Cevap: Boşanma Davam ve Eşimin Mahkemeye Sunduğu Ses Kayıdı
Alıntı:
scorpion35 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın "Bulamadım35" uzmanla görüşme talebi sadece tarafları uzlaştırmak için değil diğer pek çok nedenle yapılabilir, avukatınızın bu talebi bu şekilde yorumlaması ilginç.Karşı tarafın isteyip istememesi çok önemli değil hakim bu konuda karar verdiğinde uymakla mükellef aksi halde sonuçları kendisini bağlar.Benim nacizene tavsiyem bu konu üzerinde durun yaşadıklarınızı muhakkak bir uzmana anlatın yazılacak rapor çok işinize yarar oradan aleyhinize bir rapor çıkacağını sanmıyorum, ben ve eşim 5 defa uzmanlarla görüştük ve çok ilginç raporlar çıktı çocuklarımın velayetini bu raporla alabildim, davanın geneli itibari ile kusurlu olduğu daha net ortaya çıktı ve kişilik sorunu olan kadınla daha fazla evli kalmamın faydası olmadığını belirtip evliliğin sonlandırılmasının daha uygun olacağını belirttiler hakimde bu sonuçla bizi boşadı.Sizin olayınızda yaşadıklarınıza şahit bulamayabilirsiniz ancak bu rapor bana göre pek çok şahitten daha değerli sizi analiz edip yaşadıklarınızı hisseden bir uzmanın yazcağı rapor davayı tamamen sizin lehinize çevirir, özellikle bayan olmanız bu konuda kesinlikle bir avantaj.
Nafaka konusunda avukatınız icra davası açtıysa mesele yok her ay düzenli yatırmak zorunda bu konudan kaçış yok.
Kendinize kızmayın hayatta insanın başına her şey gelebilir bunu acizlik olarak düşünmeyin bu olsa olsa bunları size yapan yaşatan kişinin acizliğidir.Dayak şiddet uygulayan erkeğin ne kadar aciz olduğunun göstergesidir, baskı şeklidir .Türkiyede boşanma davaları ortalama 4-5 celse sürüyor, ancak bulunduğunuz il dava sayısı göz önüne alınırsa benim tahminim en az 1-1.5 yıl sürer , avukatınız davanızı takip eder ancak genelde tüm arkadaşlara tavsiyem davanızı kendiniz de takip edin duruşmalara katılın geleceğiniz hakkında kararlar verilirken dışarda dava sonucunu beklemeyin, bazı şeyleri kaybettikten sonra bunun geri döünüşü yok.
Sayın "carsambalıfaruk" bende bir şeyler yazarak yaşadıklarımı unutuyorum, amacım benim geçtiğim yollardan geçen arkadaşlara yol göstermek , umarım faydalı oluyordur, haddimi aşarsam kusuruma bakmayın.
Saygılarımla.
Değerli yorumlarınızı esirgemediğiniz için çok tşk ederim.Uzmanla görüşmeyi bende talep edicem.Nafakanın bir kısmını yatırmış.Fakat elime geçmedi.Avukatım icra masraflarına gitti dedi.İnanın ben onun nafakasına ihtiyaç duymuyorum.Allaha şükür ailemin durumu iyi.Ama birşeylerinde bedeli olmalı diye düşünüyorum.İnsanların hayallerini, umutlarını yok etmek bu kadar basit olmamalı.İlk celseye katılmamıştım ama bundan sonrakilere katılmayı düşünüyorum.2. celsem 26 nisan da.Davamın arkasında durucam.Özür dilerim ama siz ne zaman boşandınız?
Merhabalar Bulamadım35 hanım. Öncelikle Geçmiş olsun yerine inşallah izlerini silebilirsiniz demek istiyorum. Zten geçti. Ama unutun.
Şimdi bende bir kocaydım. Resmi olarak da öyleyim. Eşime gösterdiğim davranışlar ile sizin karşılaştıklarınız arasında büyük uçurumlar var. Benim anladığım kadarıyla maddeler halinde özetleyeyim.
