Tamam size ne kadar teşekkür etsem azdır. :D İnanın o kelimeyi görünce çok ağırıma gitti. gerek okulda gerek adli olarak gereken neyse yapacağım. İyi akşamlar dilerim. :D
Printable View
Tamam size ne kadar teşekkür etsem azdır. :D İnanın o kelimeyi görünce çok ağırıma gitti. gerek okulda gerek adli olarak gereken neyse yapacağım. İyi akşamlar dilerim. :D
Ceza almaları için dava açamazsınız. Polise ya da savcılığa gidip sözlü ya da dilekçe ile şikayette bulunursunuz. Eldeki belgeleri, çıktıları verirsiniz. Sulh ceza mahkemesinde yargılanırlar. Olay sırasında reşit değil iseler 750 şer reşit iseler 1500 er TL para cezası alırlar tahminen. Bu cezalar adli sicil kayıtlarına işlenir.
Tazminat konusu ayrı bir davayı gerektirir. Karmaşık bir konudur. Bir avukata danısın.
Öte yandan para karşılığı ödev yapmak da neyin nesi?? Daha neler duyacağız yahu:)
Para karşılığı ödevlerimizi yaptı diye okul yönetimine şikayette bululurlarsa hem siz hem de kendileri disiplin cezası alabilirsiniz.
Sayın hakkarili arzuhalci bana gerçekten çok yardımcı oldunuz fakat birşey öğrendim. Bu konuşmaları çıktı alıp savcılığa verdiğim zaman delil olarak alınmıyormuş. Nasıl delil elde edebilirim???
Printer dan alacağınız çıktılar karşı taraf itiraz etmediği sürece delildir.
Karşı taraf itiraz ederse sizin ya da karşı tarafın isteği üzerine ilgili internet sitesine yazı yazılarak işin gerçeğini soruşturmak savcılığın ya da mahkemenin görevidir.
Gerçekten teşekkür ederim.
Dilekçeyi şu şekilde yazacağım sanırım uygundur.
… CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA
Müşteki: … (TC Kimlik No, Adres)
Sanık: (Biliniyorsa) … (Adres)
Suç Tarihi: ../../….
Olaylar:
1. Suç tarihinde, “www.facebook.com” isimli internet sitesindeki … numaralı Facebook hesabıma, … numaralı ve … isimli Facebook hesabından “….” şeklinde hakaret içerikli mesaj gönderilmiştir. (Ek.X)
2. Hakaret eylemini gerçekleştiren kişinin cezalandırılmasını arz ve talep ederim.
Hukuki Deliller: (Bu bölümün adli bilişim uzmanı tarafından yapılacak inceleme doğrultusunda doldurulması gerekmektedir.)
Sonuç ve İstem: Sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.
(Tarih)
Şikâyetçi: …
(İmza)
Birde dilekçede tazminat talep etmem gereklimidir. Yoksa talep etmesem bile tazminat verilirmi?
Dilekçedeki tüm SANIK kelimelerini ŞÜPHELİ olarak değiştirin.
ŞÜPHELİ:
altına
SUÇ: Yazılı ileti ile hakaret 5237 s. TCK /125 m.
diye ekleyin
kolay gelsin.
Gerçekten çok yardımcı olsun Allah razı olsun. Diğer insanlara yazdığınız yazıları gördüm gerçekten çok yardımsever birisiniz. İnşallah hayat boyunca bana ve diğer yardım ettiğiniz insanlara yaptığınız bu iyiliklerin karşılığını görürsünüz. Teşekkürler.