ilgilenirseniz sevinirim..
merhaba.. benim bir iş yerinden alacağım olan parayı avukat aracılığıyla aldım.. rakam 10000 lira.. lakin avukatla bi sözleşme ve vekalet olmadı.. konu çok kısa sürdüğünden avukat karşı tarafı 2 kere aradı ve 1 kere yüz yüze konuştu... şuan için avukat benden 2000 lira para talep ediyor sizce bu para hak olarak yerindemidir.. ben 1000 lira vermeyi talep ettim lakin avukat kabul etmiyor... dikkatinizi çekmek isterim ki avukatla ben 2 kere görüşüp bilgi aldım ve avukat karşı tarafla bir kez görüştü.. geriye kalan tüm aşamalarda ben tek başımaydım.. bunu değerlendirerek cevap yazarsanız sevinirim
Cevap: ilgilenirseniz sevinirim..
Merhaba,
Taraflar arasında ayrı bir sözleşme olmadığına göre içinde bulunduğumuz yılın Asgari Ücret Tarifesine göre sonuca gitmek gerekecektir. Buna göre, alacağın tamamının 10.000 TL olduğu varsayımıyla avukatın müvekkilinden alabileceği ücret tutarı KDV dahil 1.200 TL'dır. Ancak başkaca hizmetlerin yapılıp yapılmadığını bilmediğimizden çok iddialı bir sonuca varmak istemem. Saygılarımla,
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Taraflar arasında ayrı bir sözleşme olmadığına göre içinde bulunduğumuz yılın Asgari Ücret Tarifesine göre sonuca gitmek gerekecektir. Buna göre, alacağın tamamının 10.000 TL olduğu varsayımıyla avukatın müvekkilinden alabileceği ücret tutarı KDV dahil 1.200 TL'dır. Ancak başkaca hizmetlerin yapılıp yapılmadığını bilmediğimizden çok iddialı bir sonuca varmak istemem. Saygılarımla,
Avukat ne kadar güzel alacağı en kısa sürede tahsil etmiş.
İyi günler.
Bir bankaya olan kredi borcumu zamanında ödeyemediğim için borcumdan dolayı avukatlık oldum. Avukatla görüştüm ve bir ödeme planı yapıldı(12 taksit). Borcuma konu alan tutar faizi ile birlikte 8.681,86 TL'dir. Son taksiti bugün ödedim ve avukatı aradım. Avukat benden 897,00 TL Avukatlık ücreti talep etti. Ücretlerin neye göre belirlendiğini bilmediğimden ücret bana fazla geldi. Fikri olanlar fikirlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim. Teşekkürler.
Böyle durumlarda zaten avukat taksitlendirme içine kendi ücretini de koymuş oluyor yani zaten bu ücret sizden kesilmiş olması gerekiyor. Ve bu tutarı talep etmesi bence ne alırsam kar olarak görünüyor. Ödediğiniz makbuzları elinizde tutunuz avukat sizden başka birşey talep edemez... Bu benim yaşadığım bir durumdur ve çok araştırarak bulduğum bir sonuçtur...
Toplamda 45.000 liralık bir tazminat alacağı faiz vb. yüklemelerle 102.000 tl olarak tahsil ediliyor. Davacının eline 72.000 tl para geçiyor ve soruluyor: Avukatın aldığı 30.000 tl fahiş değil mi?
Bu on puan değerinde ve avukata hangi göz ile bakıldığını net ifade eden bir tespit sorusudur.
İpuçları: Dava vekaleti A'ya dava sonucu kararlaştırılan tazminatın tahsili B'ye verilseydi...
Alıntı:
ufukland rumuzlu üyeden alıntı
Böyle durumlarda zaten avukat taksitlendirme içine kendi ücretini de koymuş oluyor yani zaten bu ücret sizden kesilmiş olması gerekiyor. Ve bu tutarı talep etmesi bence ne alırsam kar olarak görünüyor. Ödediğiniz makbuzları elinizde tutunuz avukat sizden başka birşey talep edemez... Bu benim yaşadığım bir durumdur ve çok araştırarak bulduğum bir sonuçtur...
Teşekkürler..
- - - Updated - - -
Alıntı:
ufukland rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler..