Cevap: Kursa Kayıt yaptırdım fakat gitmedim Ücret talep ediyorlar.
Telefon etmek, bir tanıdıkla haber göndermek, güvercin uçurmak...
Bilgi vermekten katım bu değildi, ilgili kursu düzenleyen kuruma makul sebebinizi de açıklayarak sözleşmenizi feshettiğinizi, ücretinizin iadesi talebinizi ıspatlanabilir şekilde bildirmenizdi.
Olaya dışardan bakıldığında;
kursa katılacağınızı belirtmişsiniz ( sözleşme -senet ile) ISPATLANABİLİR
kursa katılamayacağınızı söylemişsiniz ( ISPATLAYABİLİYORMUSUNUZ?-HAYIR)
Kurumu bilgilendirdiğinizi yada senedi ödediğinizi ıspatlayabiliyorsanız, haklısınız. Kursa katılmamış ama bedelini ödemiş te olsanız, senedinizi almadı, ödemenizi yaptığınızı belgelerle ıspatlayamıyor olsaydınız da, o senet bedelini tekrar ödemek zorunda kalacaktınız. Ard niyet mi, evet bu ard niyet olur. Ard niyet te olsa, ödemek zorunda mı kalırdınız? EVET.
Keşke okadar bilgili olsaydım ozamanlar ama içimizde kötü bir niyet olmadığı için kurs tarafındanda iptal etmek istiyorsanız şunu şunu yapmalısınız şeklinde uyarılmadığım için böyle bir hataya düştüm. Verilen cevaplardan anladığım kadarıyla bu parayı ödemek zorunda kalıcam sanırım. Eğer dediğiniz gibiyse bu arkadaş kurslara katıldı bile diyebilirler ispatlamam zor gibi Anca burdaki arkadaşlar ve akrabalarım kütahyada olduğu söylerler oda ne kadar delil olarak sayılır bilmiyorum. Ben yinede şansımı deneyip firma ile iletişime geçeceğim ve gerekli yerlere dilekçe yazacağım yoksa paşa paşa ödeyeceğiz bu parayı.
Alıntı:
oknglr rumuzlu üyeden alıntı
Keşke okadar bilgili olsaydım ozamanlar ama içimizde kötü bir niyet olmadığı için kurs tarafındanda iptal etmek istiyorsanız şunu şunu yapmalısınız şeklinde uyarılmadığım için böyle bir hataya düştüm. Verilen cevaplardan anladığım kadarıyla bu parayı ödemek zorunda kalıcam sanırım. Eğer dediğiniz gibiyse bu arkadaş kurslara katıldı bile diyebilirler ispatlamam zor gibi Anca burdaki arkadaşlar ve akrabalarım kütahyada olduğu söylerler oda ne kadar delil olarak sayılır bilmiyorum. Ben yinede şansımı deneyip firma ile iletişime geçeceğim ve gerekli yerlere dilekçe yazacağım yoksa paşa paşa ödeyeceğiz bu parayı.
Tekrar hatırlatmak isterim; şu an için irtibata geçmeniz gereken ilk yer size haciz tebliğinde bulunmuş olan avukattır. Siz gerekli yerlerle iletişime geçerken, alacaklı vekili avukat ta , borcun tahsili için harekete geçmek zorunda kalacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar hatırlatmak isterim; şu an için irtibata geçmeniz gereken ilk yer size haciz tebliğinde bulunmuş olan avukattır. Siz gerekli yerlerle iletişime geçerken, alacaklı vekili avukat ta , borcun tahsili için harekete geçmek zorunda kalacaktır.
Bİlgilendirme için teşekkür ederim ilk işim avukatı arayıp görüşmek olacak.
Aynı şeyi şu anda ben de yaşıyorum.Peki nasıl ispatlanabilir bu durum.Mesela ben kuruma bir dilekçe yazsam sözleşmeyi feshettiğime dair,bunu onlara ne şekilde ulaştırmam gerekli.Neticede dilekçemi götürüp verirsem yırtıp atabilirler,yine ispatlayamam.Bunu hangi yolla yapabilirim acaba
Bir notere giderseniz mesele hallolur.
Peki dershanenin bir forum sitesinde önce kendisini öğrenci gibi tanıtıp kurumu övdüğü,daha sonra kurum çalışanı olduğu belli olursa bu reklam yönetmeliğine uymadığını gösterdiği için,ayıplı hizmet durumuna düşer mi yaptıkları.Yani bizim sözleşmeyi feshetme hakkımız doğar mı?Bir de ben birkaç avukata sordum,sözleşmeler tek taraflı haksız şart içeriyor bu yüzden sözleşmeden vazgeçme hakkın var dediler.Ama üzerinden ne kadar zaman geçince vazgeçebiliriz ki acaba?
