Cevap: Bosaniyorum Nafaka ödemelimiyim?
Bak kardeşim ben Amsterdam doğumluyum. Önce yaşadıklarını yorumlayayım.
Altınlar verdiğini belgeledin mi? imzalı kağıt aldın mı?
Sonra ne yaparlarsa yapsın tehdit ve küfür onları haklı çıkarır. Yapacak bişey yok
Kesinlikle Türkiye'de dava açma Almanya'da aç. Aile ikameti orada diye. Bırak o gitsin gelsin. Bırak dosyalar gidip gelsin. Zaman geçsin.
Ancak ve ancak bu şekilde bişey elde edemez.
Birde bu zihniyetteki biri aldatır. İzlet ve delil kazan.
Cok saolun arkadaslar yazdiginiz yorumlar icin. ben burdaki yorumlari okudukdan sonra tekrar avukatimdan görüstüm. avukatim da dedi türkiyede olursa isin cok zor olur dedi anlas o zaman dedi. ama almanyada olursa dedi. sanslar bizden yani dedi.
ben kendisini o beni verdi mahkemeye, avukatim diyor kimin eline ilk önce mektub gecerse dava orda baslar. insallah ilk kendisinin eline mektub gecer dava insallah burda olur. malesef alintlari verdim de imzali kagit almadim. ama sahitlerim var ve resimler var zamaninda taktim altinlarin
Alıntı:
kurt2007 rumuzlu üyeden alıntı
Cok saolun arkadaslar yazdiginiz yorumlar icin. ben burdaki yorumlari okudukdan sonra tekrar avukatimdan görüstüm. avukatim da dedi türkiyede olursa isin cok zor olur dedi anlas o zaman dedi. ama almanyada olursa dedi. sanslar bizden yani dedi.
ben kendisini o beni verdi mahkemeye, avukatim diyor kimin eline ilk önce mektub gecerse dava orda baslar. insallah ilk kendisinin eline mektub gecer dava insallah burda olur. malesef alintlari verdim de imzali kagit almadim. ama sahitlerim var ve resimler var zamaninda taktim altinlarin
Normalde Almanyadaki dava buradaki hakimi, Turkiyedeki davada oradaki hakimi bağlamaz. Ama şöyle bir durum olabilir: Sen Almanyada davayı açarsın karşı tarafa celp gider ve karşı taraf (veya avukatı) mahkemeye gelip davaya itiraz edebilir. Yani benzer dava Türkiyede açıldı, oradaki dava devam etsin diyebilir. Bu durumda hakim karşı tarafın isteğini kabul edebilir. Fakat bu genelde istisnai bir durum. Mesela çocuk varsa ve çocuk ikinci bir ülkede yasal olarak bulunuyorsa, hakim davanın çocuğun bulunduğu ülkede devam etmesini kabul edebilir. Senin durumunda karşı taraf itiraz etse bile Alman hakimin davayı red edeceğini sanmıyorum.