Cevap: TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...
yinede okurlarımızla paylaşmak isterim , 2 kişinin tanıklığında hakaret etti diyenlere karşı 7 tanık hayır hakaret diğer taraftan geldi , bu taraftan hakaret gelmedi durumuna karşı mahkeme nasıl bir vicdani yön bulucak merak ediyorum. dava sonucunu buradan paylaşıcam.
maalesef tck türk milletinin duyarlılıklarını temsil etmiyor. iftira suçunun tck daki yapısında olduğu gibi.....
düzeyli yorum yapan herkese esenlıkler dilerim.
Cevap: TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...
Alıntı:
solidvorks rumuzlu üyeden alıntı
1- canım arkadaşım sen bu yazımı iyi oku.....
2- ağırlaştırılmış hakaret suçunun kime verileceğini sen ya bilmiyorsun , yada yazdıklarımı anlamamışsın.
3- avukatına doğrularına anlat , yoksa sana iftira davası açıyorum diyorum !
4- yanındaki iş güzar avukat olacak herif ayağa kalkıyor , gel lan buraya diye aklınca meydan okuyor. şimdi bu tahrik mi oluyor.
5- iyiki ben tahrik olup o avukatın kafasını gözünü kırmadım orada. sen yazdıklarına biraz özen göster bence. ağır cezada yargılanmaz öylemi.
6- bana bak , avulkatlık , mesleğinin şövenizim yeri değil burası anladınmı beni. yorum yazacaksanız seviyeyi düşürmeyelim lütfen.
7- dava için dilekçe verirsiniz ,savcı 8 ay bekler , duruşma tutanaklarıyla yetinmez, ifade alır. yetmez takipsizlik verir. öte yandan çıkar bir savcı , sanık ifadesi almadan dava açar , tanık olarak gelir tecavüz etti der , iftira davası açmaya kalkarsınz savcı dilekçenizi almaz. yalan tanıklık davası açmaya kalkarsınız , delil yetersizliği der takipsizlik verir.
8- baroya bir bakın kaç avukat ( meslek etiğine uygun davranışlar sergileyen avukat arkadaşlarımı tenzih ederim her meslek gurubunda oldugu gibi) disiplin soruşturması geçiriyor.
9- hukuk fakültesi öğrenci arkadasım sanada bir tavsiyem var , tavsiyelerini mezun olduktan ve avukatlık stajını verdikten sonra yapsan iyi edersin.
10- buradan ben ceza almam. her ıkımızde cezasızlık alırız en kötü ihtimalle ( 129.md) ama şahıs barodakı disiplin sorusturmasında ceza alır. meslek etiğini önemseyen arkadaslara ılan olunur. esenlıkler dılerım.
Cevaplarım:
1- Çok kolay arkadaş olan ve çok kolay nefret eden bir yapınız var. Psikolojik olarak incelemeye değer bu durumu. Ama biz hukukçuların işi değil. Ama en azından ben arkadaşlarımı özenle seçerim.
2- Hakareti avukata yaparsanız, hakim veya savcıya yapılmışcasına daha ağır ceza alırsınız.
3- Hem bir avukatın mahkeme salonunda konuşmasından bahsediyorsunuz, hem de koridorda millete bulaşıyorsunuz. Size mi soracaklar ne söyleyeceklerini? Karşı taraf sizi o kadar kaale alınacak biri saysaydı zaten davalık olmazdınız.
4- Senin gibi heriflerin "avukat olacak herif" vs. gibi zırvalamalarınızı bu sitede hiçbirimiz hoş karşılamayız. Bence sen önce herif ol. Davanın tarafına baskı kurmaya çalışmak, ifadesini şekillendirmeye çalışmak ne kadar etik? Yaptığınız tam tamına tahrik etmektir.
5- Avukatın kafasını gözünü kıracak kadar tahrik olduğunuz belli de yememiş işte. Tabi ava giden avlanır. Yapmaya kalksaydınız da kodesi boylasaydınız. Sadece lafıgüzaf...
6- Yaptığınız hakaretlerden biz usandık aslında. Site yönetimi neden tahammül ediyor bilemiyorum. Ama sen BANA BAK falan diyemezsin. Asıl söylediklerinde seviyesizliğini defalarca ispat eden sensin. Sana saygısız ve seviyesiz diyorum.
7-Yavuz hırsız ev sahibini kaçırır misali maşallah hep siz haklısınız. Hakim suçlu, savcı suçlu, avukat suçlu, adalet sistemi suçlu ama siz hep masumsunuz. Valla yazdıklarınızı keşke okusalar da kişiliğinizi anlayıp ona göre karar verseler.