Reklam yönetmeliğine uymaması , yada işyeri kirasını geç ödemesi, veya bina dış cephe boyasının kötü olması,... sözleşmeyi feshetme hakkı kazandırmaz size.
Alıntı:
kubur rumuzlu üyeden alıntı
Peki dershanenin bir forum sitesinde önce kendisini öğrenci gibi tanıtıp kurumu övdüğü,daha sonra kurum çalışanı olduğu belli olursa bu reklam yönetmeliğine uymadığını gösterdiği için,ayıplı hizmet durumuna düşer mi yaptıkları.Yani bizim sözleşmeyi feshetme hakkımız doğar mı?Bir de ben birkaç avukata sordum,sözleşmeler tek taraflı haksız şart içeriyor bu yüzden sözleşmeden vazgeçme hakkın var dediler.Ama üzerinden ne kadar zaman geçince vazgeçebiliriz ki acaba?
Sn kubur;
çok değil daha 1 hafta önce ( 26.04.2012 saat 18:42 de ) ilk sorunuzda,
Alıntı:
kubur rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler. Dershaneye kaydolacağım fakat sözleşmedeki maddelerden birinde öğrenci kayıt yaptırdıktan sonra; doktor raporu ile belgelenmiş hastalık,mücbir sebep ve resmi tayin ve atama sebepleri haricinde kaydının silinemeyeceğini,derslere devam etmese bile kurs ücretlerini ödeyeceğini taahhüt eder yazıyor.Sormak istediğim şu,eğer ben bu sözleşmeyi imzalarsam,bu maddelere rağmen 7 gün içinde sebep göstermeden vazgeçme hakkım ve senetleri geri alma şansım var mı acaba?
demiştiniz.
Sanki birşeyleri anlatmayı unuttunuz, yada eksik parça parça bilgi vererek bir yere varmaya çalışıyorsunuz.
Net olarak söylermisiniz? Siz o dershaneye kaydoldunuz, devam etmediniz ve dershaneyle bir ödeme sorunu mu yaşıyorsunuz?
Ben bir dershaneye kaydolmuştum ekim 2011de,dersleri de ocak 2012'de başlıyordu.Sadece tek bir derse gittim ve yeni başlamama rağmen sınıfta eylül ayından beri ders alan öğrencilerle beraber ders aldığımızı gördüm.Yani o gün benimle beraber başlayan 5 arkadaş yeniydi gerisi hep eylül ayından başlayan kişilerdi.Ben de bunu görünce derslere devam etmek istemedim.Çünkü eylül ayında başlayanlar bize göre daha iyi biliyorlardı hukuk konularını ve ders işleyişi ona göre hızlı oluyordu.Neyse işte dershaneyle konuştum ve bana sözleşmenin maddesini söyleyerek kayıt iptali olmayacağını,sadece kayıt donduracağını söylediler.Seneye devam edebileceğimi belirttiler.Bu arada araştırınca dershaneyi iyice bir forum sitesinde kendilerini öğrenci gibi tanıtıp önce dershaneyi övdüklerini ve başka bir dershaneyi kötülediklerini gördüm.Daha sonradan aynı kullanıcı adıyla kurum çalışanı olduğunu belli etmişler çünkü.Aynı forumdan başka bir arkadaş daha sorun yaşamış,üstelik sözleşme ve senet imzalamadığı halde.Bana ders programlarının hep aksadığını,yayınların zamanında verilmediğini anlattı.Tekrar aradım dershaneyi ve forumda yalan bir şekilde yaptıkları reklamı anlattım,verdikleri hizmetin iyi olmadığı için vazgeçmek istediğimi söyledim.Bana sözleşmemde böyle bir madde olmadığı için bu durumların sözleşmeyi bozmayacağını söylediler yine.Ama ben araştırdığımda dershanenin birine açılan davada,haksız şart ve ayıplı hizmet durumunda kazanılan ve senetleri geri alınıp sözleşmenin feshedildiği dava örneğini ve yargıtay kararını gördüm.Şimdi başka bir dershaneye kaydolmam gerekiyor,orada da sözleşmede aynı maddeler var.Ama sözleşmeyi imzalamadan da dershaneye kayıt olamıyorsunuz ve ben bu maddeyi kabul etmiyorum dediğinizde o zaman kaydınızı yapamayız diyorlar,ikna etmeye çalışıyorlar sorun olmaz merak etmeyin diye ama güvenmiyorum tabi.Benim sormak istediğim ben şu anda hala kayıtlı göründüğüm ve sorun yaşadığım dershaneye dava açmak için tüketici mahkemesine başvursam kazanabilir miyim acaba bu anlattıklarım doğrultusunda.