- Eşinizin medeni cesareti az ve ailesine karşı karakterini gösterememiş. Bir erkeğin duruşunu sergileyememiştir.
- Eşiniz aciz bir insandır çünkü sadece acizler gücü yetmezlere şiddet uygular.
- Eşiniz duygusal olarak dengesiz bir insan. Düzenli ve huzurlu bir hayat ile macera arasında tercih yapamıyor. Her ikisini de istiyor.
- Eşiniz Çok fevri düşünmeden hareket ediyor ve hareketlerine inanıyor.
- Eşiniz güven duygusundan yoksun ki güven sarsıcı hareketlerde bulunuyor.
Bunları ortaya koyduk ve doğry diyelim ben sizi irdeliyorum ve şunlara ulaştım.
- Siz fazla özverilisiniz ve bazen kişiliğinizden ödün veriyorsunuz. HATA
- Siz şiddeti hoşgördünüz HATA
- Siz yalanı hoş gördünüz HATA
- Siz aldatıldığınızı bile bile geri döndünüz HATA
Bakın. Kendini bilen hiç bir erkek aldatmaz. Çünkü eşi onun herşeyidir. Kendisine ve eşine saygısızlık ve namussuzluk edemez. Aldatan aldatılmaya mahkumdur. Aldatılan da zamanla bu sürece alışır ve o da aynı döngüye döner yada tepki verir hayatını ayırır. En iyisi en başka ilk aldatılmada yolları ayırmaktır. Çünkü bunun devamı gelecektir.
Bence olay nasıl oldu size özetleyeyim.
Eşiniz sizi sevdiğini sandı ve evlendi. Eski ilişkisini hatırladı ve özledi. Bunun sonucunda onunla yaşadığı şeyleri silmediği için geriye ket vurarak sizinle yaşarken aslında onu yaşadı. Birgün geldi ve sizin yüzünüz yabancılaştı. Sizinle yolları ayırmak için herşeyi yaptı. Ama bu şekilde olmamalıydı. OPnulu bir insana asla ama asla yakışmaz. En onurlusu konuşarak anlaşarak ayrılmaktır. KİMSE KİMSENİN HAYATINI MAHVETME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR. Eden elbet ilahi döngü içinde param parça olur. Bu açıdan Hak bildiğiniz yolda doğru gidiniz ve asla eşiniz ile barışmayınız. Bu akli dengesi yerinde olmayan insanlar cana kast suçunu bile işleyebilir.
Son olarak şunu söylemeliyim. Eğer kardeşiniz yerinde olsaydım, ben canımla ve kanımla ablamın yanında olur. Onu savunur korurdum. Sizin aileniz siz köle yada kum torbası olasınız diye evlendirmedi. Evlatlıktan feragat ta etmedi. Kardeşiniz çok hatalı.
Benim davam tamamen bitmedi ancak 6 ay önce boşandık , yaklaşık 2 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum bu sürecin hep içinde oldum bu sayede az da olsa bir şeyler öğrenmeye çalıştım.Davanızı takip edecek olmanız çok güzel faydasını görürsünüz umarım her şey gönlünüzce olur.
Saygılarımla.
Alıntı:
Benim davam tamamen bitmedi ancak 6 ay önce boşandık , yaklaşık 2 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum bu sürecin hep içinde oldum bu sayede az da olsa bir şeyler öğrenmeye çalıştım.Davanızı takip edecek olmanız çok güzel faydasını görürsünüz umarım her şey gönlünüzce olur.
Saygılarımla.
Umarım sizin içinde bundan sonra herşey güzel olur.Desteğiniz ve yorum yaptığınız için çok tşk...
Alıntı:
Saygılarımla.
Umarım sizin içinde bundan sonra herşey güzel olur..Benimde inş en kısa zamanda sonuçlanır.Tek korkum senelerce sürmesi.Çünkü süreç insanı çok yıpratıyor.Desteğiniz ve yorum yaptığınız için çok tşk
Alıntı:
izmirdenesinti rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Bulamadım35 hanım. Öncelikle Geçmiş olsun yerine inşallah izlerini silebilirsiniz demek istiyorum. Zten geçti. Ama unutun.