8- Baroya sizin gibi neyin ne olduğunu bilmeyenler, hukuktan nasibini almayanlarca yapılan şikayetler barolarca hukuk adına değerlendiriliyor ve disiplin soruşturması açılıyor. Ama biliyor musunuz ki sadece en fazla %1 disiplin cezası veriliyor. Bugün icra emrini bile alan baroya şikayet ediyor, sonra görüyor gününü... Ha meslek etiği mi? Onu tartışabilecek, görgü, bilgi ve donanıma sahip olmadığı her halinizden belli oluyor. Sözde tanıdığınız hukuçular acaba bu yazdıklarınızı okusa ne der?
9- Bir hukuk fakültesi öğrencisine bile cevap vermeyi beceremeyen siz, kiminle istişare ederseniz edin, sonuçta zavallı halinizle dalga geçiyorlardır. Birine mesleki tavsiyede bulunmak için ondan daha iyi bilmek ve bu konuda bir lisansınız olması gerekiyor. Ağzı olan konuşmayacak, bilgisi olan konuşacak. Hukuk fakültesi öğrencisi bile size harika bir cevap vermiş ama anlayana, okuması olana...
10- Hukuk öğrencilerine ders verirken aman cezasızlık demeyin. Ona beraat denir hukukta. Hani müsteşarlarla falan istişare ederken belki duymuşsunuzdur. Ceza almayacağınızın garantisini de nereden aldıysanız artık. O kadar iyi hukuk biliyorsanız neden davalık oldunuz acaba? Yoksa çok bildiğini sanıp, hiçbir şey bilmemekten mi?
Kimin yorum yapıp yapamayacağına siz mi karar vereceksiniz. Ne ben sizi tanırım ne siz beni. Beğenmiyorsanız okumazsınız. Hatta cevap vermezsiniz. Ama ben size kanunlardan bahsediyorum. Evet bir avukata hakaret, darp ederseniz normal cezadan fazlasını alırsınız. Kanunda yazar, ben uydurmuyorum.
Bence siz ya iyi bir düşünün ya da düşünmenize yardımcı olabilecek tıp adamlarından yardım alın. Tabi onlardan da daha fazla bildiğinizi iddia etmeye kalkmayacaksanız... Allah akıl fikir kolaylık versin size.
Bu sitede kimin yazıp kimin yazmayacağına yönetim olarak biz karar veririz. Burası şovenizm yeri olmadığı gibi avukat veya herhangi bir zümereye karşı kinini boşaltma yeri değil.
Solidvorks, sizi avukat denen herif, bana bak, ağzını burnunu kırardım gibi cümleleriniz ve benzeri site kurallarına ve genel adabı muaşeret kurallarına uygunsuz hitap şekliniz nedeniyle siteden uzaklaştırıyoruz. Keşke medeni bir şekilde TCK.nun yetersizliklerini ve olması gerekeni tartışabilseydiniz.
Admin sağol. Yazılanlara cevap verirken elimden geldiğince sakin ve üslubu bozmadan yazmaya gayret ettim. Elimden anca bu kadar geldi. Çünkü solidvork sürekli asabi ve saldırgan ve tahrik edecek bir üslupla yazıyor. Sus sus nereye kadar. Dediğiniz gibi keşke medeni bir tartışma olsaydı. Ona herif, buna kafa göz yarmalar, imana mı geldinler, bana kardeşim, bana bak vs... nedir bu? Cevabımda maksadını aşan bir cümle kurduysam da diğer tüm üyelerden özür dilerim. Ama tahrike dayanabilme katsayım anca bu kadardı. O avukat arkadaşa da Allah kolaylık versin. Keşke tanısam da o ceza hükmünü buraya ibret olsun diye yapıştırsaydık...
Avukatlık Kanunu madde 57; "Görev sırasında veya görevinden dolayı avukata karşı işlenen suçlara, hakimlere karşı işlenen suçlara uygulanan hükümler uygulanır.
Avukatlık Yasası madde 1 "Avukatlığın kamu hizmeti" olduğunu, TCK 6 maddesi "Hakimleri Kamu görevlisi ve dolayısıyla da avukatları da kamu görevlisi" sayar.
Kamu görevlilerine hakaret suçunun cezası arttırımlı olup, TCK 125/3/a maddesi gereğince cezanın alt sınırı 1 yıldan az olmamak üzere bir yıldan iki yıla kadar hapis cezasıdır.
Bilmeyenlere duyurulur !
Yarım saatte okudum.Bu ne tankla topla sanki savaşa...
Tekrar üye olup gelirsen,daha dingin bir şekilde sonucu paylaşırsan site faydalanır.
Kendi demene göre bayağı adliye aşındırıp bilgi sahibi olmuşsun.Çok güzel öğrendiğin bilgileri üyeleri aydınlatmada kullanmak kanımca daha şık olurdu.
Keskin sirke küpüne zarar verir.Kendini hasta etme dikkat et.
Degerli admin,yazdigim konularin silinmesi ve uyeligimin iptali icin yardimci olurmusunuz lutfen.Tesekkuler