Cevap: Oturdum evim 6 hıselı satırımaya ya calışıyolar
Alıntı:
TUNAYBEY rumuzlu üyeden alıntı
bırşeyı tam anlamak ıstedım evannemın felclı babam oldukten sonra başika ev aldık o evı de kardeşler arsında paylaştık öz kardeşlerım paylarını bana verdı uve kardeşım babamın tarafından hıse kendısınde bu hak annem öluce sahıp olması gerekımıyomu acaba cuku bu hakı annem ona verıyorıyor bunu merak etım sadece ben saygılar
Yazınızı okuyup anlamak çok zor.
Anlaşılan anne sağlığında çocukları arasında hisse dağılımı yapıp herkesin payını vermiş.
Bu aşamada mahkeme yolu ile hisse iptal edile bilir mi.? Buna bir uzmanın cevap vermesi daha doğru olur.
Burada yazarak derdinizi pek anlatamıyorsunuz.Bir Avukat ile görüşüp olayı anlatırsanız,bu tapu bozulur deyip davayı alır,ücretini ödersiniz.Avukat yok bozulmaz derse yapacak bir şey yok.
Cevap: Oturdum evim 6 hıselı satırımaya ya calışıyolar
Ev annenizinse, babanızdan miras kalmış bir ev değilse,
bıraın açsın kardeşiniz davayı. Kardeşiniz öz annesinin ve babasının mirasçısı olabilir, sizin annenizin mirasçısı olamaz.
Babanız daha önce vefat ettiğine göre , anneniz henüz hayatta olduğuna göre, babanızın herhangi bir miras hakkı olmadığı gibi, kardeşinizin de miras hakkı yoktur.
( Üvey dediğinzi kardeşinizle aynı babadan , farklı annelerden olduysanız, siz üvey değil öz kardeşsiniz demektir)
Cevap: Oturdum evim 6 hisseli sattırmaya çalışıyolar
mahkeme yolu ile hisse iptal edile bilir mi.? acabılırımıyım yanı