hembu arada sn.erdoğan kırcalı avukat değil bildiğim kadarıyla oda merakından soruyor alınacak falan bişey yok burası hukuki paylaşım platformu.
herkes istediğini sorar istediğine cevap verir.
Printable View
hembu arada sn.erdoğan kırcalı avukat değil bildiğim kadarıyla oda merakından soruyor alınacak falan bişey yok burası hukuki paylaşım platformu.
herkes istediğini sorar istediğine cevap verir.
Aynen dediğiniz gibi sn.moonblood; hukukçu olduğumu söylemedim hiç bir zaman, sadece ilgi, biraz mecburiyetten biraz meraktan.
Yargılamadım sn. hukukhayranı, olması gerekeni belirttim.
Elde rapor var, ama işverenin rapor konusunda bilgisi yok, neden ? Rapor işverene iletilmemiş. İşveren tarafından bakıldığında durum nedir? Deavmsızlık.
Tamam :)
İşverenin belirttiği ve belgeleyebildiği devamsızlık nedeniyle fesihte ihbar öneline uyma zorunluluğu bulunmamakta yasal olarak. Aldığınız yanıt hoşunuza gitse de, gitmese de, sizi yargılamadım, suçlamadım, herhangi bir şey de düşünmedim. Yapmanız gereken, almış olduğunuz raporu işverene ulaştırmak idi. Ulaştırmamışsınız, bu durum da işverenin hoşuna gitmemiş, haklı sebep görerek sözleşmenizi feshetme hakkını kullanmış.
Kıdem tazminatınız ödendi mi?
Hakkınızı arayınız.
Merhabalar
İsmim Ali Carlık 5 yıldan bu yana eczanede çalışmaktayım işveren maaşımız olan 1.175 tl'nin tamamını elden nakit olarak veriyor.Sigortayı askeri ücretten yapıyor ve bize verilen bu bordları(asgari ücretten gösterilen) her ay imzaladık imzalıyoruz..Bana bu konuda diğer mesai arkadaşlarımın iş korkusu nedeni ile şaitlik yapacağını tahmin etmiyorum.Bu durumu nasıl ispatlayacağım.
2-Eczanede yaz dönemi toplam çalışma sürem 11,5 saattir.Kış döneminde ise 10.5 saattir.Ben bu saatlerin tamamında eczanede bulunuyor görevimi yapıyorum.Şayet ben fazla mesai ile ilgili askeri ücretten gösterilen maaş bordroları dışında başka bir kağıt imzalamadım ve imzalamıyorum.Bu durumu yakındaki esnaf arkadaşlar aracılığı ile ispatlama imkanım var.
Hal böyle iken ben bu sebeblerden biri ile iş fesihi yapıp kıdem tazminatımı alabilirmiyim.
Bu konuda yol gösterebilirmisiniz.