arkadaşlar kanunu tartışmak yerine sorunu tartışsak fikir verseniz iyi olur teşekkürler.
Printable View
arkadaşlar kanunu tartışmak yerine sorunu tartışsak fikir verseniz iyi olur teşekkürler.
Sizin bu söylediğinizi doğal hukuk hukukçularda söylüyor(du). Zamanında doğru olmayan hukuk kuralı, kural değildir geçerli değildir diye bir iddia ortaya atmışlardı. Daha sonra ise her siyasi görüşe göre hakim türedi ve bunun önü alınamadı. Sosyal devlet anlayışında devlet bireyleri korumak ve kollamakla yükümlüdür bu sebeple bazı rızalarınıda kabul etmeyebilir.
MADDE 138.– Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.
Görüldüğü üzere hakimlere anayasa ve kanunların dışına çıkma hakkı verilmemiştir.
:) sesli güldüm sayın Abdullah Devrim, çünkü İslam hukukuda bir anabilimdalıdır her ne kadar siz bir aşağılama niyetine kullandıysanızda öyle kalacaktır. Biz kanunları değiştirebiliriz, buna gücümüz yeter çünkü kanunları biz koyduk fakat dini değiştiremeyiz onu biz koymadık. Biz var desekte yok desekte kurallar değişmez.
Bu sizin söyleminiz, ben böyle bir şey söylemedim. Var olan , yürürlükte olan Uygulanır dedim.
Ne demem gerektiğini SADECE BEN bilirim, sizin ne demeniz gerektiğine ben karar veremeyeceğim gibi, siz de benim nerede ne demem gerektiğine karar veremezsiniz.
Topluma zararı var.
Farkındayım,
peki siz o uyarının sadece size değil, olayı sizinle birlikte kişisel atışma-tartışmaya çeviren diğer üyemiz sn. hukukçu85 e de yapılmış olduğunun farkındamısınız?
Küçük Çocuk nedir? Kaç yaşına kadar kişi çocuk sayılır, kaç yaşında artık bir yetişkin olarak tanımlanır?
Bir kişi devletten kendisini koruma ve kollama talebinden bulunmamışsa da mı? Bu apaçık bir insan hakları ihlalidir, nasıl olur da özgür irade ve özel yaşama müdahale edilmesi savunulabilir?
Ama insanların özgür irade ve özel yaşamlarına karışma hakkı verilmiştir, değil mi?Alıntı:
MADDE 138.– Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.
Görüldüğü üzere hakimlere anayasa ve kanunların dışına çıkma hakkı verilmemiştir.
Yanlışın karşısında doğruyu savunmanız gerektiğini söylemem yanlış bir şey midir?
Ne gibi bir zararı var?Alıntı:
Topluma zararı var.
Beni değil, sadece karşı tarafı uyarmanız gerekir. Çünkü ben hakaret etmedim, sadece hakkım olan şeyi yaptım; karşılık verdim.Alıntı:
Farkındayım,
peki siz o uyarının sadece size değil, olayı sizinle birlikte kişisel atışma-tartışmaya çeviren diğer üyemiz sn. hukukçu85 e de yapılmış olduğunun farkındamısınız?
Şu kadarını söyleyeyim ki, sabit bir yaş sınırına karşıyım. Benim prensibim şudur; Akıl yaşta değil baştadır. Cinsellik de aynı şekilde yaşta değil, bünyededir. Bir kişi yaşına göre değil, olgunluğuna göre yetişkin kabul edilir.Alıntı:
Küçük Çocuk nedir? Kaç yaşına kadar kişi çocuk sayılır, kaç yaşında artık bir yetişkin olarak tanımlanır?
:) Güzel söylüyorsunuz,
ama sizin bireysel düşünceniz sadece sizi bağlar. Toplum düzenini sağlayabilmek için her bireyin, kendi düşüncesine göre davranabilme özgürlüğünün kısıtlanması, bireyi değil, toplumu koruma, bireye değil topluma hizmet etme amacıyla yapılması gerekiyor.
Yanlışmıdır, eminim size göre bu da yanlıştır.
Doğru, bana göre doğru olan size göre yanlış, size göre doğru olan bana göre yanlış olabilir bunda sorun yok, ama size göre doğruyu bir başkasının da doğru kabul etmesini beklemeniz , hatta o yönde yönlendirmeniz, katıldığınız tüm konulardaki genel çizginizle çok ciddi çelişki yaratıyor bilmem farkındamısınız.
Türki Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan her birey, bu ülkede uygulamada olan kanunlarla korunur-kollanır. İstese de , istemese de, o kanunlara aykırı davranış gösteren her birey de, o kanunların gerektirdiği yaptırımlarla karşılaşabilir. 15 yaşında biri , 45 yaşında birinden çok daha iyi yetişmiş, çok daha olgun, çok daha doğru hareket edebilen biri olsa da, cinsel ilişkiye giremez. Neden? O karşı olduğunuz kanun maddesinin koruması kapsamında olduğu için.
Bütün yapılan saçma sapan yorumları ( kendine göre hep doğrular),bir üyenin enteresan bir konuyu başlık altında açması,yorumlarla tabi saçma yorumlar,hep sonu kime ne zararı var ile biten iletiler. Düşünüyorum Hukuk-i net sitesini artık zihinsel mi.? fikirsel mi.? fantazi aracı olarak kullanıyor düşüncesi iyice yerleşti.
Üye iltifat ediyor,hakaret olarak algılıyor. Bir konuda şeriat laiklik tartışması oluyor.Her halde laikliği LAYIK olarak algılıyor.Herkesin dini inanç ve yaşantısına saygı göstermek yerine kendince en hafif tabir ile saçma yorumlar ile hakaret ediyor. Daha yazılacaklar var ama yorumlara şuanda yazmaya harcadığım zamana değmeyecek zihniyet.Olsun ülkenin böyle zihniyetlere ihtiyacı var ki,normal olduğumuzu anlayalım...
Toplumun ve devletin düşüncesi de sadece toplum ve devleti bağlar. Hem benim bahsettiğim şeyin "topluma" ne gibi bir zararı var?
Ben kimseye bir şey dayatmadım, sadece öyle olması gerektiğini söyledim. "2x2'nin sonucuna 4 demelisiniz" demek bir dayatma mıdır sizce? "2x2'nin sonucuna 5 demelisiniz" demiyorum.Alıntı:
Doğru, bana göre doğru olan size göre yanlış, size göre doğru olan bana göre yanlış olabilir bunda sorun yok, ama size göre doğruyu bir başkasının da doğru kabul etmesini beklemeniz , hatta o yönde yönlendirmeniz, katıldığınız tüm konulardaki genel çizginizle çok ciddi çelişki yaratıyor bilmem farkındamısınız.
Bu yapılan şey zorbalık değil midir?Alıntı:
Türki Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan her birey, bu ülkede uygulamada olan kanunlarla korunur-kollanır. İstese de , istemese de, o kanunlara aykırı davranış gösteren her birey de, o kanunların gerektirdiği yaptırımlarla karşılaşabilir. 15 yaşında biri , 45 yaşında birinden çok daha iyi yetişmiş, çok daha olgun, çok daha doğru hareket edebilen biri olsa da, cinsel ilişkiye giremez. Neden? O karşı olduğunuz kanun maddesinin koruması kapsamında olduğu için.
5 yıl yatarın var hocam en az.Rapora bakan kim ? Rapor temiz olsa bile cezan garanti.Sana önerebileceğim tek şey iyi bir avukat tutman olay çok ciddi.Kendi arkadaşımın başına geldi , Cinsel Saldırı Muayene raporu tertemiz olayda hiçbirşey yok , şikayetçi tarafda mahkemede böyle birşey olmadı diye beyanat verdiler beraat beklerken 10 yıl küsüratı da var ceza yedi hala cezaevinde işte adalet böyle birşey ..
Şimdi cezaevindeki arkadaşım,çıkınca o şikayetçiyi temizleyeceğini söylüyor kendi adaletini yaratacak.Tek suçu avukatı olmaması.