Cevap: Mallar hangi hakka dayanılarak sahipleniliyor
bravo çok açıklayıcı oldu valla öyle bir aydınlandımki anlatamam ama anlamadığım nokta insan birşeyi sahipleniyor ama bunu sahiplenmesi o şeyin onun olduğunu yada onun hakkı olduğunumu gösterir yani ben gidip diyeyim ki bu arzi benim şimdi o arazi benimmi oluyor.
Alıntı:
insanhakkı rumuzlu üyeden alıntı
bravo çok açıklayıcı oldu valla öyle bir aydınlandımki anlatamam ama anlamadığım nokta insan birşeyi sahipleniyor ama bunu sahiplenmesi o şeyin onun olduğunu yada onun hakkı olduğunumu gösterir yani ben gidip diyeyim ki bu arzi benim şimdi o arazi benimmi oluyor.
Eğer sizden önce biri( gerçek -tüzel kişilik), gidip-görüp, bu arazi benim / bizim -di dememişse,
Teorik olarak ; EVET.
ozaman güney doğudaki toprak ğalarının uçsuz bucaksız sahiplendikleri topraklar o ağaların öylemi.
Güney doğu yada kuzey batı, ne fark eder ki? Aynı uçsuz bucaksız araziler var sahiplenilmiş.
iyi ozaman ben şimdi dağa çıkıyorum kimsenin sahiplenmediği bir yere gidip burası benim diyorum ve benim oluyor mal sahiplenmek ne kadar kolaymış yahu.
Alıntı:
insanhakkı rumuzlu üyeden alıntı
ozaman güney doğudaki toprak ğalarının uçsuz bucaksız sahiplendikleri topraklar o ağaların öylemi.
Bu hukuk düzeninde böyle...
başka bir hukuk düzeni gelirse iş değişir...
mesela 5000 yıl sonra birileri bir araca binip başka bir gezegene yerleşmeye giderse başka bir düzen kurabilirler..
onların beyinlerinin başka türlü çalışması lazım...
Boş araziler devletin, dağa çıkmakla olmuyor...
Adamını bulursanız olabilir:DD
şimdi bu toprakları daha önceden sahiplenen başka milletler vardır daha önceden benim yaşadığım topraklar rumlarındı şimdi hangimiz bu rizenin sahibi oluyoruz rumlarmı türklermi.
Tapu kayıtlarına bakmak gerek. Orada yazar mutlaka
tapu kayıtlarında bizler gözüküyor ama bizden önce sahiplenenler var neyapacağız şimdi bu zamana kadar rumlar gelmiş olsaydı rumlar tapu verecekti aqma biz onları öldürüp çıkarmışız ama rumlardan önce sahiplenenler vardı peki onların hakkı ne olacak.