Cevap: İftira Facebook Tehdit Msn
Merhaba,
Öncelikle Eski bir Adli Bilişim Uzmanı olarak şunu söyleyebilirim.. Eğer gerçekten burada yazdıklarınız dışında bir Suç eylemi işlemediyseniz korkmayın.. Çünkü sizin yazdığınız sadece burada çok çirkin çıkmışsın cümlesi olmuş.. bundan ceza almazsınız.. küfür değil, hakaret değil, tehdit değil.. Ayrıca gönderdiğiniz resmin +18 sitesindeki resimlerle örtüşmediğini beyan etmişsiniz.. Ayrıca +18 sitesinde Profil açan kişinin kimliğinin Tespit edildiğini belirtmişsiniz.. tespit edildiğine göre zaten sizin o konuda suçsuz olduğunuz ortaya çıkmış... facebook ve mail adreslerine her giriş yapılan ip adresi kayıtları tutuluyor.. ve şüphelilere oradan ulaşılıyor.. eğer giriş yaptıkları yerler evleri, internet kafeler veya mobil faturalı sabit hatlarla internete erişim yapan akıllı telefonlar ise...
Belirtmek istediğim kormayın. kendinizin tehdit , hakaret gibi eylemlere maruz kaldığınızı emniyet ve savcılık ifadenizdede belirtin ve hiç bir yapmadığınız eylemin suçlamasını kabul etmeyin.. davanın neticesinde bir şey çıkmayacaktır.. emin olabilirsiniz..
Özgür ŞENERDOĞAN
Alıntı:
ozgursenerdogan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Öncelikle Eski bir Adli Bilişim Uzmanı olarak şunu söyleyebilirim.. Eğer gerçekten burada yazdıklarınız dışında bir Suç eylemi işlemediyseniz korkmayın.. Çünkü sizin yazdığınız sadece burada çok çirkin çıkmışsın cümlesi olmuş.. bundan ceza almazsınız.. küfür değil, hakaret değil, tehdit değil.. Ayrıca gönderdiğiniz resmin +18 sitesindeki resimlerle örtüşmediğini beyan etmişsiniz.. Ayrıca +18 sitesinde Profil açan kişinin kimliğinin Tespit edildiğini belirtmişsiniz.. tespit edildiğine göre zaten sizin o konuda suçsuz olduğunuz ortaya çıkmış... facebook ve mail adreslerine her giriş yapılan ip adresi kayıtları tutuluyor.. ve şüphelilere oradan ulaşılıyor.. eğer giriş yaptıkları yerler evleri, internet kafeler veya mobil faturalı sabit hatlarla internete erişim yapan akıllı telefonlar ise...
Belirtmek istediğim kormayın. kendinizin tehdit , hakaret gibi eylemlere maruz kaldığınızı emniyet ve savcılık ifadenizdede belirtin ve hiç bir yapmadığınız eylemin suçlamasını kabul etmeyin.. davanın neticesinde bir şey çıkmayacaktır.. emin olabilirsiniz..
Özgür ŞENERDOĞAN
Resmi siteye gönderen belli,bu kişi gönderdiği kişiyi tanımıyor,sizi tanıyor,enteresan.
Şimdi konuyu açan üye samimi olarak süreci anlatmış.Resmi yollayan bu kişi mahkeme olur ve bana bu resmi aşağılamam için çılgın kızın ricası ile gönderdim dese ne olacak.?
Muhakkak mahkemede araştırmalar yapılır.Ayıkla pirincin taşını.
Ayrıca sizi tanıdığını söyleyen kişiyi siz tanıyor musunuz.? Tanımıyorsanız iyi filim çeviriyorlar sizinle alakalı sanırım.
Öncelikle özgür bey bilginizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Ben hakkımda yapılan suçlamaları tabiki kabul etmedim.Fakat yinede evime gelme sebepleri mail olarak attığım fotoğraf yüzünden.Ve gerçekten o fotoğraf şantaja veya tehdite karşılık bir şey işaret etmiyor dediğim gibi sadece burda çok çirkin çıkmışsın dememdi.Profil açan kişi tespit edilmiş fakat karşı taraf nişanlımın eski sevgilisi olduğu için suçu bana attığını düşünüyorum.Ben attığım mail konusunda uzlaşmak istedim ama diğer suçlamalarla alakam olmadığını kabul etmediğimi bildirdim ifademde,fakat merak ettiğim eğer uzlaşmak istemezse ne olur bu konuda endişeleniyorum.yada uzlaşmak isterse dava kapanırmı yani suçu üstlenmişmi oluyorum.Birde internetten dosya takibi varmış sanırım bakmıştım.Dosya türünde parasal haklar,dosya sürecinde ise iptal davası( temyiz) yazıyor,anlamadım yani karşı tarafa suçlamaları kabul etmedğimi bildirdiklerinde bunu kabul etmedikleri itiraz ettikleri anlamınamı geliyor,beni bu konuda bilgilendirirmisiniz,ve ayrıca ifademi vereli 1 aya tamamlanacak ne sonuclanır suçsuz olduğum,yani gerçekten endişeleniyorum eğitimim söz konusu bir durum:/
Alıntı:
ozgursenerdogan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Özgür ŞENERDOĞAN
Merhaba,Faruk öncelikle yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim.Resmi yollayan kişi eğer mahkeme olursa ve sizin dediğiniz gibi resmi aşağılamam için beni çılgın kız dediğiniz adım damla,yani damlanın ricası ile gönderdim derse,elinde kanıt yok dese bile hemen inanırlarmı,çünkü ben gerçekten o profil açan kişiyi tanımıyorum,tanımadığım için bir muhabbetimde yok yani bunu ispatını isteyemezmiyim polislerden.Yani hakkımın yeneceğini sanmıyorum bu konuda.Beni tanıdığını söyleyen kişi zaten nişanlımın eski sevgilisi,ve benim attığım mail yüzünden belkide beni bu yuzden suçlu tutabilir yada suçu bana atmak isteyebilir.Ama benim endişe ettiğim konu sırf öyle bir mail attım diye ben suçlanırmıyım,Çünkü karşı taraf bize baya takmış bir durumda.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Resmi siteye gönderen belli,bu kişi gönderdiği kişiyi tanımıyor,sizi tanıyor,enteresan.
Şimdi konuyu açan üye samimi olarak süreci anlatmış.Resmi yollayan bu kişi mahkeme olur ve bana bu resmi aşağılamam için çılgın kızın ricası ile gönderdim dese ne olacak.?
Muhakkak mahkemede araştırmalar yapılır.Ayıkla pirincin taşını.
Ayrıca sizi tanıdığını söyleyen kişiyi siz tanıyor musunuz.? Tanımıyorsanız iyi filim çeviriyorlar sizinle alakalı sanırım.