Atladığım bir konuyu farkettim..Bu Kanun sadece TSK da görevli olanlar için geçerliymiş erleri kapsamıyor demek ki..Ama belki bilinen başka bir yolu vardır bunun.Umarım.
Printable View
Atladığım bir konuyu farkettim..Bu Kanun sadece TSK da görevli olanlar için geçerliymiş erleri kapsamıyor demek ki..Ama belki bilinen başka bir yolu vardır bunun.Umarım.
Öncelikle tek cümle ile özetleyeceğim yazdığınız konuyu.. Yapılacak kanun değişikliğinde Askeri ceza kanununda HAGB uygulanacak yani ceza ertelemesi ve TSK de rütbe görev ayrıcalığı yok ister rütbeli ister er herkese uygulanacak bir yasa bu.. Arkadaşınızda bu yasa çıktığında gönül rahatlığı ile gidip teslim olabilir ve kaldığı yerden askerliğini yapıp tezkere alabilir..
Desende-aSi : ) Çok iyi aÇıklamışsın tebrikler...
Aqzı Olan Konuşuyor...: )
** Gerçi siz hapis yatıp çıkmışşsınız bu konudan (Her ne kadar bayan useri ile yıllanmış hukukçu edasıyla yazışıp buradaki insanları kandırmaya çalışsanızda yemiyoruz o ayrı konu), derdiniz büyük. Keşke siz de faydalanabilseydiniz... (Niçin eskiden olmadı da ben yattım sonra oldu diye...Yapacak bir şey yok : )** Kap.K : ))
Son 50 gün...Artık Yasa Beklentilerim Kalmadı..Çıkartmasalarda Olur...Türkiyede AnaYasa , aDalet , Demokrasi gibi Kavramlar olduğu içinmi Hapis Vatandaş yine işe yaramayacak Yasalar çıkıcak.Çok degerli Millet vekilleri , için Vatandaş beklesin...
Türk Halkı Sabırlıdır ...Dünyalık İşler için uqraşmaz...Devlet büyükleri Bakalım Nasıl Hesap vericek Allah Katında..Halktan nasıl Helallik alıcaklar :)
Sabrettik Bekledik , Hiç sorun Etmedik.. Bunlar Yıkmaz bizi..Dimdik Ayaktayız..( HAYATTAYIZ )....
Okadar Mahkumun vebaLi....( Suçsuz Olanlar )...
Meclisi telefonla arayıp bilgi alan bir arkadaş, 3. yargı paketinin genel kurula sevkedildiğini söyledi. Pazartesi %99 gözünüz aydın diyor.
inş.....
BiLqi için t$kLer.
RiSinqSon ;Cezayı HAGB den erteletip askerlik yapabilip teskere alabilmesi için 6 ay ve üzeri Firarının olması gerektiğini biLiyorum.
1111 sayılı askerlik kanunu
Firar ve izinsizler
Madde 80 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 30.11.1935 RG NO: 3170 KANUN NO: 2850/1)
Kıt a ve müesseselerden kaçan veya aldıkları izin ve tebdilihava müddetini geçiren erbaş ve er kıt a ve şubelerce ele geçirilinceye kadar aranır ve elde edilenler nezaret altında kıt alarına sevkedilmek üzere mahalli hükümetine teslim olunur.
Firar ve izinsiz olarak geçen müddetlerle her hangi bir mahkemenin hükmettiği hapis cezaları muvazzaf ve yedek hizmetlerinden sayılmaz. Disiplin cezaları hizmetten sayılır.
Beraatle neticelenen davalarda mevkufiyet müddetleri hizmetten sayılır. Ancak muvazzaflardan altı ay talim görmemiş olanlara bu müddet tamamlattırılır. Yedeklere talim müddeti kadar hizmet yaptırılır