-
Herkeze Merhabalar Daha öce Forumda Durumumu Anlatmiştim 18/04/2006 Tarihinde 2. Duruşmamiz Oldu Iki Tarafinda Delil Ve Taniklari Dinlendi şahit Olarak Getirdikleri şahisi Hiç Tanimiyordum Zaten Evlilik Yilimizi Bile Bilemedi.ne şekilde Geldiği Belli Oldu Bence Ama Hakimin Taktirini Bilemiyorum. şimdi Sorum şu Ki Hakim Duruşma Sonunda Darp Olayindan Dolayi Alinan Raporun Aslini Ve ( Kendi Dilinden Aynen Yaziyorum )" Davali Kadinin Söz Konusu Eylem Nedeniyle 765 Sayili Yasa Hükümlerine Göre Kaç Gün Hayati Tehlike Geçirilip Geçirmediğinin Ve Kaç Gün Mutad Iştigalinden Kaldiğini Yeni Tcy. Hükümleri Uyarinca Basit Bir Muayene Ile Giderip Giderilmeyeceğinin Imkani Olup Olmadiğinin Rapor Halinde Mahkememize Bildirilmesine" Ve Dava 09/06/2006 Ya Ertelendi Ve Hakim Bu Raporlara Göre Karara Bağliyacağini Dile Getirdi şimdi Bu Istediği Raporu Tekrar Daha önce Gittiğim Hastaneye Mi Gidip Isticem Ve Verirlermi Bu Kadar Zamandan Sonra Acil Yanit Verebilirseniz Iyi Olur Bunlari 10 Güniçinde Toparlamam Lazim Iyi çalişmalar. .
-
darp raporu hastane kayıtlarında mevcuttur. ilgili hastaneden (raporu yazdırdığınız hastaneden) alabilirsiniz. umarım hakkınızda hayırlısı olur. benimde boşanma davam açıldı daha ilk duruşmamız olmadı nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum. sizinde söylediğiniz gibi şahitler bile yanlı olacaktır bundan eminin eşimin ailesi eşimin hatalı olmasına rağmen yine eşimden yana ifade vereceklerdir. bu işin içinden yüzümün akıyla nasıl çıkacağım bilmiyorum.
ama size şunu söyleyebilirim, bir bayan olarak hakkınızı sonuna kadar arayın maddi manevi tüm hakkınızı koruyun.
-
Sayın eyyemus,
Uygulamada genellikle yazılar,raporlar ya da belgeler ilgili yere müzekkere yazılarak mahkeme kanalıyla istenir, taraflardan ise sadece masrafı istenir. Zaten hastanenin de resmi yazı olmadan raporun aslını vereceğini zannetmiyorum. Ara kararın tamamını okumanızı tavsiye ederim.
-
Dilek Hanim Açiklamaniz Için Teşekkür Ederim Yalniz Sorun şu Ben Tam Olarak Anlatamadim Heralde Elimde Beyanli Raporum Var Ama Raporda Gün Yok Bu Raporun Asli Zaten Benim Elimde Onda Sorun Yok Sorun Başka Bir Belge Istemeleri Yani Sanirim Anladiğim Kadari Itibariyle Ayni Hastaneden Gün Raporu Istiyecekler . Kararda şuda Yaziyordu Fakat Ben Bunu Başka Bir Masraf Olarak Zannettim . O Kismida Hemen Yaziyorum " 18/11/2005 Gün Ve 99 Protokol Nolu Reçeteye Hekim Tarafindan Yazilmiş Rapor Aslini Mahkemeye Aynen Ibraz Etmesine Ve 60.ytl. Bilirkişi ücretinide Mahkeme Veznesine Yatirmasina " şimdi Bu ücret Sizin Dediğiniz Gibi Ise Bu Rapor Için Ben Sadece ücret Yatiricam Onlar Hastaneden Mahkemece Kendileri Ulaşicaklar öyle Mi ? Müsait Olursaniz Bu Sorumda Cevapsiz Kalmazsa Sevinirim Hepinize Iyi çalişmalar.
-
Esracim Sanada Ayrica Teşekkür Ediyorum Yorumlarin Için Allah Yardimcin Olsun Bu Işler Gerçekten Zor Işlermiş Bir Insan Evlenirken çok Iyi Işlerine Gelmeyincede Bizden Kötüsü Yok Maşaallah .ama Olsun Herşeyde Bir Hayir Vardir. Hayat Bir Mücadele Ise Bizde Mücadelemizde Pasif Kalmamaliyiz . Yanli şahit Konusuna Gelincesana Söyleyebileceğim Tek şey Tüm Iftiralara Ve Suçlamalara Rağmen Mahkeme Ortaminda Kesinlikle Dirayetli Ol Ani Tepkiler Yapma çünkü Bu Senin Için Iyi Sonuçlar Getirmez . Olabildiğince Sakin Ol . Hiç üzülme
-
Sayın eyyemus,
Anladığım kadarıyla ara kararı izah edeyim ancak yine de mahkeme kalemine giderek ne yapmanız gerektiğini sormanızda fayda var.
Siz raporun aslını mahkemeye ibraz edin, rapor ayrıntılı olmadığı için yani darp neticesinde hayati tehlike geçirip geçirmediğiniz, kaç gün iş ve güç kaybına uğradığınız ya da vücudunuzda meydana gelen reaksiyonların basit bir müdahale ile giderilip giderilemeyeceği hususunda bir açıklık olmadığı için rapor bilirkişiye gönderilerek bu hususta mütalaa istenecektir. Kısaca sizin yapmanız gereken raporun aslını dosyaya ibraz ederek, takdir edilen bilirkişi ücretini de mahkeme veznesine yatırmaktır.
Saygılarımla.
-
Dilek Hanim Ilginiz Ve Bilgileriniz Için Tekrar Tekrar Teşekkür Ederim