Cevap: dedem arsasını bir cocugunun üzerine geçirmiş
Eğer bu olayda bir kandırılan varsa; bu dedenizdir.
Belki dedeniz gidip "ben bu tarla arsa ve evi, bana ölene kadar bakması karşılığında verdim ama bunlar tarlaları satıp beni ortada bırakacaklar" deme şansı var mıdır bilmiyorum.
Bence DEDENİZİN hakkını aramak için bir avukatla görüşmesi gerekebilir. Ama bakın; burada anneniz değil, dedenizdir ilgili kişi.
Dedenizin vesayet altına alınmasını gerektiren şartların oluştuğunu düşünüyorsanız mahkemeden vasi tayini isteyebilirsiniz. Dedenizin sağlığında hiçbirşey yapamazsınız. Harcar,satar bağışlar,yer-içer,gezer,tozar....:)
söylediğim gibi, dedem ne dediğini bilmiyor ve şimdi söylediğini 20 dk sonra hatırlamıyor inkar ediyor. o yüzden ''beni kandırdılar'' diyeceğini sanmıyorum şimdilik.
Av.Mehmet Aydın beyin dediği gibi keşke dedem malını satıp yeseydi, gezip tozsaydı... böyle yapmakla hem kendi güvencesi kalmadı hem de cocuklarının arasına fitne sokmuş oldu. neyse, ilginize teşekkürederim, Allah razı olsun
Mirasçıların saklı payı var mıdır? Bana dava açılabilir gibi geliyor.
Birde bu olayda ön alım nasıl şekillenir Vasilik durumu ne olur alım satım mı olmuş bağış mı kesin bilgi var mı? yerlerin bedeli düşük mü gösterilmiş?
Coştum galiba :)
Birde bu olayda ön alım nasıl şekillenir Vasilik durumu ne olur alım satım mı olmuş bağış mı kesin bilgi var mı? yerlerin bedeli düşük mü gösterilmiş?
Coştum galiba :)
ben de bu saklı pay konusu için ümitliydim ama olmuyor galiba, cok anlamıyorum ama biraz arastırma yapmıstım sadece ki bazı yerlerde buna istinaden acılabilir deniyor ama genelde acılamaz deniyor