Cevap: Garanti Bankası'na ihmalkarlığından dolayı dava açmak istiyorum
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
MTCN numarasını karalayarak gönderdiğinizi söylemişsiniz, tam olarak hangi adımlarla yaptınız? Dosyayı jpg olarak mı gönderdiniz?
merhabalar.öncelikle ilginiz için tşkler.dekontun önce fotokopisini çektim ve fotokopi üstünden mtcn numarasını karaladım hatta ustune kagıt ta yapıstırdım ve onuda karaladım.sonra tarayıcıdan gecırıp maıl olarak attım.ancak olay cok farklı mtcn numarası parayı cekmek ıcın gereklı bır krıter degıldır.aylardır ugrasıyorum.su an avukat a verdım onun dava acmasını beklıyorum.hergun yenı bırseyler ogrenıyorum.western unıon aracılıgı yanı acentalıgı yapan bankalar arasında bunu ınternet sıtesınde acıklayan sadece fınansbak var.bır tek onlar acıklamıs mtcn numarasının parayı cekmek ıcın gereklı bır krıter olmadıgını.ve western unıon unda kendı sıtesınde yaptıgı acıklama su havelede yazan ısımle uyusan ve uygun bır kımlık gosteren kısı parayı cekebılır.dahası sunu da eklemıs dolandırıcılıgın ve sahtekarlıgın cok ılerı bır boyutta oldugunu belırterek sahte kımlıklerle cekılen paralardan vestern unıon sorumlu tutulamaz dıye belırtmıs.bankaya avukatım aracılıgıyla ıhtarneme cektık cevap bıle vermedıler.bı fotokopı kagıdı verıp buyrun para dogru kısı tarafından cekılmıs dedıler okadar.ama ben avukatımla bırlıkte arastırmaya devam edıyorum.su an emsal bı karar buldum sayılır.isteyenlere gonderebılırım ama tam sonuclanmıs bır dava degıl.
- - - Updated - - -
sana sukadarını soyleyım sen yıne pek bısey yasamamıssın benım garantı bankasında yasadıklarım tam fıyasko.hatırladıkca sınırlerım bozuluyor savcılıkta ıfade verırken de bunları belırttım.turkıye ıle almanya arasındakı 1 saatlık saat farkını kullanarak transferı durdurmaya calıstım.sabah 9da bankada ıdım ve para hesapta ıdı sankı bankadakı karaktersızler işin içindeymıs gıbı transferı durdurmamak ıcın adeta mucadele ettıler.mudure cıktım daha dogrusu mudur oldugunu sandıgım kısının yanına cıktım bana ne nutuklar cektı w.u yu oyuncakmı sandınız vs vs vs.ıcım rahatladı transferıde durdurmadılar.telefon bankacılıgı vs vs vs nelerle ugrastırdılar.ve saat 10 oldu para almanyadan cekıldı.asıl cekmesı gerekenı aradım o cekmedım dedı :S daha sonra benı ozel operasyonlar bılmem ne birimine aktardılar sorular ustune sorular vs vs vs.para cekılmeden oncekı gece ve aksam ıkı defade transferın durdurulması ıcın arama yapmıstım.para cekıldıkten sonra hersey bıttıkten sonra özel operasyonlar bırlıgı bana nedese iyidir.bu parayı gişeden 5 dakıka içinde iptal edebılırdınız.ben sızı netten havele yaptınız sanıyordum dedı.özel operasyon bırlıgıne bakarmısın benım netten havele yaptıgımı sanıyormus.sısteme baglanırken sıze sormadılar mı dedı bana bende artık dayanamayıp sen dangalakmısın dedım ben sabahtan berı bankadayım zaten elli kere sordular ellibir kere gişeden havele yaptım dedım.durum bu cok gecmıs olsun.
