kardeş sana zahmet bi de benim sorumu yanıtlasan
Printable View
kardeş sana zahmet bi de benim sorumu yanıtlasan
yönetici kimse üyeliğimi lütfen dondursun üye olduğuma pişman oldum site beklediğim gibi değilmiş başka forum sitesi arayım en iyisi
siz olması gereken adaletli dağılımı yazmışsınız ama pratikte bunu uygulayan kaç yönetici vardırki. sonuçta aşağıda elimde bulunan 2011 mayıs ayına ait tablo var. buyrun bir kiracı olarak çıkın işin içinden.Dosya 1189
Bu PDF formatındaki bilgiler Mayıs 2010 raporu gelir gider bilgileri. (mizan - bilanço)
Tamamıyla kat maliklerinin tümüne hitap eden bir bilgi.
Kat maliki kiracı ayrımı sizin bölümle ilgili detaylı raporda cari kart ta olması gerekir.
Yada biz kat malikinden aidat avansı alalım kiracı ve kat maliki gider paylaşmasını kendi aralarında yapsın diye düşünmüşler.
İsin kolayına kaçmışlar zannediyorum.
bu verdiğim tablo en son çıkan (yada yayınlanan) tablo. ileri tarihlisini daha görmedim. güzellikle yönetime gidip "biliyorum işiniz başınızdan aşkın ama, hak geçmemesi adına toplanan ve dağıtılan rakamları en azından üç ayda bir görme şansımız yokmu" diyorum bana ev sahibimi adres gösteriyorlar. muhatabınız odur diyorlar. bu yasal olarak doğru olabilir.ev sahibimden almasını istiyorum, ben uzaktayım ve senin alamadığını ben nasıl alayım" diyor ve geçiştiriyor.verdiğim tabloda da görüleceği gibi, yönetimde çalışan sekreterin bir maaşı var, güvenliğe ödenen 18 bin lira aylık gibi uçuk bir rakam var, ne olduğunu bilmediğim başlıklar altında (huzur hakkı gibi) detaylar var.var oğlu var.işleri bu derece karmaşık hale getiriyorlar.sormak istediğim şudur; sizin verdiğiniz örnek tablo gibi yapmak zorundalarmı yoksa yasal olarak buna mecburiyetleri yokmu.yada ev sahibim yanaşmasa bile harcama kalemlerini görme imkanım ne derece var.
KMK
Borçlar kanunu
Yargıtay içtihatları
Dosya 1191
KMK 20 ye göre vermiş olduğum örnek tablodaki gibi giderleri paylaştırmaya mecburlar.