Cevap: H.A.G.B kararı kısa dönem er olmaya engel mi?
Sayın yao durumunuzun kısa döneme engel bir tarafı yoktur.Bu suçlar yedeksubay hakkının kaybolmasına sebep olmaz.Tek sıkıntı dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlardan var ancak HAGB durumunda çok çok nadir örnekler hariç sorun çıkmıyor ve mantık olarakta çıkmaması gerekir.Kısa dönem çavuşların veya yadek subayların üzerine zimmetlenen askeri mallar(mühimmat, erzak, belge vs.) açısından bakıyor olmali ki askerlik şubesi dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlarda sıkıntı çıkarıyor.Oda belki HAGB nin ilk uygulamaya başlandığı zaman olmuştur ve sorun çözülmüştür diye düşünüyorum.Siz zaten bahsi geçen suçlar dolayısıyla olayın dışındasınız.Bilginize..
Sayın Bill187,
Verdiğiniz detaylı bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim. Şu ana kadar bu konuda aldığım en açıklayıcı ve net cevap oldu sizin bu cevabınız. Konu askerlik olduğu zaman ne yazık ki akıl ve mantık bazen ortadan kalkabiliyor. Umarım sizinde belirttiğiniz gibi gelişir herşey. Tekrar çok teşekkür ederim size verdiğiniz bilgiler için.
Sayın Bill187, size bir sorum daha olucak. Cevaplayabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.
Ben bilgisayar mühendisiyim, hakkımdaki bu hagb kararı aselsan gibi tai gibi askeri projeler yapan, çalışanlarını detaylı güvenlik soruşturmasından geçiren kurumlarda çalışmama engel olur mu?
Sırf bu yüzden buralarda çalışabilme şansım varken uzak durdum durmaya da devam ediyorum.
Belki açtığım konuyla alakasız bir soru oldu ama bu konuda da baya sıkıntı yaşıyorum.
Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar.
yüz kızartıcı suçlardan verilen hagb engeldir ben sordum.ama diğer suçlarda verlenler engel değil.kaçak elektrik kullananlar da kısa dönemden yararlanamıyor hatta tv de bile bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmıstı