Cevap: Ne yapmam gerek yardım!!' bilgi almak istiyorum.
Alıntı:
cilginkiz rumuzlu üyeden alıntı
hayır benim gönderdiğim fotoğraf öyle siteler ekonulabilecek türden değil,gerçekten anlam veremedim.ben şuanda tokatta üniversitede okuyorum,istanbulda yaşıyorum.eve gelmişler polisler ifade için çağırmışlar.ellerinde benim gönderdiğim fotoğraf var.anlamadığım ben öyle sitelere koymadığım halde elinde kanıt olmadığı halde nasıl beni suçlayabiliyor,polisler ona sormamışlarmı hangi sitelere konulmuş diye? yada ne bileyim hangi siteye konulmuşsa o sitenin yöneticini bulmak zor değildir polisler için gidip onlara sormak varken bana neden geldiler yapmadığım birşey için,gercekten endişeleniyorum,çünkü geleceğim hayatım sözkonusu olabilir.ben karakol nedir bilmezdim,bir kızın saçma sapan ıftırasyla karşı karşıyayım.suç bana kalırmı sırf o fotografı ben gonderdıgım için? ne ypmam gerekk:/
Tamam sen sitelere koymamışsın sorun yok. Telaş etmenede gerek yok. Bak sen ne güzel mantık kurmuşsun. Gitsinler o siteye kim koydu ise onun ip adresinden bulsunlar diyorsun.
O kendisi yapmıştır. Sana demekki o kadar çok kızmışkı ciddi ciddi aklı başından gitmiş gözüküyor.
Girmiştir bir proxy sitesine senin yolladığın kendi resimini kendisi atmıştır + 18 sitelerine. sonrada sana iftira atıyordur. Veya atmadan attı diye iftira atıyordur. Bilişimciler herşeyi ortaya çıkarırlar sen rahat ol. Hatta sende ona bana iftira attı diye karşı dava aç.Gözü kararmış o kızın. Bugün onu yapan yarın seni kıyıda köşede kıstırırsa dövmeye kalkar dikkat et kendine çılgınkız :)
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Ben açtığınız konu ile alakalı bilgi sahibi değilim.Üye olduğumdan beri her konuyu okumaya çalışırım.
Sizin yapacağınız ve yapmanız gereken,karakola ifadeye gidersiniz,tutanak olarak yazılı olarak,Savcıya ifade verirseniz olayı anlatırsınız.Buraya anlattığınızdan bir şey çıkacağa benzemiyor.İddia eden ispat ile yükümlüdür.O sitelere sizin gönderdiğinizi ispatlamak zorunda.Siz rahatsız edildiğinizi beyan edersiniz.Kafanız rahat olsun. Rahatsız edilme karşısında bir anlık öfke ile o sitelere gerçekten gönderseydiniz o zaman sıkıntı olurdu.
Yazabileceğim bu kadar. Merak ettim sizde bu kişinin kaç fotoğrafı var.Seçip gönderme deyince.
ben o kişiyi zaten hiç görmedim ve tanımıyorum,sadece nişanlımın eski sevgilisi.facebook'ta duvarını ve fotografını herkese açık durumundaydı,bende herhangı bır fotografını alıp msn den gondermiştim,olay bundan ibaret,zaten bu olay birbucuk sene önce oldu,fakat bugune patladı.size teşşkr ederim yorumlarınızı benımle paylastıgınız için.hayırlı geceler.
Alıntı:
ErtanBasbilen rumuzlu üyeden alıntı
Tamam sen sitelere koymamışsın sorun yok. Telaş etmenede gerek yok. Bak sen ne güzel mantık kurmuşsun. Gitsinler o siteye kim koydu ise onun ip adresinden bulsunlar diyorsun.
O kendisi yapmıştır. Sana demekki o kadar çok kızmışkı ciddi ciddi aklı başından gitmiş gözüküyor.
Girmiştir bir proxy sitesine senin yolladığın kendi resimini kendisi atmıştır + 18 sitelerine. sonrada sana iftira atıyordur. Veya atmadan attı diye iftira atıyordur. Bilişimciler herşeyi ortaya çıkarırlar sen rahat ol. Hatta sende ona bana iftira attı diye karşı dava aç.Gözü kararmış o kızın. Bugün onu yapan yarın seni kıyıda köşede kıstırırsa dövmeye kalkar dikkat et kendine çılgınkız :)
Gerçekten size teşekkür ederim:) birazda olsa rahatladım,kafam allak bullaktı çünkü.o kızın şıkayetı bu fotografı kım gonderdıyse onu yaptı diyeymiş.ıp numarasındanda bızım ev çıkınca kız direk soyısmımı gorunce onun işidir deyip şikayet etmiş,yinede dava açma şansım var değilmi? gercekten sorunlu birine benziyor,cünkü gercekten ortada oyle sitelere koyma gibi bir durum yoksa kendi kendine neyin çabasıdır bu,ama kafamı karıştıran nokta ise,polisler ona sormamışmıdır hangi siteler onlar diye,incelemeleri gerekmiyomu,yani ilk benim evime gelmişler.
Alıntı:
cilginkiz rumuzlu üyeden alıntı
ben o kişiyi zaten hiç görmedim ve tanımıyorum,sadece nişanlımın eski sevgilisi.facebook'ta duvarını ve fotografını herkese açık durumundaydı,bende herhangı bır fotografını alıp msn den gondermiştim,olay bundan ibaret,zaten bu olay birbucuk sene önce oldu,fakat bugune patladı.size teşşkr ederim yorumlarınızı benımle paylastıgınız için.hayırlı geceler.
ilerde anlattığınız olay dava konusu olur ise,bilişimciler sizden o sitelere gönderilmediğini tespit ettiklerinde,siz karşı taraftan davacı olur iseniz,kim bilir size iftira atan HUKUK-İ NET te iftira attım neler ile karşılaşa bilirim adı altında konu açar ise bakarız o zaman.:)
Savcılar Hakimler insanın tipinden,konuşmasından anlar.En önemlisi suçsuzsunuz yazdıklarınıza göre buda vicdanen rahat olmanız gerekir.Gerisi hikaye.
Sitede konu açanların çok büyük oranı haklı olarak konu açıyor.Hayırlı geceler.
yinede kafam karışık durumda,ya o kişi attıgım fotografı kendisi yapmayıp baskasına o sıtelere at dıye yaptırmışsa ve yapanlar bulunamazsa,yıne suucun bana kalma ihtimali ne kadar:/
Alıntı:
ilerde anlattığınız olay dava konusu olur ise,bilişimciler sizden o sitelere gönderilmediğini tespit ettiklerinde,siz karşı taraftan davacı olur iseniz,kim bilir size iftira atan HUKUK-İ NET te iftira attım neler ile karşılaşa bilirim adı altında konu açar ise bakarız o zaman.:)
Savcılar Hakimler insanın tipinden,konuşmasından anlar.En önemlisi suçsuzsunuz yazdıklarınıza göre buda vicdanen rahat olmanız gerekir.Gerisi hikaye.
Teşekkür ederim,bir ay sonra ifade vericem,umarım sucsuzluğum ortaya çıkar,bu ne kadar sürer?:/ yınede kafamı karıştırıyor işte cunku o fotografı benım msn den atmam onun için bir avantaj gibi,haklı olduğumu hissedince rahatlıyorum,ama böyle bir sorunlada karşı karşıya oldugm ıcınde üzülüyorum.o yapanları bulamazlarsa yada kızın attıgı ıftıra ortaya çıkamayabılırse ne olcak durumum bılmıyorum.yınede hersey ıcın teşekkürler,konuşmak iyi geldi.
Alıntı:
Teşekkür ederim,bir ay sonra ifade vericem,umarım sucsuzluğum ortaya çıkar,bu ne kadar sürer?:/ yınede kafamı karıştırıyor işte cunku o fotografı benım msn den atmam onun için bir avantaj gibi,haklı olduğumu hissedince rahatlıyorum,ama böyle bir sorunlada karşı karşıya oldugm ıcınde üzülüyorum.o yapanları bulamazlarsa yada kızın attıgı ıftıra ortaya çıkamayabılırse ne olcak durumum bılmıyorum.yınede hersey ıcın teşekkürler,konuşmak iyi geldi.
Cevap: Nişanlımın Eski Sevgilisi Tarafından İftira Bilişim Hukuku İnternet Hukuku Facebook Davası Acil
Öncelikle belirtmeliyim, konu anlattığınız gibiyse msn adresinizin ip nosu hiçbirşeyi kanıtlamaz çünkü msn üzerinden siteye upload yapılmaz. Doğrudan bilgisayarınızdaki belgeyi siteye upload edersiniz bu nedenle msn adresinin dahil olduğu ip adresi bu konuda önemsiz. Ayrıca şüpheli sıfatı sizde olduğundan siz masumiyetinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz karşı taraf sizin suçunuzu ispat etmek zorunda. Ne yazık ki uygulamada nedense tam tersini bazen görüyoruz ve konu dışı belki ama bu konuda hala yeterli yasal düzenleme yok. Bu nedenle masumiyetinizi kanıtlamak zorunda olmadığınızı ve suçu kanıtlamanın iftiracı olarak nitelendirebileceğiniz karşı tarafın sorumluluğu olduğunu belirttikten sonra karşı tarafın iftira atıp atmadığını kanıtlayacak şeyin ( burada aslında masumiyetinize dair delil sunuyorsunuz ama karşı taraf iftira atmıyorsa demek ndense masumiyetime dair delil demekten daha etkili oldu benim başıma gelen olaylarda) bu sözü edilen +18 sitelere resmin kimler tarafından upload edildiği olduğunu belirtip bununda kolayca tespit edilebileceğini ilave ederek ilgili sitelere müzekkere yazılarak bu resimleri yükleyen kişilerin ip nosunun istenmesini sonra da gelen ip nosunun zaman tablosunun telekoma gönderilerek bu kişinin adresinin kim olduğunun tespitini isteyebilirsiniz. Siz yapmadıysanız ya da bir virüs aracılığı ile ( virüs olması şart değil aslında resim yada müzik hatta web sitelerinin içine bile bu tür kodlar konulabilir ama bilirkişiler nedense bu tür konuları en azından benim kendi davam öncesinde zannetiğim kadar iyi aydınlatamıyorlar) sizin bilgisayar uzaktan kullanılarak yapılmadıysa ip nosu zaten başkasına ait çıkacaktır diye düşünüyorum. Sadece bir düşünce tabi kendi davanız olduğundan kararı siz vereceksiniz, ilaveten bu konularda iyi olan bilişim avukatlarına da danışabilirisniz.
Cevap: Nişanlımın Eski Sevgilisi Tarafından İftira Bilişim Hukuku İnternet Hukuku Facebook Davası Acil
Teşekkür ederim düşüncenizi benimle paylaştığınız için,olay sadece benim o fotografı msn üzerinden attığım için şüpheli gözüküyorum,kafa karıştırıcı durum ise polisler eve o gonderdigim fotoğrafla gelmiş bizzat bu fotoğraf +18 sitelere konulmuş diye belirtmiş.oysa ben sadece msn üzerinden göndermiştim.karşı tarafın ya gercekten iftira amaçlı şikayet ettiğini yada gercekten kendisinin yaptığını düşünüyorum.ama olay sonuçlanmazsa ortada o msn üzerinden attıgım fotograf sıteye atılma bır durumu varsa ve bunu yapanlar ortaya çıkmazsa benım durumum ne olur,ceza alma ıhtımalim varmı,kendimi nasıl savunabilirim:/
Ben mantıken yorum yaptım.Siz olayı anlatırsınız.Belki Savcı dava açmaz.Yaptığı hakaretleri anlatırsınız.O şahsı görmediğinizi,tanımadığınızı,yaptığı hakaretler karşısında msn den fotoğrafını gönderdiğinizi,kesinlikle kişiyi küçük düşürecek eylemde bulunmadığınızı belirtirsiniz.Dava açılacaksa da şikayetçi olandan şüphelendiğinizi beyan edin.Bende suçlunun bulunmasını isterim,aklandığımda bende şikayetçi olacağım dersiniz.Siz anlatırken onlar yazar güzel bir metin halinde:).
Üç beş gün bekleyin belki bilişimden anlayan üyelerden cevap alırsınız.Ayrıca neden hemen hayatım kararır mı.? hissine kapılıyorsunuz.
5-10 dakika önce facebook ta birisi küfür etti.Dayanamadım 1 satır yazdım,hayatı boyunca eminim unutmaz. Aslında kayıt etmeyi öğrenmek lazım. Bilgisayar kullanmayı bilmeyince öyle oluyor maalesef.