Bugün yeni askerlik yasası onaylandı.29 yaşına kadar hak tanınıyor ibaresi var.Bizi olumlu etkiler mi sizce arkadaşlar ?
İlk mesajda durumumu belirttim.Elime askerlik şubesinden hiçbir kağıt gelmedi henüz
Printable View
Bugün yeni askerlik yasası onaylandı.29 yaşına kadar hak tanınıyor ibaresi var.Bizi olumlu etkiler mi sizce arkadaşlar ?
İlk mesajda durumumu belirttim.Elime askerlik şubesinden hiçbir kağıt gelmedi henüz
Yani burdan şunu mu anlamalıyız ? Azami öğrenim süresi durumu ortadan kalktı mı ?1986 lıyım.2015 ekime kadar hakkım var anlamı mı taşıyor ?
merhaba . bişey danısmak istiyorum yasım 29 üniversite son sınıf ögrencisiyim ve 2 dersim kaldı bitirmeme bi aksilik olurda ertesi döneme kalırsa derslerim 29 yaş sınırına takılırmıyım . yeni yasa tasarısı kabul edilmiş bunlar yazıyor . :
Lise veya dengi okullarla fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri; bitirdiği okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptırmamak, yoklama kaçağı veya bakaya kalmamak ve 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya ya da ilişkileri kesilinceye kadar ertelenebilecek.
ilgilenirseniz sevinirim iyi günler tskler . . .
Her konu altına yazmak yerine kendin konu açsan bizim sorularımız da güme gitmemiş olur di mi kardeş ?
EDEBİYATÇI3434, 29 yaşına kadar kayıt yenileme işleminizi yaptırdığınız takdirde askerliğiniz ertelenir. 29 yaşından sonra ise sizden askerlik şubesinden yazı getirmenizi isterler eğer getirmezseniz kayıt yenileme işleminiz yapılmaz. Askerlik şubesinden alacağınız yazıya göre ya kayıt yenilemenize izin verilir ya da askere gider gelirsiniz ondan sonra devam edersiniz.
Bilgi için tşkler..son çıkan askerlik yasası da aynı şeyi söylüyor..bakalım beklemedeyiz..1986 lıyım.29 yaş sorunu olmadan bitecek zaten okulum..
Arkadaşlar,
Her ne kadar son çıkan yasa 29 yaşına dek olan konuda bir aralık bıraksa da başka bir sıkıntı var:
Azami öğrenim sürenizi aştıysanız okul size Askerlik için belge vermiyor. Dolayısıyla ne okuldan atıldığınızı ne de okulda öğrenci olduğunuzu kanıtlayabiliyorsunuz.
29 yaşına kadar tecil edilebilecek pozisyon olsa bile, azami öğrenim sürenizi aştıysak nasıl kanıtlayacağız durumumuzu askerlik şubesi nezdinde?
Okuldan atılma kalktı.
Yalnız şuna benzer bir madde var:
"Azami öğrenim süresini aşanlar, -öğrenci haklarından yararlandırılmaksızın- sınavlara girmeye devam edebilirler."
Dolayısına ne öğrenci belgesi ne de askerlik için durum belgesi alabiliyorsunuz, okuldan.
Marmara Üniversitesi bana vermedi mesela belgeyi ilgili maddeyi göstererek.
Dolayısıyla okulda kayıtlıyım ama askerlik durum belgesi ya da öğrenci belgesi alamıyorum.