Cevap: Sizce egliyetimi alabilir miyim?
Alıntı:
mendezzz rumuzlu üyeden alıntı
bende 2008 de bu sorunu yaşamıştım . yapacağın iş memnu hakların iadesi için dilekçe yazdırıyorsun . sabıka kaydını çıkartıyorsun . sonrada bunlarla birlikte ağır ceza mahkemesine başvuruyorsun . oradan çıkacak kararı emniyete götür işlem tamam :)
peki agır ceza mahkemesine ne diye başvurcam?Ben asliye 3.ceza mahkemesinde yargılandım.
Bugün emniyete gittim.Sabıkaydımı aldır ,eyliyet icin ücreti de aldılar.Polisin teki alırsın o bir almasın diyor.Mahkemeye gidip dilcekce verip 191/5 maddesinden faydalanmak istiyorum yazıcakmışım bu cevap ile yakalandıgım karakola gidip ordan gbt kayıtlarımı sildirip sonra yine mahkemeye başvurup arşıv kayıtlarını( belirtirim sabıkaydı degil) silinmesini talep edip aynı mahkemede memnu haklarımın iade edilmesini talep etcekmişim.sonra iş trafige kalıyormuş.Onlar karar veriyormuş.Olumsuz karar alrsam eger ankara trafik müdürlügüne ve anayasa mahkemesini başvurup eyliyetimin süreriz el konunmasın iptali icin başvurcam.Yani ölme eşegim ölme.Haftaya pazartesii gel dediler.Bakıcam olcakmı.
Cevap: Sizce ehliyetimi alabilir miyim?
@mendezzz
senin bu butün işlemlerin ne kadar bür süre aldı ve cok fazla zorluk cıkardılar mı??
ben bu süreci iki günde bitirdim kardeş . dilekçeyi verdim ertesi gün kalemden elden aldım . adrese gelmesini beklemedim . dediğin gibi cezayı aldığın mahkemeye vereceksin menu hakların iadesi dilekçesini . polislerin dediği gibi arşiv kaydı silinmesimiş gbt miş karar vereceklermiş onlar hikaye . sen memnu hakların iadesini mahkeme kararıyla al ehliyetin cebinde ...
Alıntı:
mendezzz rumuzlu üyeden alıntı
ben bu süreci iki günde bitirdim kardeş . dilekçeyi verdim ertesi gün kalemden elden aldım . adrese gelmesini beklemedim . dediğin gibi cezayı aldığın mahkemeye vereceksin menu hakların iadesi dilekçesini . polislerin dediği gibi arşiv kaydı silinmesimiş gbt miş karar vereceklermiş onlar hikaye . sen memnu hakların iadesini mahkeme kararıyla al ehliyetin cebinde ...
ben gebze 3 .asliye ceza mahkemesinde yargılandım.Dün gittim dilekce ile onlar beni agır cezaya yolladılar.agır ceza bu bizi ilgilendirmez sen git 2.asliye. ve .3.asliye memnu haklarının kararını bir üst mahkeme verir sen git agır cezaya.anlıcagın bı oyunu 5-6 kere yaptılar.sonra bana dediler git ikamet ettigin mahkemeye ve oraya başvur.Pazartesi gidip orda denicem baktım olmadı bu sefer avukat tutucam.sende bu dilekceyi yazacagım hazır bir kalıp varmı arkadaşım.cevapların icin saol.Koskaca forumda bir tek sen varsın yardım ve cagrıma ses veren.allah senden razı olsun
anladığım seni başından savmışlar kardeşim . adliye önündeki dilekçecilere durumu anlat onlar sana memnu hakların iadesi için dilekçe yazarlar . bu konu ile yetkili mahkeme agırceza mahkemesidir .
Yasaklanmış hakların iadesi (Memnu hakların iadesi), “Kamu (amme) haklarından yoksun bırakılan bir kimsenin, haklarına yeniden kavuşmasını sağlayan hukuki bir yoldur.”
Bunun için; mahkemece verilen ceza çekilmiş olmalı veya bu cezanın af ile ortadan kalktığı tarihten itibaren 5 yıl ; ceza, zamanaşımı ile düşmüşse, düştüğü tarihten itibaren 7 yıl geçmelidir.
Bir kamusal hakkın iadesi için ikamet edilen yerin Ağır Ceza Mahkemesi’nden memnu hakların iadesi kararı alınmalıdır. Başvuruda , ikamet yerinin muhtarlığından “İyi hal Belgesi”, ikametgah, nüfus cüzdan örneği, çalışma belgesi, ilgili mahkeme kararları eklenerek yazılı başvuru yapılmalıdır. Bu mahkemeden alınacak memnu hakların iadesi kararı, kamusal hakka ulaşmayı engelleyen şartları ortadan kaldıran bir mahkeme kararıdır. Avukat olmak, seçme, seçilme hakkına sahip olmak, silah ruhsatı almak, pasaport almak, ehliyet almak gibi haklar bu tür kamusal haklardandır.
( senin yapman gerekenler nüfus cüzdan fotokopi- mahkeme kararı - sabıka kaydı- memnu hakların iadesi dilekçe - bunlrla ikamet ettiğin agır ceza mahkemesine başvurmak :)
inşallah tez zamanda hal olur kardeş