Cevap: Psikoloji denen şey neden kalmaz?
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel şeyler yazmışınız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gerçekten çok zor bir durum. Yanlız sn. Çcuklariçin ''Aşk ile ilgili soru ise eşim ilk ve tek aşkım ömrümde eli elime gözü gözüme değen tek kişi idi. Ama kadınları anlamak zor. derken eşinizin zararını gördüğünüzde dahi halen sevgi aşk içinizde var yani nefret beslemiyorsunuz. ''Ayrıca Mal Makam hırs arkadaş ve akraba dolduruşu şu an ne yaptığını bilmiyor'' derken konuşmadınızmı hiç ne diyor. Yaşadıklarınızdan sonra hiçmi soğumadınız?
Ayrıca sn. scorpion ''Davayı açan ve delillere göre daha kusurlu olan karşı tarafa hakim kızım ortada hiç bir şey yok eminmisin diye sordu ve olumsuz cevap alınca boşadı'' derken size hiç sormadımı bu soruyu. Ve neden sadece kadının istediğine göre yola çıkılıyor. Kadın isterse biter istemezse sürer değilmi?
Feminizm diye bir moda eşliğinde AKP tarafından çıkarılan yasalar buna neden oldu. Kadın erkek eşittir dediğimizde hakimin erkeğin durumunu da göze alması gerekirken, tıpkı bugünlerde çıkan moda gibi borçlu mağdurdur, çek yazan mağdurdur edebiyatı gibi, kadın mağdurdur dendi. Onun için boşanma davalarında kadın her zaman 1-0 önde başlıyor. Bana kimse bekaret felan demesin, bu devirde bekaretin de önemi kalmadığına göre kadınların bu yarışta önde olmasına neden olan nedir?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Feminizm diye bir moda eşliğinde AKP tarafından çıkarılan yasalar buna neden oldu. Kadın erkek eşittir dediğimizde hakimin erkeğin durumunu da göze alması gerekirken, tıpkı bugünlerde çıkan moda gibi borçlu mağdurdur, çek yazan mağdurdur edebiyatı gibi, kadın mağdurdur dendi. Onun için boşanma davalarında kadın her zaman 1-0 önde başlıyor. Bana kimse bekaret felan demesin, bu devirde bekaretin de önemi kalmadığına göre kadınların bu yarışta önde olmasına neden olan nedir?
Sayın Litigation,kadınların 1-0 önde başlamalarının nedenini sormuşsunuz.Zaten yazınızda belirtmissiniz neden olanın AKP olduğunu.Çok uğraş verdiniz mi bu konununda sorumlusunun Akp olduğunu belirtirken.Çok zamanınızı aldığını sanmıyorum.
Sağ görüşlüler Akp nin bazen bir sol parti gibi kararlar altığını iddia ediyorlar.Kendinizi nereye koyduğunuzu düşünseniz..
kardeş haklısın hani kadın erkek eşitti nerdeeeee.6 ay 1 sene evlli kalıyorlar sonra boşanıyorlar.sonrası erkek bir ömür boyu bakıyor kadına böyle eşitlikmi olur.erkek alıyor 800 tl kadına 400 nafaka baglıyorlar böyle adaletmi olur.neymiş kadın magdur duruma düşüyormuş yaaa erkek magdur olmuyormu
Sayın Feyyar, benim nerede olduğumun pek bir önemi yok. Ben sadece eşitlikten yanayım. Bu eşitlik sadece kadın hakları konusu gündeme geldiğinde konuşuluyor ama erkekler serzeniş ettiğinde nedense konuşulmuyor. Gerçek hayatta da hukukinette de çocuğun velayeti kime verilir, nafaka ödemek zorunda mıyım diyen erkeklere; "anneye verilir, nafaka ödeyeceksin" demekten rahatsızım. Evlenme ticari bir müessese midir ki erkek boşanınca nafaka ödeceyek diye bir kural oluşsun. Tabi kanunda böyle demese de mahkemeler teamül oluşturmuş, çocuk anneye, nafaka kadına... Erkek ne yer ne içer, bir daha medeni bir şekilde hayat kurabilir mi diye düşünen yok. Bir müvekkilim doktor... Emekli subay doktor diyelim. Egede bir yerde klinikte çalışıyor, emekli maaşı da var. Mahkeme 800 tl nafaka ödeyeceksin dedi. Adamcağızın şu anda parmakları kesildi, klinikte de çalışamayacak desek de 800 tl nafaka (sadece kadına) hükmedilmesi acaba ne kadar adil? Bence mahkemeler bu hususları yeterince araştırmak yerine şablon oluşturmuşlar. İtirazım da buna. SIRF BOŞANMA nedeni ile yoksulluğa düşmek ne demek? Ticarethane mi bu evlilik kurumu? Boşanma değil, evlenme nedeniyle yoksulluğa düşen erkek ne yapacak?
Değerli arkadaşlar erkeklerin mağduriyeti herkesin açıkca gördüğü kimsenin umursamadığı bir konu , bu konu hakkında daha önce https://www.hukuki.net/showthread.php...erçekler/page1 yorumlar yapmıştık ancak nedense hakettiği ilgiyi görmedi konu alt sıralarda kaldı.
Sayın ufuk hakim karar duruşmasında bana bir şey sormadı, iddia ettikleri hiç bir şeyi ispatlayamamış olmaları, onların boşanmayı istemesi benim istememem nedeniyle bana bir şey sormadı, ne diyebilirdiki ortada haksızlık olduğunu bile bile göre göre sırf uzmanlar fikir ayrılığı yaşıyorlar dediği için boşadı, bu karar umarım vicdanını sızlatmıştır, sonuçları beni , çocuklarımı ve ailemi çok yıprattı sadece bir kadını korumak için koca bir aileyi ve düşecekleri durumu düşünmedi.Umarım yargıtay açıkca gözüken bu yanlış kararı farkeder ve kararı bozar.Benim davam açık bir şekilde kadına yapılan pozitif ayrımcılık ve koruma adına örnek bir davadır.
Saygılarımla.
Kadın isterse boşanma oluyor kadın istemezse boşanma 3 sene sürer yada red edilir. Sonra 3.5 yıl dava açma hakkın yok. Al sana 6 yıl boşanamamak. AMa kadın istesin 2 duruşma hadi bilemedin 3 duruşmada Gereği Düşünüldü karar deniliyor. Al işte bitti.
Sayın ufuk_ acı ama gerçek, şimdi bazı kesimler böyle düşündüğümüz için bize kızacak ama insan kendi başına gelmeden durumun vehametini anlayamıyor, olayı her cepheden değerlendirmek lazım kadın içinde erkek içinde zor ama ... kadına şiddete hayır propagandası bu kadar güçlü bir biçimde yapılırken hangi kurum yada kim erkekle kadını aynı kefeye koyup adil yaklaşabilir böylesi bir toplum baskısı yüzünden nasıl bir eşitlik politikası uygulanabilir ki ? Geçmişdeki hataları yeni hatalarla telafi etmeye çalışarak nasıl adalet dağıtılır ben anlayamıyorum.
Saygılarımla.
evet halen sevgi var. Kendisi ile konulmak ne mümkün. Beni gördüğünde sanki düşman görmüş gibi. Önce sevgi dolu muhabbetli bir bakış ve aniden toparlanıp nefret görünümüne geçiş. Sanki büyülü. Allah Yardımcımız olsun. Bekleyenlerden olarak bekliyorum.