Cevap: 6 Aylık evliyim Eşim Evi Terketti
Sevgili Kardeşim Bu Yazımı İyi Oku.
Yaşadığın durumun aynısı başıma geldi. 5 yıl birlikte olduğum canımdan çok sevdiğim eşim , 3 aylık evliliğimde ilk münakaşada evi terk etti gitti.
Evi terkinin 2.günü avukatına vekalet verdi ve 15.gün 150 milyar tazmınat ve 1000 tl lik nafaka talepli , 4 adet yalan ve iftira dolu 2 sayfalık dilekçesi ile evime celp etti. 1 kere bile görüşemedim çünkü adresini değiştirdi vs.
Eğer darp etmediysen , aldatmadıysan , belge ve tanık yolu ile ispatlanamayacak bir kusurun yok ise SAKIN KORKMA. Sanıyorum böyle bir ÇETE var ortalıkta.
Evleneyim , bir bahanesini bulayım evden kaçar dava açarım mağduru oynar para kazanırım derdiyle içimizde yaşayan insanlar var.
1 yıldan az evliliğinde anlaşma hakkınız yok. ne talep ederlerse etsinler tarafların sosyal ve ekonomik koşullarına göre araştırma yapılır. kusur oranı tespit edilir. Eğer belgelenen bir kusurun var ise , istersen 1 günlük evli ol , istediğin kadar karımı seviyorum desende anında boşarlar ve tazmınatı çakarlar. Çünkü her evliliğin toplum menfaatleri üzerine kurulu olması kaidesi ön koşuldur. Bu bakımdan karşı taraf iddia ettikleri kusurları belgeleyemez veya ifade edemezse davası red edilir. Tabi burada yegane tavsiyem şudur ! sen bu kadını hayatında istiyormusun istemiyormusun ? buna karar ver. Eğer evliliği mi kurtarmak istiyorsan iyi bir avukat bul. avukata ben karımı seviyorum savunma yapıcam , yada bu işi bitirelim diye konuya gir. Avukat sana rehber olacaktır emin ol. Her iki durumda avukatına yardımcı ol ve savunmalara mutlaka katıl.
Sakın Unutma , evi terk eden , medeni hukukun kabul gördüğü kusurlara sahip değilsen ; evi terk etmişliğiyle kusur sahibi olur.
Kadınların duyguları olduğu gibi erkeklerinde duyguları vardır. Ayrıca , Bu toplumun tek mağdurları kadınlar da değildir .
Her ne kadar yazılı ve görsel basında her fırsatta koca vahşeti diye tek yanlı haberler yapılıyor olsada sayıca az olmasına rağmen erkeklerde şiddete maruz kalıyor.
Yasal düzenlemelerde sadece erkeğe elektronik kelepçe bağlanmasını gündeme getirenler kadınların savurduğu iftira , yalan , yalan tanıklık vs gibi erkeği mağdur edici ve önleyici yasal düzenlemeleri yapmamaktalar. Bu önemli bir toplumsal sorundur.
Hakimlerimiz eğriyi doğruyu , iyiyi kötüyü rahatlıkla ve incelikle ayırt edebilecek seçme insanlardır. Yargıya güven ama savunmalarında hep doğruları yaz.
Avukatını sadece doğrularla bilgilendir.Göreceksinki ayrılık kader de varsa , uzlaşma olmuyorsa karşı taraf ayrılma hırsına girer ve mutlaka kaybedeceğini anlayıp yalana iftiraya girecektir. Bunuda hakim ayırt eder.
Sakın polemiğe girme , dik dur , hakaret , tehdit vs gibi kusurlara sahip olmamak adına kontrollu ol . Karşı tarafa koz verme.
Evliliğ terk eden kusurludur , beceremediyse eline yüzüne bulaştırdıysa bırak kusur üzerinde kalsın.
mesaj vs sakın gönderme.
karşı taraf seni kusurlu kılmak adına tuzağa bile düşürebilir , seni seven biri varsa , çıkar evine gelir kapıyı açar içeri girer kardeşim.
karını etkilemek adına donkişotluk falan yapma sakın.
bu sefer avukatları vs çıkıp yok hakaret , yok tehdit , yok şiddet , yok cinsel taciz gibi işlere giriyorlar , meselenin kontrol ve selameti , tarafların evlilik iradelerinden çıkıyor , avukatların karşılıklı girdiği manevra rekabeti içinde kaybolup gidiyor.
Kendi avukatını doğru bilgilendir ve telkinlerinden sakın ayrılma...
Evliliklerini para pazarlıklarına mal edenlerden allah herkesi sakınsın ve korusun.
Bu arada ben davayı kazandım , davası red edildi.Yalanı ortaya çıktı ve şimdelerde YALAN TANIKLIK DAVASINDA SANIK SANDALYESİNDE ....
Sen Doğru Dur ! Eğri Belasını Bulur !
Kimse kimseyle laf olsun diye evlenip duygularıyla oynamamalı. Beceremeyeceksen evlenme . Kimsenin Duyguları ile Oynama.
Oynuyorsan hukuk sana bedelini ödetir. ( Atasözü Olsun )
Ayrılırkende EDEBİNLE AYRIL ! İfitira atarak , yalan söylerek , karalayarak ayrılma.....
Hatırlanacak olsan bile iyi bir kadın yada iyi bir erkek olarak hatırlanmaya gayret et. ( Atasözü Olsun )
Kardeşim seni çok iyi anlıyorum. Forumda senin ve benim gibi bir olay daha var. Nispeten ben ikinizden de daha deneyimliyim. Öncelikle sabır etmen şart. Gösterdiğin anlayış ve fedakarlıklar sakın öfkeye dönüşmesin ama sana sadece şunu söyleyeceğim.
Evlilik çocuk oyuncağı değil. Gerçekten evliliğe niyetli olan insanlar konuşur, anlaşır ve beraber hareket ederler. Kusurlu olan taraf (Allahın önünde) genellikle çeker gider. Binbir türlü iftiraya başvurur. Sabır göstermen lazım. İnsan kendini ne kadar saklarsa saklasın elbet içini açar. Mahkeme de bunu görür. Ha sakın dövdüm ve aldattım deme. Hatta bunlar aklının ucundan bile geçmesin. Bunlar ağır kusurlar.
Süreç içinse sadece şunu diyorum, evi bunun için terk eden insan sessizlikte kudurur, anlaşmalı şekilde boşanır. Sakin ol medeniyetini koru. Unutma birgün keser döner, hesap döner. Eden elbet ayaklar altına alınır ve sende acırsın. En büyük intikam da budur.
kardeşim açma sende dava falan bekle o açsın ayrıca evi terk ettiğine ve ne kadar süredir eve gelmediğine dair tanığın varsa nafaka tazminat alamaz öncelikle noterden eve gelmesi hususunda bir tebligat yaptır ve ekinede yol parası koy sonra tekrarla bunu iki ayda bir ve bunlarla beraber git mahkemeye başvur
bence boşver gitsin yapılacak birşey yok