- - - Updated - - -
sana sukadarını soyleyım sen yıne pek bısey yasamamıssın benım garantı bankasında yasadıklarım tam fıyasko.hatırladıkca sınırlerım bozuluyor savcılıkta ıfade verırken de bunları belırttım.turkıye ıle almanya arasındakı 1 saatlık saat farkını kullanarak transferı durdurmaya calıstım.sabah 9da bankada ıdım ve para hesapta ıdı sankı bankadakı karaktersızler işin içindeymıs gıbı transferı durdurmamak ıcın adeta mucadele ettıler.mudure cıktım daha dogrusu mudur oldugunu sandıgım kısının yanına cıktım bana ne nutuklar cektı w.u yu oyuncakmı sandınız vs vs vs.ıcım rahatladı transferıde durdurmadılar.telefon bankacılıgı vs vs vs nelerle ugrastırdılar.ve saat 10 oldu para almanyadan cekıldı.asıl cekmesı gerekenı aradım o cekmedım dedı :S daha sonra benı ozel operasyonlar bılmem ne birimine aktardılar sorular ustune sorular vs vs vs.para cekılmeden oncekı gece ve aksam ıkı defade transferın durdurulması ıcın arama yapmıstım.para cekıldıkten sonra hersey bıttıkten sonra özel operasyonlar bırlıgı bana nedese iyidir.bu parayı gişeden 5 dakıka içinde iptal edebılırdınız.ben sızı netten havele yaptınız sanıyordum dedı.özel operasyon bırlıgıne bakarmısın benım netten havele yaptıgımı sanıyormus.sısteme baglanırken sıze sormadılar mı dedı bana bende artık dayanamayıp sen dangalakmısın dedım ben sabahtan berı bankadayım zaten elli kere sordular ellibir kere gişeden havele yaptım dedım.durum bu cok gecmıs olsun.
- - - Updated - - -
allah allah ihya 'ya cevap yazmak ıstıyorum sureklı aynı yere gıdıyor :S
Geçmiş olsun insanın basireti bağlanıyor.
Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum yaklaşık 15 gün oldu hala savcılık kararı çıkmadı ülkemizde ne yazık ki bu işler çok yavaş. Western Union ise sitesine 2 kelime yazarak sözde önlemini almış. Ben alıcına ulaşsın diye paramı onlara emanet ediyorum üstelik bunun içinde masraf adı altında para ödüyorum. Savcılık kararı çıksın bankaya dava açacağım. Mail adresinizi verirseniz oradan devam edelim.
Alıntı:
musiko rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca emsal bir mahkeme sonucu da bulduk. Bizim olayımızla aynı bir olayda davacı haklı bulunup 400 tl duruşma masrafı ve ödediği temyiz peşin harcının kendisine ödenmesi karar alınmış. Şimdilik danıştıklarımız ve araştırıp okuduklarımız bizden yana gibi.
Sayın musiko, Geçen hafta aynı yöntem ile babam da dolandırıldı. Sanırım sizin yaşadığınız olayın üzerinden epey bir zaman geçmiş, izlediğiniz yol ve açtığınız dava ve sonucu hakkında bana bilgi verirseniz çok minnettar olurum.
Alıntı:
erkanbesti rumuzlu üyeden alıntı
Sayın musiko, Geçen hafta aynı yöntem ile babam da dolandırıldı. Sanırım sizin yaşadığınız olayın üzerinden epey bir zaman geçmiş, izlediğiniz yol ve açtığınız dava ve sonucu hakkında bana bilgi verirseniz çok minnettar olurum.
tastanmustafa@hotmail.com.tr bu maılden gelısmelerı anlatabılırım ancak tam anlamıyla bır gelısme kaydetmıs degılız.benzer bır dava var sonuclanmasını beklıyoruz.bu aralar sonuclanması gerekıyor.ki sonuc olumlu da olsa olumsuz da olsa davayı acmayı dusunuyorum.dahası yakında 25 mart 2013 ist den gelecek bır avukat arkadasım var tv programları yapıyor detaylardan bahsedip tv de garanti ve western union uzerine bir deşifre programı düşünüyoruz.