Şimdi bende bir kocaydım. Resmi olarak da öyleyim. Eşime gösterdiğim davranışlar ile sizin karşılaştıklarınız arasında büyük uçurumlar var. Benim anladığım kadarıyla maddeler halinde özetleyeyim.
- Eşinizin medeni cesareti az ve ailesine karşı karakterini gösterememiş. Bir erkeğin duruşunu sergileyememiştir.
- Eşiniz aciz bir insandır çünkü sadece acizler gücü yetmezlere şiddet uygular.
- Eşiniz duygusal olarak dengesiz bir insan. Düzenli ve huzurlu bir hayat ile macera arasında tercih yapamıyor. Her ikisini de istiyor.
- Eşiniz Çok fevri düşünmeden hareket ediyor ve hareketlerine inanıyor.
- Eşiniz güven duygusundan yoksun ki güven sarsıcı hareketlerde bulunuyor.
Bunları ortaya koyduk ve doğry diyelim ben sizi irdeliyorum ve şunlara ulaştım.
- Siz fazla özverilisiniz ve bazen kişiliğinizden ödün veriyorsunuz. HATA
- Siz şiddeti hoşgördünüz HATA
- Siz yalanı hoş gördünüz HATA
- Siz aldatıldığınızı bile bile geri döndünüz HATA
Bakın. Kendini bilen hiç bir erkek aldatmaz. Çünkü eşi onun herşeyidir. Kendisine ve eşine saygısızlık ve namussuzluk edemez. Aldatan aldatılmaya mahkumdur. Aldatılan da zamanla bu sürece alışır ve o da aynı döngüye döner yada tepki verir hayatını ayırır. En iyisi en başka ilk aldatılmada yolları ayırmaktır. Çünkü bunun devamı gelecektir.
Bence olay nasıl oldu size özetleyeyim.
Eşiniz sizi sevdiğini sandı ve evlendi. Eski ilişkisini hatırladı ve özledi. Bunun sonucunda onunla yaşadığı şeyleri silmediği için geriye ket vurarak sizinle yaşarken aslında onu yaşadı. Birgün geldi ve sizin yüzünüz yabancılaştı. Sizinle yolları ayırmak için herşeyi yaptı. Ama bu şekilde olmamalıydı. OPnulu bir insana asla ama asla yakışmaz. En onurlusu konuşarak anlaşarak ayrılmaktır. KİMSE KİMSENİN HAYATINI MAHVETME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR. Eden elbet ilahi döngü içinde param parça olur. Bu açıdan Hak bildiğiniz yolda doğru gidiniz ve asla eşiniz ile barışmayınız. Bu akli dengesi yerinde olmayan insanlar cana kast suçunu bile işleyebilir.
Son olarak şunu söylemeliyim. Eğer kardeşiniz yerinde olsaydım, ben canımla ve kanımla ablamın yanında olur. Onu savunur korurdum. Sizin aileniz siz köle yada kum torbası olasınız diye evlendirmedi. Evlatlıktan feragat ta etmedi. Kardeşiniz çok hatalı.
Tespitleriniz çok güzel.Çok güzel analiz yapmışsınız tşk ederim.Evet eşim eskiyi unutamadı ve beni sevemedi.Bendede hatalar çok haksınız.Herşeye göz yumdum.Kişiliğimden, karakterimden ödün verdim.Ailem şuanda bana çok destek sağolsunlar.Kpss hazırlanıyorum.Ve inş başarıcam.Geçmişi unutmak istiyorum ama unutacağımıda sanmıyorum...Kötü bir tecrübe yaşadım ama ders çıkardım kendime.Bir daha evlenirsem kiii evlilik bana çok uzak artık daha dikkatli olacağım.Şuan tek isteğim boşanmanın biran önce gerçekleşmesi.Allahım yardımcımız olsun...
izmirdenesinti , arkadaşımızın anlattıkları çok hoşuma gitti.Bir kaç kere okudum.Çok güzel anlatmış.Eline sağlık.Elleri dert görmesin.
