Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz
Alıntı:
mağdurşüpheli rumuzlu üyeden alıntı
Sulh Ceza Mahkemesi'nden tebligat geldi. Kasım ayı içerisinde 1. duruşmam varmış. Konu kısmında "cinsel taciz" yazıyor. Kanunları okuduğum kadarıyla temas olunca cinsel saldırı, temas olmazsa cinsel taciz diyor. Yukardaki suçlamada temas var, bu cinsel saldırıya girmiyor mu? Neden cinsel taciz diye yorumlamış savcı anlamadım.
Bir de olayı birkaç cümle de anlatmış sayın savcı aynı kağıtta. Cümlelerin arasında şu ifade beni son derece şaşırttı "otobüste şahitler olmasına rağmen, şahit olmasına yanaşmamışlar, falan filan kamu adına cezalandırılması duyrulur" gibi bir ifade. Böyle bir ifadeyi nasıl kullanabilir savcı? Yani savcı o anda o otobüsün içinde mi ki; diğer insanların şahit olduğunu ama şahitlik etmekten çekindiğini bilsin?
Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu, beni şikayet eden bayanın ismi ve soyismi birer harf olarak yer almakta tebligatta. Acaba bayana ulaşan tebligatta da benim adım böyle mi? Yoksa açık açık yazıyor mu?
Tebligatta "müşteki davacı" diye biri daha var, ism, cismi, adresi hepsi apaçık ortada. Müşteki davacı ne demek?
Ayrıca bu bayanı ben 1. duruşmadan önce bulmak, konuşmak istiyorum. Bu nasıl mümkün olabilir?
Bayanın ismi K.H.olabilirmi?
Alıntı:
Jupiter_30 rumuzlu üyeden alıntı
Bayanın ismi K.H.olabilirmi?
Evet. K.H. Hep aynı şeyi mi yazıyorlar yoksa?
Araştırmaların sonucu K.H.'nin ne demek olduğunu anladım. "Kamu Hukuku". Galiba müşteki davacı diye ismi cismi adresi açık açık yazan da şikayetçi bayan. Doğru mu anlamışım?
Bir avukat temin etmeli miyim kendime?
Saygıdeğer hukukçu arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim..