Her ay 300 lira prim veriyorum ama her ay hasta olmuyorum..
hasta olunca da en basit olarak ilaçla geçecek bir tedavide 50 lira ayrıca cepten gidiyor...
Printable View
Her ay 300 lira prim veriyorum ama her ay hasta olmuyorum..
hasta olunca da en basit olarak ilaçla geçecek bir tedavide 50 lira ayrıca cepten gidiyor...
İnsanları bir hizmetten yararlanmaya mecbur eden hiç bir uygulama yasal yada güzel değildir? Ha güzel olduğunumu düşünüyorsunuz? O zaman siz başvurur yararlanırsınız ama benimde reddetme hakkım olmalı. Yıllarca hali vakti yerinde olanlara yeşil kart dağıtan devlet şimdi bu hatasının bedelini tüm halka ödetmeye çalışıyor. Neden ben parası pulu varken yeşil kart alanın günahının bedelini ödeyeyim? Burada konu bu hizmet değil bu hizmetin halka sunuluş şekli.
Konu yanlış yerdemi acaba?
Ben ve benim kuşağımın durumu dahada vahim.
Bizler 99 yılı öncesi iş hayatına başlamış olup, 15 yıl prim ödedikten sonra Sayın(!) Yaşan Okuyan'ın çıkarttığı kanun ile hukuksuzca geriye işletildi ve yaş haddi bize call center şeklinde takviye edilerek, emeklilik hakkımız gaspedildi.
2010 Temmuz itibarı ile 25 yıllık çalışma süremi bitirip, devletimin bana 1985te söz verdiği 5.300 gün primi ödeme karşılığında elde etmem gereken emekliliği, 7.800 gün prim ödediğim ve 27 yıl aralıksız özel sektörde çalıştığım halde elde edemedim. Devlet bana 27 yıl önce verdiği sözü tutmadı, o zaman hortumcuların boşalttığı kasasını ben ve benim gibilerden toplayıp doldurdu. Şimdi daha önümde 3 yıl daha var. Cebimden zorla ve haksızca alınan para toplamda (aylık emekli maaşını 1.200 TL olarak düşünürseniz) 20 x 1.200 = 24.000 TL, daha alınacak olan rakam 33 x 1.200 = 39.600 TL. Toplamda : 63.600 TL.
Bu zorunlu Sağlık sigortası ile ek alınacak rakam ayda 208 TL x 33 ay = 6.864 TL.
Şimdide bana 27 sene boyunca prim ödeyerek aslında çoktan satın aldığım sağlık garantisini, tekrar ayda 200 TL tahsil ederek bir daha satacaklar.
Toplamda 70.000 TL zorla benden alınıyor. Sadece benden değil, onbinlerce insanımızdan alınıyor. Suçları, 99 yılı öncesi çalışma hayatına başlamış olmak.
Bu kanuna emeklilikte yaş bekletilen çalışan kesimin dahil edilmesi tek kelime ile adaletsizlik, birkaç kelime ile rezalet ve basiretsizlik ve vicdansızlıktır.
Umarım ülke yöneticileri bir an önce bu haksız hukuksuz kanunları yürürlükten kaldırırlar. İnsanları bu sıkıntıdan kurtarırlar.
Bir örnekte ben vereyim;
İsteğe bağlı SSK ödeyenleri 2008 den itibaren hoooooop bağkura geçirdiler...
ne oldu, birden ağır bağkur şartlarına geçmiş oldu...
bunlarıda bir kısım "çakma sosyal güvenlik uzmanları" vasıtası ile bir güzel paketleyip
sunuyorlar TV' lerinde ..
soralım hükümet yetkililerine ve tuzu kuru bir kısım parmak kaldırıp
indirmede maharetli milletvekillerine..
sen sosyal güvenlikte kazanılmış bir hakkı nasıl değiştiriyorsun....
insanların geleceği ile nasıl oyuncakla oynar gibi oynuyorsun...
insanların hayatı ile oynama, git başka şeylerle oyna...