Davanın uzun sürecek olması kaçınılmaz gibi görünüyor.Elinizde bir darp raporu vs.. olsa süreç adına lehinize bir koz durumunda olurdu..Şimdi hakimin gözünde bu anlattıklarının hiç bir itibarı olmayacak,yaşanmamış gibi kabul edilecek.İlk başta söylemiş olduğum gibi karakter yoksunu aşağılık insanların yanına kar kalacak bu yaptıkları.Ve bu vicdan sahibi her insanı kötü etkiler.
Dün haberlerde denk geldi, " chat cinayeti " diye ,, karısını chat yaparken yakaladı diye iki küçük çocuğunun önünde sayısız yerinden bıçaklayarak öldüren bir aşağılık hayvan daha.. Anlattığınız akşam sizin böyle bir durumla karşılaşmamız olmanız ise benim görüşümce büyük şans.Çünkü böyle yaratıklar kadına el kaldıracak kadar otokontrolünü yitirmiş üzerinize bıçakla yürümüş , Allah korusun o an da ters birşey söyleseniz kimbilir neler olacak...Bunlara insan diyemiyorum ben kimse kusura bakmasın. Bunların ne yapacakları belli olmaz..Güney Amerika da timsah eğitmenleri falan timsahların ağızlarına kafalarını falan sokarlar ya , o an oradaki timsah ın ne yapacağını kimse bilemez ya ,işte burada bahsettiğimiz hayvanlarında ne yapacaklarını bilemiyoruz..Bu yüzden şükretmeniz gerekiyor.
Ben asıl ne diyecektim , bu yaratık sizi cep telefonundan arayıp rahatsız ediyor mu ? Tehdit vs.. etme durumu oluyor mu ? Eğer olma durumu varsa ki bana göre vardır bunlardan herşey beklenir, cep telefonunuza falan ses kayıt programıyla konuştuklarınızı kayıt altına almanızı öneririm.Ses kaydı yapmayı mümkün kılan destekleyen bir cep telefonuyla konuşmalarınızı kendi telefonunuza kayıt edebilirsiniz.Bazı programlar siz hiç birşeye dokunmadan direkt olarak gelen çağrıyı cevapladığınız anda kayıt yapıyor ve no tuşuna bastığınızda otomatikmen kaydı sonlandırıyor. Bunu öneririm.Hiç muhattap olmuyorum diyorsanız da en iyisini yapıyorsunuz diyebilirim.
Haftaya bugün duruşmanız var sanırım.Gelecek mi adliyeye o müsvette ?
Alıntı:
sedat35 rumuzlu üyeden alıntı
izmirdenesinti , arkadaşımızın anlattıkları çok hoşuma gitti.Bir kaç kere okudum.Çok güzel anlatmış.Eline sağlık.Elleri dert görmesin.
Davanın uzun sürecek olması kaçınılmaz gibi görünüyor.Elinizde bir darp raporu vs.. olsa süreç adına lehinize bir koz durumunda olurdu..Şimdi hakimin gözünde bu anlattıklarının hiç bir itibarı olmayacak,yaşanmamış gibi kabul edilecek.İlk başta söylemiş olduğum gibi karakter yoksunu aşağılık insanların yanına kar kalacak bu yaptıkları.Ve bu vicdan sahibi her insanı kötü etkiler.
Dün haberlerde denk geldi, " chat cinayeti " diye ,, karısını chat yaparken yakaladı diye iki küçük çocuğunun önünde sayısız yerinden bıçaklayarak öldüren bir aşağılık hayvan daha.. Anlattığınız akşam sizin böyle bir durumla karşılaşmamız olmanız ise benim görüşümce büyük şans.Çünkü böyle yaratıklar kadına el kaldıracak kadar otokontrolünü yitirmiş üzerinize bıçakla yürümüş , Allah korusun o an da ters birşey söyleseniz kimbilir neler olacak...Bunlara insan diyemiyorum ben kimse kusura bakmasın. Bunların ne yapacakları belli olmaz..Güney Amerika da timsah eğitmenleri falan timsahların ağızlarına kafalarını falan sokarlar ya , o an oradaki timsah ın ne yapacağını kimse bilemez ya ,işte burada bahsettiğimiz hayvanlarında ne yapacaklarını bilemiyoruz..Bu yüzden şükretmeniz gerekiyor.
Ben asıl ne diyecektim , bu yaratık sizi cep telefonundan arayıp rahatsız ediyor mu ? Tehdit vs.. etme durumu oluyor mu ? Eğer olma durumu varsa ki bana göre vardır bunlardan herşey beklenir, cep telefonunuza falan ses kayıt programıyla konuştuklarınızı kayıt altına almanızı öneririm.Ses kaydı yapmayı mümkün kılan destekleyen bir cep telefonuyla konuşmalarınızı kendi telefonunuza kayıt edebilirsiniz.Bazı programlar siz hiç birşeye dokunmadan direkt olarak gelen çağrıyı cevapladığınız anda kayıt yapıyor ve no tuşuna bastığınızda otomatikmen kaydı sonlandırıyor. Bunu öneririm.Hiç muhattap olmuyorum diyorsanız da en iyisini yapıyorsunuz diyebilirim.
Haftaya bugün duruşmanız var sanırım.Gelecek mi adliyeye o müsvette ?
Yorumlarınız için sonsuz tşk.Evet bende o haberi izlediğimde kendi yaşadıklarım aklıma geldi :( Bende son gece cevap verseydim öldürebilirdi :( Gözü dönmüştü çünkü.Yastıkla boğmaya çalıştı, bıçakla üzerime yürüdü, kafamı duvarlara vurdu :( Çok kötüydü...O an polisi aramaya bile cesaret edemedim daha doğrusu cep telefonumu yere attı parçaladı keni tlf cebindeydi...Bağırmalarımı, yalvarmalarımı eminim komşular duydu ama gelen olmadı :( 11 aydır ailemleyim ne kendisi ne de ailesi 1 kere aramadı.Zaten geldikten 2 gün sonra bana mesaj attı anlaşmalı boşanma için bende cevap verdim anlaşmalıya yokum git davayı aç dedim.Oda tekrar sen isttemiyorsan boşanmayı ben hiç istemiyorum diye yazdı.Sonrada hattımı değiştirdim zaten.Yeni hattımdan 1 kere mesaj attım eşyalarım için ailem almaya gidicek diye cevap vermedi.Ondan sonra 15-20 günde bir özelden aramalar geldi ama konuşmuyordu sadece şarkı dinletiyordu bende meşgule atıyordum.Bu böyle 4-5 kez tekrarlandı.Ondan sonra özelden aramalarda bitti.Ama eşimmiydi bilemiyorum açıkçası.Yani arayıpta bana hakarette bulunmadı hiçç.Bende 11 aydır hırsıma, öfkeme yenilip bir kere arayıpta hesap sormadım.Çünkü muhatap olmak istemiyorum artıkk...Desteğiniz için tşk.
Cevap: 2. celsem görüldü :(ı
Acaba kocanızın ses kayıtları delil olarak kabul edilecek mi? Ben d aynı durumdayım ve elimde var olan ses kayıtlarını nasıl sunacağımı bilmiyorum. Özellikle eşimin dava açtıktan sonra telefonda bana ve aileme dönük yaptığı küfür ve hakaretlerden oluşan ses kaydını kullanmak istiyorum. Bunun hukuki dayanağını sitede bir kez sormuştum. Cevap alamayınca sıkıntı vermemek adına ısrarcı olmadım. Acaba ses kaydı delil midir? nasıl kulanılır? Suç teşkil eder mi?