Cevap: emekli maaşıma haciz koydular lütfen yardım
ilgili bankaya noterden maaş üzerinden yapılan kesintinin kaldırılması için ihtarname çekin ihtarnamede 5510 sayılı ssk kanunun 93.md. gereği suç işlediğini ödenmeyen kredi kefilliğinden dolayı yasal yol olan icra takibini başlatılması gerekliliğini aksi takdirde dava acacağınızı belirtin anında kaldırırlar.
nerden buldıunuz emekli sandığında icra konulduğunu,böyle bir olay yok 5510/93 md.açık hatta ictihat oluşmuş durumda ayrıca any.mah.kararı var.bunun dışında ülkemizde devlet baması yoktur.tamamı a.ş statüsündedir.bankalar emekli maaşları ile ilgili hsp ayrı,diğer hsp.ayrı tutmak zorundadır.bu nedenle e hacizde konulamaz.
- - - Updated - - -
nerden buldıunuz emekli sandığında icra konulduğunu,böyle bir olay yok 5510/93 md.açık hatta ictihat oluşmuş durumda ayrıca any.mah.kararı var.bunun dışında ülkemizde devlet baması yoktur.tamamı a.ş statüsündedir.bankalar emekli maaşları ile ilgili hsp ayrı,diğer hsp.ayrı tutmak zorundadır.bu nedenle e hacizde konulamaz.
Merhabalar,
SSK emeklisiyim. Kaçak yapı cezasından dolayı İl Özel İdaresi tarafından emekli maaşımın tamamına bloke konuldu. İcra Hukuk Mahkemesine dava açtım, 3 ay sonucunda Görevsizlik kararı verildi ve dava konusu olayın çözümünde İdari Yargının görevli olduğu bildirildi. Bölge İdare Mahkemesine tekrar dava açtım ve sonucunu bekliyorum. Bu konuda Banka (Vakıfbank) ; emekli maaşına haciz konulamaz, neden bloke koydunuz sorusuna ; “Maaş hesabı hariç” diye belirtilmediği için koyduk diyor. Aynı banka, kendilerine olan kredi borcumu çekip alıyor. Paranın geri kalanı hesapta bekliyor.
İl Özel İdaresi ise ; biz maaşa değil mevduata bloke koydurduk diyor. İcra Müdürlüğü'ne dilekçe vermek istedim, yasadaki hatırlayamadığım bir maddesinden dolayı konunun kendileriyle ilgili olmadığını söylediler.Ayrıca bulunduğum bölgede % 95 kaçak yapı sahibi var, araştırmalarımda bu uygulama sadece bana yapılmış gözüküyor. Üstelik 4 taksit ödememe rağmen. Hiç ödemeyenler mutlu mesut yaşıyorlar. 5 aydır çok büyük mağduriyet yaşıyorum. Başka hiçbir gelirim yok. İdare Mahkemesinde dava ne zaman sonuçlanır ? Bankaya maddi-manevi tazminat davası açabilir miyim, Savcılığa başvursam faydası olur mu ?