motor elimde kaldı ciddi maduriyet içimdeyim diyecek, kendine ve anlatımına göre oda haklı olacak ve olay muallakta kalacak.O da bunu bildiği için baştan boş senede imza attırıyor ve sizi kendine gebe bırakıyor.Boş senedi kafanıza silah dayayarak imzalatmadıysa, razı ve ikna olarak imzaladıysanız bundan ötürü karşı tarafı suçlamanız çok bir şey çıkarmaz.Orada senedin boş olma sebebi karşı tarafın muhtemel zararını bilememesi ve her hangi bir durumda zararını yazarak onu tahsil etme isteğinden ötürüdür.Araç kiralamak Ülkemizde maalesef yapılan prosedürlerle, görünen ve görünmeyen tüm riskleri kirlayan tarafın aldığı bir şekilde işlemekte.Bu yüzden ki insanlar(bende dahil) araç satın alıp binmek zorunda kalıyoruz.Yoksa araç kiralamanın satın almaktan daha ekonomik olduğu dünya çapında kanıtlanmıştır(memur mantığıyla yaklaştığınız zaman her nekadar kiralamak başta pahalı gibi gözüksede satın almanın daha pahalıya geldiğini araştırırsanız göreceksiniz).Siz gene peşini bırakmayın ancak ortada senet varsa kimseye pek derdinizi anlatamıyorsunuz.Belge varsa anında icra ve yaptırım kapınıza dayanıyor.Borç yıllar içinde faizle büyüyüp nezaman bir mal edinseniz veya bir işe girseniz 30 sene peşinizi bırakmayacak şekilde büyüyüp karşınıza çıkıyor.Kiralayan şirket yasal kiralama şirketi değilse bunu ayrıca şikayet edebilirsiniz ama bu durum sizin senedinizin işleme konmasını doğdudan bağlamaz.Açık senet herzaman tek başına borcun kanıtıdır.Burda okuyan herkese söylüyorum, boş senedi imzalayıp tüm hayatınızı ve kazancınızı karşı tarafın insafına bırakmayın.Kolay gelsin.
- - - Updated - - -
Şimdi bir çok arkadaş tek taraflı empatiyle haklısın şikayet et şeklinde yaklaşıyor ama benim düşüncem hemen bu işin içinden çıkılabileceği yönünde değil.Ben bir hukuksever olmakla birlikte matematik branşı olan bir eğitimciyim.Olay matematiksel bakarsak, milyon liraların döndüğü(hemen herkez bu şekilde boş senede imza üsülü çalışmakta ve böyle durumlarda alacaklarını kendi belirledikleri miktarda tahsil etmektedirler) bu söktede eğer savcılığa gidip imzaladığım senet boş demekle yada araç kendi kendine arızalandı demekle işin ve borcun içinden çıkılsa hala her kiralama şirketi bu prosedürü uygulamaya devam eder mi?Adam sonuç alabiliyor ki bu şekilde bir kiralama prosedürü işliyor.Umarım ben olaya biraz karamsar bakıyorumdur.Araç kiralama yapan bir arkadaşım var onada telefon açtım şimdi, düşünceleri benimkiyle paralel.Genede bakalım her zaman her şey aynı şekilde işleyecek diye bir şey yok.Siz şilaketlerini yapın bakalım, neler olacak.Tekrar kolay gelsin.
Öncelikle herkese kıymetli yorumları için teşekkür ediyorum.
Henüz savcıya gidiyorum diyemedim.Emin olmadan bir şey yapmak istemedim açıkçası.Adam böleriz taksit taksit ödersin diyor bir yandan da bunu düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Sonuç alabilir miyim ? tavsiye ederseniz yapıyım dediklerinizi boş senedin altında ezilmek de istemiyorum.
- - - Updated - - -
Özel ilginiz için çok teşekkür ederim.Ben de bu şekilde düşünüyorum bir şekilde işin içinden yırtabilirler gibi . Ancak adalete de güvenim sonsuz yapabileceğim bir şey varsa yapmak isterim.Hem kendim için hem de ileride bu durumdan muzdarip olabilecek insanlar için.Yalnız kendimi de güvence altına almadan bir adım atmak istemiyorum.3 gün sonra sorun çıkartabilir diye alakasız parçaları da değiştiricekler elim kolum bağlandı.Ne yapıcağımı gerçekten bilmiyorum.Eğer dava açarsam süreci burada paylaşacağım herkesin bilinçlenmesi açısından.Tekrar teşekkürler.