Cevap: Devletin işkalciyi koruduğu doğru mudur?
Eğer siz evi boşalttırmak hakkını aldıysanız ki almışsınız, bunu yapın.
Bunun yolu bellidir.
Siz devlete bu adam benim evimi "işkal" ediyor demişsiniz devlet de size "işgal" ediyorsa boşalttırma yetkisi vermiş. İcra dairesine mi nereye gidiliyorsa (avukatınız söyler) gidip boşalttırırsınız.
Yoksa bu size adamın gözünü çıkarma, kafasını kırma, elektriğini suyunu kesme, nefes almasını engelleme falan gibi haklar vermez.
Cevap: Devletin işkalciyi koruduğu doğru mudur?
Arkadaşlar yanlış anlamayın ben kendi meselemi hallettim.
Ama düzeni anlamak başkalarının da anlaması için taraf oluyorum.
kusura bakmayın bu forumun amaçlarından birininde bu olduğunu düşünüyorum.
Burada art niyetli evsahibi yerine, art niyetli kiracı olduğunuda varsayabiliriz.
Ayrıca bu kafa göz kırmak değildir . Nasıl mahkeme kiracıya zorla evi boşalttırıyorsa bir art niyet halinde bu da normaldir diye düşünüyorum.
Cevap: Devletin işgalciyi koruduğu doğru mudur?
Evet bencede işgalciyi koruduğu doğru. Evde oturur kira vermez. elektriği, suyu kullanır parasını ödemez. ama ev sahibi olarak elktriği suyu kapatrırsın. kiracıyı mağdur etmiş olursun. Ev sahibinin mağduriyetini kimse düşünmez. ama vergi almaya gelince 3000 tl ye bile devlet göz diker.senin kiracıdan para alman kimin umrunda..
Cevap: Devletin işgalciyi koruduğu doğru mudur?
Alıntı:
simplesimple rumuzlu üyeden alıntı
Evet bencede işgalciyi koruduğu doğru. Evde oturur kira vermez. elektriği, suyu kullanır parasını ödemez. ama ev sahibi olarak elktriği suyu kapatrırsın. kiracıyı mağdur etmiş olursun. Ev sahibinin mağduriyetini kimse düşünmez. ama vergi almaya gelince 3000 tl ye bile devlet göz diker.senin kiracıdan para alman kimin umrunda..
Kiracılar ev sahiplerine göre daha lehte haklara sahip.Mülk kiraya verilirken elektrik ve su aboneliklerini kiracının üzerine verilirse en azından bu külfet kiracının üzerinde olur.Şahsen bende dairelerin elektrik ve su aboneliklerini kiracıların üzerine vermedim.İleride bu konu ile alakalı sorun yaşarsam kendim ettim kendim buldum,kiracıya güvendim başıma geldi,iyi niyeti suistimal etti deyip pak hayıflanma hakkı aramam kendimde.Bunun yerine kiracım eski kiracı ise belli süre idare eder uygun şekilde zaman tanıyıp tahliyesini isterim.
İşin birde diğer tarafı var.Aşırı art niyetli kiracılar,oyalama yalan taktikleri,birde eminim çevresine kerizin malında beleşten oturuyorum diyenler,hatta ev sahibine küfür edenler vardır.
Eniştemin amcası var.Hollanda dan emekli bayağı mülkü var.Sanayide dükkanlarından birinde kiracısı kira ödemez,kira 8 ay birikmiş,dükkan sahibi arkadaş tamam işlerin yolunda gitmiyor 8 aydır kirayı ödeyemiyorsun senden 8 ayı istemiyor hakkımı helal ediyorum sözüne kiracıdan küfür yiyor.Akrabada genç değil,kiracıya bir şey demiyor,bir tanıdığına durumu anlatıyor kiracı 3-4 günde tahliye edip 8 aylık kirayı kendini çıkarttırana ödüyor.Artık ne dediyse bayağı etkili yolmuş. Bu hukuk sitesinde yazılacak konu değil ama toplum içinde yaşandığı muhakkak oluyordur.