Cevap: Yargıtayın bozma kararı
Merhabalar,
Yanıtınız için teşekkürler. Bir sorum daha olacaktı. Yerel mahkemenin kararını karşı taraf temyiz etti ve yargıtaydan bozma kararı çıktı. Kararın gerekçesi henüz elimize geçmedi. Karşı taraf temyiz ederken temyize yanıt dilekçemizde bizde yerel mahkemenin verdiği 4+4 kararının yetersiz olduğunu ve tazminat miktarının arttırılmasını sebebleriyle birlikte talep etmiştik.
Okuduğum forumlarda, temyiz eden karşı taraf olduğundan bu cevap dilekçesindeki talebimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı şeklinde yorumladım. Avukatım ise Yargıtay'ın bizim cevap dilekçemizi gözönüne alarak lehimizede kararı bozmuş olabileceği görüşünde. Temyiz eden taraf biz olmadığımız halde, temyize cevap dilekçemizde yer alan hususlar gözönüne alınarak, karar bizim lehimize bozulmuş olabilir mi?
Tesekkurler,
Alıntı:
iana rumuzlu üyeden alıntı
Avukatım ise Yargıtay'ın bizim cevap dilekçemizi gözönüne alarak lehimizede kararı bozmuş olabileceği görüşünde.
Tabii ki, bu da mümkün. Sizin temyize cevap verme hakkınız yoktu. Ama cevap verilmese de re'sen bu durum belirlenmiş olabilir.Gerekçeli karar elinize geçmeden bilemezsiniz.
Yargitay karari, mahkemeye ne kadar zamanda ulasir?
Merhaba
Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına veya Başbakanlığa ya da Adalet
bakanlığına, haksızlık yapıldı diyerek bir dilekçe yazsam, yargıtay ve
mahkeme kararını da ek olarak sunsam, ne gibi bir tepki alırım ilgilenirler
mi acaba ya da bana ters mi teper.
Bugün işkur a gittim işsizlik maaşı alabilir miyim diye sonuçta çıktığım
tarihten itibaren 15 ay kadar çalışmadım herhangi bir yerde, bana gerekçeli
kararı sordular ona göre hareket edicez dediler bende gerekçeli karar yok
dedim. 02 Mart 2012 de dosya geldi yerel mahkemeye bana posta yolu ile
gerekçeli karar göndereceler mi? beklemelimiyim yoksa gerekçeli kararı
gidip kendim mi alıcam iş mahkemesinden, birde fesih haklı değil ama
geçerlidir şeklinde yazıyor kararda, buna göre ben haklarımı kazanıyorsam
kıdem tazminatımı dava açmadan vereceklermi sistem nasıl işliyor bir türlü
çözemedim. Avukatım tazminatım ve işsizlik maaşım için tekrar dava açarız
dedi. Eğer söylendiği gibi haklı değil ama geçerlidir kararına uyarlarsa
dava açmama gerek kalmayacak mı ? Tekrar bir dava daha açmadan hem kıdem
tazminatımı hemde işsizlik ödeneğimi nasıl alabilirim, yardımlarınız için
çok teşekkür ederim şimdiden
13 Subat 2012 tarihinde yargitay'da bozma karari verilen dosyam icin bugun yerel mahkemeden tebligat cikti. Bozma sebebini yarin ogrenecegim.
Nerden öğrendiniz tebligat çıktığını ben öyle birşey duymadım 15 şubatta sonuçlandı, 02 martta iş mahkemesine geldi dosya ne zaman çıkar yada bize ulaşır mı?
UYAP sms bilgi sisteminden öğrendim tebligat ciktigini. Hem bize, hem karsi tarafa tebligat cikmis. Asagida sistemin linkini veriyorum.
http://www.sms.uyap.gov.tr/icerikler.htm
UYAP'dan yaptigim kesinlesmis karar sorgusunda ise "Girmis oldugunuz kriterlere uygun kayit bulunamamistir" mesajini aliyorum. Sanirim, yapilan tebligat yargitayin bozma kararini icerip, kesinlesmis bir karar icermiyor.
Sonunda Yargitay'in karari benimde elime gecti.... Malesef iş mahkemesi kararini bozup, yerel mahkeme kararini ortadan kaldirmislar. Bu durumda yapabilecegimiz hicbirsey var midir? Yargitay kararina itiraz edebilir miyiz?
Alıntı:
iana rumuzlu üyeden alıntı
Sonunda Yargitay'in karari benimde elime gecti.... Malesef iş mahkemesi kararini bozup, yerel mahkeme kararini ortadan kaldirmislar. Bu durumda yapabilecegimiz hicbirsey var midir? Yargitay kararina itiraz edebilir miyiz?
Geçmiş olsun.. aynı sorunla bende uğraşıyorum kiminle konuşsam hiçbirşey yapamazsınız diyor yargıtay kararı kesindir şeklinde cevap veriyorlar.