Cevap: sendika değiştirme hareketinde başı çektim işveren baskı yapıyor
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sendikal faaliyet konusu işçiye bir avantaj sağlar mı?
Mahkemece feshin gerçek sebebinin sendikal faaliyetler olduğunun kabul edilmesi, durumda bir değişiklik yapar mı? Yoksa sendika hiç bir şeyi değiştirmez, işe başlatmama tazminatını vermek koşulu ile işçiyi çıkartabilir mi?
eğersendikal faliyetten dolayı çıkartılırsa sendikalı işçi. mahkeme tarafındanda bu kabul görürse yani işçi ispatlarsa
kıdem tazminatı ihbar tazminat işsizlik parası ve işveren en önemlisi işçisine işçinin 16 aylık geliri kadarda sendikal tazminat öder ve hapis cezası alır işveren. yasalarımızda madde 118. sendikal hakların kullanılmasının engellenmesine girer.
yani sizin anlayacağınız işçi ve sendika ortak hareket ettiği sürece işveren yüklü bir ücret öder ve hapis cezası alması mutlaktır.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
eğersendikal faliyetten dolayı çıkartılırsa sendikalı işçi. mahkeme tarafındanda bu kabul görürse yani işçi ispatlarsa
kıdem tazminatı ihbar tazminat işsizlik parası ve işveren en önemlisi işçisine işçinin 16 aylık geliri kadarda sendikal tazminat öder ve hapis cezası alır işveren. yasalarımızda madde 118. sendikal hakların kullanılmasının engellenmesine girer.
yani sizin anlayacağınız işçi ve sendika ortak hareket ettiği sürece işveren yüklü bir ücret öder ve hapis cezası alması mutlaktır.
16 maaş veya daha fazla yada daha az , sendikal tazminat , TİS de varsa ödenir,
illa 16 maaş sendikal tazminat ödenir diye bir kural yok,
işveren hapis cezası alır bilginiz de hatalı, iş kanununda herhangi bir suç tanımlanmış değildir, sadece kusurlara karşı verilebilecek idari para cezaları tanımlanmıştır ve iş kanunundan kaynaklanan herhangi bir kusur için hapis cezası verilebilmesi MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Sonuç olarak işveren işyerinde sendikal bir faaliyet başlayacaksa; bunu farkettiği anda bunu başlatanları işten tazminat vermeden atar; bu şekilde atılanlar eğper becerip tazminatlarını isterse onları öder; aralarında eğer ola ki işe iade davası açanlar olursa onlara da işe başlatmama tazminatlarını öder, mesele hallolur.
İlk başta "tazminat verilmeden" gönderildikleri, sonradan tazminat aldıklarını da bilmedikleri için, diğer işçiler sendika lafını duysalar bile duymamazdıktan gelirler.
.
İşyerlerine sendika girmesi tamamen işverenin "kusuru" o demek ki :)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
16 maaş veya daha fazla yada daha az , sendikal tazminat , TİS de varsa ödenir,
illa 16 maaş sendikal tazminat ödenir diye bir kural yok,
işveren hapis cezası alır bilginiz de hatalı, iş kanununda herhangi bir suç tanımlanmış değildir, sadece kusurlara karşı verilebilecek idari para cezaları tanımlanmıştır ve iş kanunundan kaynaklanan herhangi bir kusur için hapis cezası verilebilmesi MÜMKÜN DEĞİLDİR.
erdoğanbey bakın benbunları canlıyaşayan bir insanım çalıştığımız şirketteki müdürlerin hapis cezası isteniyor şuanda.
ayrıcaiş kanununda böyle bir ceza olmaz çünkü iş kanunu işçi veişverenin sorumluluk ve haklıarını düzenler cezaları ise türk ceza kanunu düzenler
Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi
MADDE 118. - (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi hâlinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
ayrıca bu cezalar para cezasına çevrilmesi zordur... bilginize
tiste belirtilmesine gerek yok uluslar arası sendikal dayanışma paltformunun belirleyip
türkiyenin üye olduğu avrupa birliği birleşmiş milletler gibi toplulukların düzenledikleri
genel evrensel sendikal kurallardandır. ayrıca 16maaş yargıtay kararıylada onanmıştır birdenfazla örneklerini bulabilirsiniz iyi forumlar
Alıntı:
MADDE 118. - (1) ..... cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Geçerli sebeple işten atıp sonra da işe başlatma tazminatını ödeyerek rahatlıkla atabilir.
Hatta önce "tazminatsız sepetledik" diye lanse edip diğer işçileri korkutup, işçi dişli çıkarsa uzatıp uaztıp faiziyle ama mümkün mertebe geç tazminatını v.s. icraya ramak kaldığında öderse, buna "cebir ve tehdit" denmez ki...
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Geçerli sebeple işten atıp sonra da işe başlatma tazminatını ödeyerek rahatlıkla atabilir.
Hatta önce "tazminatsız sepetledik" diye lanse edip diğer işçileri korkutup, işçi dişli çıkarsa uzatıp uaztıp faiziyle ama mümkün mertebe geç tazminatını v.s. icraya ramak kaldığında öderse, buna "cebir ve tehdit" denmez ki...
sn. senoleker haksız yere işten atmayı diyorumben. haklı elle tutulur belgelenir bir suç olursa iştenişçiçıkarılır.
ama haksız yere kimse işçiyi çıkaramaz. çıkarırsada işçide işverenin kitabına uydurduğu gibi işçide uydurur.
tazminatıda söke söke alır işverende cezasını çeker.:ok
Alıntı:
sn. senoleker haksız yere işten atmayı diyorumben. haklı elle tutulur belgelenir bir suç olursa iştenişçiçıkarılır.
ama haksız yere kimse işçiyi çıkaramaz. çıkarırsada işçide işverenin kitabına uydurduğu gibi işçide uydurur.
tazminatıda söke söke alır işverende cezasını çeker.:ok
Her işveren, her işçiyi , her an, herhangi bir sebeple ,
işten çıkartabilir, ( sonuçlarına katlanır elbette)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Her işveren, her işçiyi , her an, herhangi bir sebeple ,
işten çıkartabilir, ( sonuçlarına katlanır elbette)
:ok aynen öyle sn. kırcalı