ilginize çok teşekkür ederim... çok sağolun
Printable View
ilginize çok teşekkür ederim... çok sağolun
Sayın yeliz.d,Alıntı:
Eğer boşanma davanızın dayanağını evlilik birliğinin temelinden sarsılması olgusuna dayandırırsanız evliliğinizin 1 yıldan az sürmüş olması sorun yaratacaktır.Çünkü bu durumda kanunun lafzından da anlaşılacağı üzere evlilik birliğinin en az 1 yıl sürmüş olması gerekliliği aranmaktadır.
Kanuna göre anlaşmalı boşanma için evliliğin en az 1 yılını doldurmuş olması şartı aranmaktadır, evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile boşanma davasında süre söz konusu değildir.
Sayın Dilek hanım,
166. maddenin 3. fıkrasının yorumunda hataya düşmüş olmam muhtemel;
"Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış olur." cümlesi.
Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür eder,m.
Asıl ben size anlayışınız için teşekkür ederim. (Böyle medeni tepkilerle çok nadir karşılaşıyoruz maalesef.)
Saygılarımla.
Bir Sorum Daha Olacak Yardim Ederseniz Sevinrim. Evlenmeden önce Kendi Adima Aldiğim Ve Babamin Adina Alinan Beyaz Eşya Mobilyalar Var Bunlarin Mal Paylaşimi Nasil Oluyor. Bazilarinin Faturalari Yok Sadece Kredi Karti Ekstreleri Var Buda Ispat Olarak Sayilabiliyormu Babamin Kredi Karti üzerinden Cevaplarsaniz Sevinirim...
Eşimde çalışmakta boşanma davasını ilk ben açtığım taktirde nafaka verirmiyim.
Çok acı bu soruyu sormak ama ne olur cevaplarsanız sevinirm avukat tutacak param olmadığı için sizlerden bu bilgileri almaya çalışıyorum. Eşimde çalışmakta boşanma davasını ilk ben açtığım taktirde nafaka verirmiyim.
Şimdi doğal olarak bana diyeceksiniz ki boşanma avukatı tutmak için param yok diyorsun nasıl eşin senden nafaka isteyebilir. Ben kısaca açıklayayım size aslında yüksek gelirle (türkiye şartlarında) bir özel sektörde çalışmaktayım fakat eşimin isteklerini karşılamak için çok lüks bir daireyi kiralamıştım, eşim evi terk etti ve bu evin giderlerine ev kirası telefon masrafları yakıt su elektrik gibi hiç bir şekilde yanaşmadı zaten bende teklif dahi etmedim. Bundan dolayı aldığım parayı direkt olarak kredi kartı ve bu masraflara veriyorum. Anlıyacağınızı umut ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
İnsan bu olaylara girince istemeyerekte olsa insanlıktan çıkıyor galiba sorduğum sorulara ben bile çok kötü bozuluyorum ve kızıyorum galiba da bu yüzden cevap vermiyorsunuz neyse yine de önce vermiş olduğunuz cevaplara çok teşekkür ederim.
Sayın Safranbolulu,
sorularınızı bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışacağım.
Öncelikle nafaka konusundaki sorunuza ilişkin olarak, davayı öncelikle kimin açmış olduğu hususu nafaka tayini bakımından önem arzetmemektedir.Bu konuda hakim, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafa geçimi için, diğer taraftan mali gücü oranında nafakaya hükmedebilir.Yani söz konusu husus, hakimin takdirine kalmış bir durumdur.
Evlenmeden önce almış olduğunuz mallar sizin kendi kişisel mallarınızdır.Tabi bu durumu da sizin ispat etmeniz gerekecektir.Kredi kartı ekstrelerinin makbuz hükmünde olup olmadığına dair herhangi bir karar bulamadım.Ancak bu konuda şöyle bir yol gösterebilirim, tacirlerin belirli süre makbuzları saklama yükümlülüğü var.Aldığınız yerlerden makbuzları isteyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kolay gelsin..