Cevap: İştirak nafakasının azaltılması talebi
Birincisi hukuk sistemimizde önce borcunu öder sonra hakkınca geri alırsın yada taktir yetisi kullandırırsın. Öncelikli olarak borcunu ödemen lazım. Bende evlilik maduruyum ama evlenmeden önce borçlarımı sıfırlamıştım. Şimdi maddi sıkıntı içindeyim ama senin borçlarınca değil asla.
Ney yapmalı
1) borç ödenecek
2) Anayasa hukukunda herkez insanı yaşam hakkına sahiptir denilir. Bu bizim ülkemizinde içinde bulunduğu ülkelerin insan hakları evrensel beyannemesini kabul etmesinden kaynaklanır. İnsani yaşam hakkını zora sokuyorsa bunu tek hukuki yargı organı olan T.C. Mahkemelerinde çözebilirsin. Tabiki de avukatın da buna inanacak.
3) 250 Tl çocuk ve eş için iyi bir rakam. Ancak bu borcun ertelenmesini talep edebilirsin diye düşünüyorum. Hapis cezası için birşey diyemem. Avukatına danışman lazım.
mesajınızda asgari ücretle çalıştığınızı söylemişiniz size ilk tavsiyem ödeyemediğiniz nafaka borcu için hemen dava açıp nafakanın azaltılması veya kaldırılmasını talep edin böylece nafaka borcundan dolayı karşı taraf size yaptırım yapamayacak dava sonuçlanıncaya kadar tazminat alacaklarında ise size bu parayı ödemediğiniz için bir tek maaşınıza haciz getirir maaşınız 1/4 oranında kestirir yani hepsini ödeyeceğim diye kendinizi yıpratmayın hatta yapa biliyorsanız bir süre işnizden ayrılın hadi bakalım hangi nafakayı veya tazminat alacağını nasıl alacak eninde sonunda oda bıkacaktır çünkü o durumda sizden tek kuruş çıkmaz ama.... çoçuğunuzu bakım ve ihtiyaçalarını karşilayın derim onu kimseye muhtac etmeyin yalnız nafakayı sadece sizin hayat bağlarınızı koparmak için yapıyorsa çözümünüz bu başka yolu yok...
Alıntı:
tylersa rumuzlu üyeden alıntı
mesajınızda asgari ücretle çalıştığınızı söylemişiniz size ilk tavsiyem ödeyemediğiniz nafaka borcu için hemen dava açıp nafakanın azaltılması veya kaldırılmasını talep edin böylece nafaka borcundan dolayı karşı taraf size yaptırım yapamayacak dava sonuçlanıncaya kadar tazminat alacaklarında ise size bu parayı ödemediğiniz için bir tek maaşınıza haciz getirir maaşınız 1/4 oranında kestirir yani hepsini ödeyeceğim diye kendinizi yıpratmayın hatta yapa biliyorsanız bir süre işnizden ayrılın hadi bakalım hangi nafakayı veya tazminat alacağını nasıl alacak eninde sonunda oda bıkacaktır çünkü o durumda sizden tek kuruş çıkmaz ama.... çoçuğunuzu bakım ve ihtiyaçalarını karşilayın derim onu kimseye muhtac etmeyin yalnız nafakayı sadece sizin hayat bağlarınızı koparmak için yapıyorsa çözümünüz bu başka yolu yok...
Ödenen 250 tl zaten çocuğa bağlanmış nafaka.
Benim merak ettiğim eşe çıkan tazminat 40.000 tl her halde,siz bu parayı altın,kredi,borç,tefeci ile ödeyip kendinizi çok zor duruma düşürüp borçluların sıkıştırması neticesinde yükünüzü azaltma olarak çocuğa nafakanın azaltılmasının yolunu arıyorsunuz.Kendinizce haklı olabilirsiniz.Eşiniz sizi yıpratmak istiyor zaten ona hatırı sayılır para verdim çocukta onda bana biraz yardımcı olsun düşüncesiyle nafaka azalsın istiyorsun.
Tazminat kaybedildiği zaman siz olmayan parayı vermeye çalışıp kendiniz ve yeni eşinizi bayağı sıkıntıya sokmuşsunuz. Kaybedilen tazminat hemen ödenecek kaybeden ne yapıp etsin parayı ödesin diye kanun mu var.? Hapis cezası mı var.? Ben bilmediğimden soruyorum. Allah yardımcınız olsun.Konunuzu takip ettim şimdi yorum yaptım.İnşallah bu süreci atlatırsınız.