ispat yükü karşıda ancak 3-4 personel bölge sorumlusundan korkusundan dolayı demediğim şeyi dedi diye bizim yanımızda konuştu diye şahitlik yapacaklarmış. yaparlarsa ben sadece şahitler var diye ceza alırmıyım.:alala
Printable View
ispat yükü karşıda ancak 3-4 personel bölge sorumlusundan korkusundan dolayı demediğim şeyi dedi diye bizim yanımızda konuştu diye şahitlik yapacaklarmış. yaparlarsa ben sadece şahitler var diye ceza alırmıyım.:alala
Slm
Konu ilgimi çekti kusura bakmayın öncelikle kişiye sesini kaydettiğinizi bildirmeniz halinde ses kaydı hukuki delil olabilir bu sitede verdiğiniz mücadeleyi iş çevrenizdede veriyorsanız yakında hakkınızda bir dava açılabilir kısaca delinin biri kuyuya taş atmış (atamasa dahi -böyle bir taş yok) demişki bu taşı sen attın sende girdin kuyuya taş arıyorsun taşta iki kişi arasındaki cinsel ilişki sen bu konuyu gündemde tuttugun sürece kadın dayanamayıp sana tazminat davası açabilir.
İddia eden ıspatla yükümlüdür.
Halamın sakalları olsaydı amcam olurdu, amcam hiç evlenmemiş, çocuğu da olmayan biri olsaydı ve yüklü miktarda mal varlığı olsaydı, mirasçıları kim olurdu ... gibi varsayımlar üzerinden yola çıkıp bir oluşturduğunuz senaryo üzerinden kesin sonuç bulmaya çalışmak yerine,
- İşveren sizi bu sebeple işten çıkardı mı?
- Bu sebeple işten çıkarıldı iseniz,tazminatlarınız ödendi mi ödenmedimi?Karşılık olarak ne yaptınız herhangi bir dava açtınız mı? ( işe iade veya tazminat-alacaklar için)
- İşvereniniz, iddia ettiği bu konu ile ilgili bir dava açtı mı, dava açılacağı bilgisini nerden aldınız? O da mı dedikodu, birinden mi duydunuz dava açılacağını?
- İşvereninizin şahiti olan-olacak kişiler arasında, sizinle aynı şubede çalışanlar da var mı?
sorularının yanıtlarını bir verseniz, sanki asıl konu olan iş hukuku ile ilgili kısmı çözmek daha kolay olacak gibi.
erdoğanbey bölge sorumlusu direk olarak yönetim odasında bana başka personellerden bu şekilde bir itham duyduğunu
dedikodu çıkardığımı dedikodusu çıkan diğer şubedekipersonellerin benden şikayetçi olacağını ve diğer şubelerdende bana karşı şahitlerinin
olduğunu söyledi. Hakkımda bir dava açılabilirmiş. açmamışlar şuan hala aynı yerde çalışıyorum.
Ancak açacaklarını söylediler. Bende diyorumki böyle birşey söylemediğim halde tazminat davası gibi bir dava açılırsa ve yalancı şahit bölge
Sorumlusuyla aram kötü olduğu için bulabilir personelden. ceza almamı isteyen bir tip. Şuan sendikal suçtan dolayı bizim şubedeki
arkadaşlar bölge sorumlusuna dava açtı(bizi zorla sendikadan çıkarmak istemişti.) bende şahit oldum. ondan dolayı bize taktı.
Böyle bir olay duyduğundan bu fırsatı değerlendirmek bize ceza aldırmak istiyor daha doğrusu bana.
bende yapmadığım bişeyi nasıl ispatederim diyorum aklıma takıldı herhangi bir dava açılırsa.
dediğim gibi kişiye önceden ses kaydını yaparken belirtip ses kaydı yapmak geldi aklıma önceden haberi olursa bunuda kaydedersem
gizli kaıyttan çıkar ve delil olur sanırım. Sizce ne yapmalıyım