Re: Şerefsizler demek hakaret midir?
5237 sayılı TCK düzenlemesi ise şu şekildedir.
Dava Zamanaşımı
Madde 66 - (1) Kanunda başka türlü yazılmış olan haller dışında kamu davası;
e) Beş yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda sekiz yıl
Sayın anesmedya, hakaret eden aleyhine şikayette mi bulunmak istiyorsunuz yoksa gördüğünüz bir zarar dolayısıyla tazminat mı istiyorsunuz? Bu sorunuza göre iki ayrı zamanaşımı düzenlemesi mevcuttur ve iki olasılığın cevabı da yukarıda mevcuttur. Açılacak dava veya yapacağınız şikayet öncesinde avukatınıza danışınız ve kendisini işlemler için yetkili kılınız.
Sayın Yavuzcan
Ben kendilerine hem vermiş olduğu zararlardan, hem de hakaret davası için tazminat açacağım.
Bu noktada avukat tutmadan direkt olarak cumhuriyet savcılığına başvursam yeter limi?
Saygılarımla
Alıntı:
anesmedya rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Yavuzcan
Ben kendilerine hem vermiş olduğu zararlardan, hem de hakaret davası için tazminat açacağım.
Bu noktada avukat tutmadan direkt olarak cumhuriyet savcılığına başvursam yeter limi?
Saygılarımla
Eğer ''savcılığa başvurdum,şimdi ne yapacağım,mahkeme harcını nereye yatıracağım,harç ne kadar tutar,dilekçeyi ne şekilde yazmalıyım....açtığım davayı kaybettim mahkeme masraflarını ve karşı tarafın avukat ücretini ben mi ödeyeceğim? '' şeklinde sorularınız da ortaya çıkmayacaksa,bir avukatla birlikte hareket etme mecburiyetiniz yok.
saygılar
Kendinizi bir avukat kadar iyi savunabileceğinizi ve usülü bildiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten? Yalnızca merak ettiğim için soruyorum bu soruyu. Örneğin benim medya sektörü ile yakından uzaktan ilgim yoktur ve kendi işim dahi olsa ilgilenemem açıkçası.