Cevap: Kasten adam yaralamaya teşebbüs ve kişilerin huzur ve sükununu bozmak
Kişilerin alkollü olması,aynı gece başka komşunun şikayetçi olması aleyhlerine bir durum yaratıyor..olay insanların normalde derin uykuda olması gereken saatte oluyor.mahkeme hakimleri belkide bizim buradan bilemeyeceğimiz başka durumlarıda öğrenecek ve okuyacak..
bunlarıda savcı ve avukatlar ortaya çıkaracak..
ama buradan çıkarılması gereken ders, bu gibi durumlarda neyle karşılaşacağını bilmeden müdahale etmemek...
Aslında konuya hiç düşünmediğim bir açıdan bakmami sagladiginiz için sağolun. Bu tip gürültü meseleleri muhitte sıkça olmakta ve ben hic etmedim ama başkalarının şikayetlerine gelen polislerden gördüğüm kadarıyla sadece uyarılmakta ve polisler gittikten sonra gürültü aynen devam etmekte. Yine de dediğinizi anladım. Hukuk aleminde benim gibi amiyane tabirle safça düşünmeye yer yok. Karşı tarafin bir yalan ifadesi herşeyi değiştirebiliyor ve benim yapabilecek hiçbir şeyim yok. Hakkımı aramak konusundaki kişisel görüşlerimi değiştirecek ve kolay yutulmayacak şeyler söylenenler aslında. Bilgilendirme için teşekkürler.
Başıma gelen bir olayda en az 10 hane şikayetçi olduğunu söyledi, ben de gelin karakola gidip ifade verelim ve şikayetçi olalım dediğimde kimse gelmedi :)
Eğer 10 haneden birer kişi gidip aynı olay hakkında şikayetçi olursa durum farklı olur, tek bir kişi gidip şikayetçi olursa farklı olur.
Arkamda kimse kalmayınca ben de daha beter olun deyip döndüm çaresiz :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Başıma gelen bir olayda en az 10 hane şikayetçi olduğunu söyledi, ben de gelin karakola gidip ifade verelim ve şikayetçi olalım dediğimde kimse gelmedi :)
Eğer 10 haneden birer kişi gidip aynı olay hakkında şikayetçi olursa durum farklı olur, tek bir kişi gidip şikayetçi olursa farklı olur.
Arkamda kimse kalmayınca ben de daha beter olun deyip döndüm çaresiz :)
aynen. bu bahsettiğim olayda da kişiler bana vururken 35-40 yaşlarında yatağından kalkıp geldiği belli biri de olanları görüp hiçbirşey yapmadan dairesine geri döndü. üniversite öğrencisi arkadaş bana tanıklık etmek için karakola geldi, bu yaşlı başlı adam dönüp arkasını dairesine girdi. dediğiniz gibi bu biraz da karakter meselesi aslında.