Kambiyo takibine itiraz icra dosyasına değil icra mahkemesine yapılır ama dosyaya yapılmışsa geçersizdir takip devam eder sizin itirazın kaldırılması davası açmanıza gerek yoktu kafam iyice karıştı iyi mi :)
Printable View
Kambiyo takibine itiraz icra dosyasına değil icra mahkemesine yapılır ama dosyaya yapılmışsa geçersizdir takip devam eder sizin itirazın kaldırılması davası açmanıza gerek yoktu kafam iyice karıştı iyi mi :)
Emrah bey, ben Marmara Ünv. Hukuk Fakültesi mezunuyum, daha sonra da aynı üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünü okudum ve meslek olarak son branşımı seçtim. Her ne kadar avukatlık yapmasamda kanunları ve pratikte işleyişlerini takip ediyorum. Ayrıca biri maaşlı olmak üzere iki avukatım var, pekçok da avukat arkadaşlarım ve müşterilerim var... Bu sebeple söyledim herkes farklı yorumluyor diye. Kimse böyle bir durumda haciz yapmamış davanın sonuçlanmasını beklemiş, ancak şimdi farklı bir durum var. Bildiğiniz gibi borçlular için yeni çıkacak yasa koruyucu, kollayıcı hatta kayırıcı maddeler içeriyor. Bunu bilen borçlular da bunu değerlendirmek için zaman kazanma yollarına gidiyorlar, itirazın kaldırılması davaları aleyhlerine bile sonuçlansa nasıl olsa %40 tazminatı bile tahsil edemeyeceğimizi yada bu yolda karşımıza çıkan engellere yenileceğimizi ve uğraşmayacağımızı biliyorlar. İşte bu sebeple artık avukatlar da zamanlarını değerlendirebilmenin yollarını arayarak çıkar yollar bulmaya çalışıyorlar. Bu konuyu aramızda sıkça konuşup tartışıyoruz.
:) Engin bey kısaca tekrar anlatayım öyleyse. Takip bir belgeye, borçlu tarafından imzalanmış bir senede ve bir satış sözleşmesine dayanarak açılmıştır. Borçlu haksız olarak, zaman kazanmak için icra dairesinde dosyaya itirazı yazılı belge ile yapmıştır. Karşılığında da ben icra mahkemesinde itirazın kaldırılması davası açtım. Kısaca durum budur.
Bravo. İki avukatınız var (hem de birisi maaşlı) ve dosyaya talebi siz açıyorsunuz, hukuk sitesinde sorunuza çözüm arıyorsunuz ve hukuk fakültesi mezunusuz. Takip durduğunda itirazın kaldırılması / iptali kararı alana kadar dosyanın durmuş olduğunu ve işlem yapılmadığını bilmiyorsunuz. İhtiyati haciz kararınız var mı?
Şunu söyleyin bana örnek 7 ilamsız ödeme emri mi yolladınız yoksa örnek 10 kambiyo senetlerine mahsus takiplerde ödeme emri mi yolladınız?
Şayet örnek 7 yolladıysanız takibe itiraz edildiyse takip durur itirazın kaldırılması için icra hakimliğinde dava açabilmeniz için senette veya sözleşmedeki borçlu imzasının noterden tasdikli olması gerekir aksi halde icra hakimliği bu itirazı kaldıramaz bu itirazın iptali gerekir bu da genel mahkemelerde olur.
Şayet örnek 10 yolladıysanız dosyaya yapılan itiraz muteber değildir ve kaldırılması gerekmez. Bu takibe özgü itiraz itiraz eden tarafından icra hakimliğinde dava yollu yapılır.
Emrah bey burada sorunuma çözüm aramıyorum, kafama takılan bir konu hakkında görüş almak istiyorum... YAzdıklarım da tamamen doğrudur. Maaşlı avukatım firmamda çalışan avukat değildir, her ay kendisine anlaştığımız bir bedeli ödediğim ve hukuki işlerimi takip eden bir avukattır. Benim takibi kendimin yapmamın sebebi de avukatlık mesleğinden uzak kalmamak ve bir bakıma da aldığım eğitimi pratiğe dönüştürmek istememdendir. Şimdiki mesleğimden memnunum ancak avukatlık için harcadığım zaman ve eğitim süresini de heba etmemiş, hiç olmazsa kendim için birşey yaparak değerlendirmiş oluyorum. Ayrıca söyleyeyim tecrübeli iki avukatın kesinlikle yapılamaz olmaz dediği birkaç işlemi dava açarak olumlu sonuçlandırdım. Bu davaların dilekçelerini yazdım ve davalıya yol göstererek her işlermi kendisinin yapmasını sağladım. Burada yalan söylememin yada bir şekilde gocunmamın bana sağladığı birşey yoktur. Facebook'ta İstanbul Barosu profili altında açılmış olan avukatlar topluluğu sayfasında da genel olarak aramızda konuşur tartışır ve bazı sıkıntılı durumlarımızı çözmemize yardımcı oluruz. Zaman zaman benim vediğim bilgilerle diğerleri sorunlarını çözer, aynı şekilde ben de onların verdikleri bilgilerle bazı sorunlarımı çözerim veya kafama takılanlara çözüm bulurum. Para verdiğim avukatımın olması her işimi ona yaptıracağım anlamı taşımaz beni böyle bir zorunluluk altına sokmaz. ... Neyse ben size iyi akşamlar diliyorum Emrah bey...
Sami Refik bey benim soruma da cevap verir misiniz?
Özür dilerim Engin bey... Açıklamanız benim için oldukça yararlı oldu. Takibi örnek 7 ile açmıştım.
Davaniz nasıl sonuçlandi?